Welke elektrische fiets kiezen: de beste Belgische merken

Als we denken aan elektrische fietsen in Europa, denken we vaak aan Nederland... Maar België is ook sterk verbonden met de wereld van de fiets en is de bakermat van vele merken elektrische fiets . Wist je dat België het eerste land ter wereld was dat elektrische fietsen invoerde?

Een Belgische elektrische fiets kopen betekent actief deelnemen aan de lokale economie. Dus hier is een overzicht van de beste Belgische merken van elektrische fiets, verkrijgbaar tegen lage prijzen in gereviseerde versies van Upway. 

Achielle: de "Handmade In Belgium" elektrische fiets

Jaar van oprichting : 1946.
Elektrisch fornuis : stadsfiets en bakfiets.

Het Belgische fiets- en elektrische fietsenmerk Achielle is een groot familieavontuur. Het is het resultaat van de passie van een hele familie voor fietsen en de fabricage ervan. Het bedrijf is gevestigd in Pittem, in het Vlaamse Gewest van België. Het bedrijf maakt zijn eigen kozijnen sinds 1946 en kan bogen op drie generaties ervaring en knowhow. Dit wordt bereikt door traditioneel handwerk te combineren met voortdurende investeringen in haar machinepark. Sinds 2007 bouwt Achielle zijn eigen fietsen in een chique, vintage stijl. De elektrische fietsen zijn uitgerust met motoren van hoge kwaliteit, waaronder het Steps-systeem van Shimano. 

Achielle integreert ook een maximum aan Europese onderdelen in zijn fietsen door ze te selecteren van de beste merken (Brooks, Lepper, Van Schothorst, Rigida, Hebie, Steco, AXA basta, Humpert, Thun, Spanninga, Mach1...). Ze zijn volledig aanpasbaar en worden op bestelling gemaakt in de ateliers van de fabrikant in België. De elektrische fiets Achielle zijn ontworpen voor gebruik in de stad en hebben een onnavolgbare retro-uitstraling. 

Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen gekregen: deHandgemaakt in Belgiëlabel, de prijs "Creatief bedrijf van het jaar" in 2011, de prijs "Vakman van het jaar" in 2012, en de prijs "Trends Business Tour" in 2009.Trends Business Tour"in 2014.

L'Avenir: de oudste fietsenfabrikant van België!

Jaar van oprichting : 1898
Elektrisch fornuis : stadsfiets, plooifiets, ATB

L'Avenir is de oudste fietsenfabrikant van België, maar ook een van de oudste familiebedrijven van het land! Dit merk werd in 1898 geboren in de buurt van Lierre, in de provincie Antwerpen. Het is ook een pionier op het gebied van elektrische fietsen: in 1999 ontwierp het de "Prescoot": de eerste elektrische fiets in zijn collectie. Vanaf In 2010 heeft L'Avenir van het ontwerp van elektrische fiets de pijler van zijn hele bedrijf gemaakt. 

De producten zijn voornamelijk ontworpen voor gebruik in de stad en voorsteden, met elektrische stadsfietsen, elektrische mountainbikes en elektrische vouwfietsen. Ze zijn gericht op mensen die elektrische fiets gebruiken om zich dagelijks te verplaatsen, maar ook op iedereen die het op een iets sportievere manier wil gebruiken. De Belgische ontwerper biedt ook een reeks verschillende standen op zijn fietsen, om je al het comfort te geven dat je nodig hebt als je onderweg bent. Het heeft er ook voor gekozen om samen te werken met Shimano, van wie het al zijn aandrijfsystemen betrekt. 

L'Avenir is een klein bedrijf met een team van 14 mensen die zichzelf als een echte familie beschouwen. De fietsen worden alleen verkocht in gespecialiseerde winkels, hoofdzakelijk in het noorden van België. 

Cowboy: de Belgische elektrische fiets zijn zeer verbonden

Jaar van oprichting : 2017.
Elektrisch fornuis : stadsfiets en ATB.

Cowboy is een jong Belgisch merk van elektrische fietsen, gevestigd in Brussel. Het heeft winkels in Brussel, Parijs en Berlijn. Haar ambitie is het gebruik van elektrische fiets in heel Europa, maar ook in de Verenigde Staten te democratiseren. Het heeft enkele miljoenen euro's opgehaald om zijn ultramoderne connected elektrische fietsen te ontwikkelen. De fietsen hebben een zeer schone uitstraling. De Cowboy 4 en Cowboy 4 ST modellen werden bekroond met deRed Dot Product Design Best Of The Best 2021"voor hun uitstekende ontwerp.

 

De elektrische fiets Cowboy heeft een eenvoudig maar doordacht uiterlijk, met volledig in het stuur geïntegreerde remkabels, handvatten in een materiaal dat doet denken aan banden, en een minimalistisch ontwerp voor de remmen, pedalen en uitvaleinden aan de achterkant van het frame. De fabrikant laat geen enkel detail aan het toeval over! 

Cowboy heeft zijn eigen applicatie ontwikkeld, die gemakkelijk en onmiddellijk toegang biedt tot een brede waaier van informatie: batterijniveau, luchtkwaliteit, weerstation, intuïtieve toegang tot uw favoriete en recente bestemmingen, fitnessstatistieken, enz. De geïntegreerde cockpit van de Belgian Cowboy elektrische fietsen maakt het mogelijk om in alle veiligheid je smartphone aan de stuurpen te bevestigen. De elektrische fiets Cowboy is ook uitgerust met een diefstaldetectiesysteem en in het frame verborgen sensoren om valpartijen te detecteren. Bij een ongeval neemt de applicatie onmiddellijk contact op met de personen die in geval van nood bereikbaar moeten zijn.

Ellio : de speed bike op de Belgische manier

Jaar van creatie : 2017.
Elektrisch assortiment : snelle fiets

Het merk Ellio electric bike is gevestigd in België in Kampenhout, vlakbij Leuven, in het Vlaamse Gewest. De missie van de twee oprichters, Tomas Keppens en Jorrit Heidbuchel, is om de beste elektrische fiets speedbike op de markt te ontwikkelen en zo de mobiliteit van morgen vorm te geven. Ellio is gespecialiseerd in het ontwerpen van speedbikes (of speed pedelec). In tegenstelling tot traditionele elektrische fietsen, die niet sneller gaan dan 25 km/u, kunnen deze fietsen 45 km/u halen.

Ellio heeft elektrische fietsen ontworpen die automobilisten zullen aanspreken en hen ertoe zullen aanzetten hun auto achter te laten. Zijn elektrische fiets fietsen zijn 100% Belgisch en zijn uitgerust met een energierecuperatiesysteem tijdens het remmen, een continu variabele transmissie (CVT), lekvrije banden en twee 20-inch aandrijfwielen (twee motoren)! Deze Belgische speed bike fietsen bieden de mogelijkheid om het type zitplaats te kiezen dat u verkiest: de sportieve configuratie heeft een recht stuur en een lage stuurpen, wat zorgt voor een sportieve, leunende houding. De comfortabele configuratie heeft een gebogen stuur en een hoge stuurpen, voor een meer rechtopstaande en comfortabele positie voor uw dagelijkse woon-werkverkeer.

Ellio is een voorloper in de fietsindustrie. De transmissies op de speed pedelec fietsen zijn zo innovatief dat de elektrische fiets fietsen geen versnellingen hebben. Het rijden is dus heel natuurlijk: het schakelen is onmerkbaar en de kracht is constant, zonder dat je ergens over na hoeft te denken. 

Granville: Nederlandse kwaliteit ebikes in België

Jaar van oprichting : 1928
Elektrisch bereik : stadsfietsen en ATB.

Het is onmogelijk om over Belgische fietsen te praten zonder het te hebben over Granville ! Dit in België gevestigde merk, op enkele kilometers van Brussel, is een van de leiders op de markt van elektrische fietsen. Opgericht in 1928 met de productie van traditionele fietsen, biedt het elektrische fiets Nederlandse kwaliteitsfietsen met een onberispelijke afwerking en ontworpen voor gebruik in de stad. Ze staan bekend om hun robuustheid, betrouwbaarheid en kracht.

Voor de uitrusting van zijn elektrische fietsen werkt Granville samen met bekende merken zoals Bosch, de referentie op het gebied van technologie en ontwikkeling van motoren voor elektrische fiets, of Promovec, een Deens bedrijf waarvan de motoren prestaties, moderniteit en kwaliteit combineren. 

Granville biedt zowel elektrische stadsfietsen als ATB aan. U kunt kiezen uit drie series: E-Urban, E-Summerside en E-Excellence. Naast hun opmerkelijke kwaliteit onderscheiden ze zich van hun concurrenten door hun elegante en retro design. Deze Belgische elektrische fiets hebben een unieke stijl waardoor ze herkenbaar zijn en een echt handelsmerk zijn geworden. Ze hebben ook praktische accessoires zoals een bagagerek en spatborden. 

Oxford: de duurzame Belgische elektrische fiets 

Jaar van oprichting : 1925.
Elektrisch assortiment : stadsfiets, plooifiets, bakfiets, speed bike.

De naam geeft het niet aan, maar Oxford is één van de oudste Belgische fietsmerken! Opgericht in 1925, is het perfect met zijn tijd mee geëvolueerd en ontwerpt nu verschillende modellen elektrische fietsen. Het credo van het bedrijf is om zeer robuuste en duurzame fietsen te maken, ontworpen om alle omstandigheden te weerstaan... "zelfs het slechte weer en de Belgische wegen"! Oxford assembleert zijn fietsen in Sint-Niklaas, in het Vlaamse gewest, en kiest voor onderdelen die aan de spits staan van de laatste technologische ontwikkelingen.

Het Belgische merk biedt sinds 2007 elektrische fietsen aan. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid. Er zijn nu stadsfietsen, bakfietsen, vouwfietsen en, sinds 2018, speedbikes. De meeste elektrische fiets Oxford-fietsen zijn uitgerust met een centrale motor van Bafang, Bosch of Shimano. De fabrikant zet zich ook in voor het milieu door zijn fietsen milieuvriendelijk te ontwerpen: hij gebruikt geen giftige oplosmiddelen in de verf van zijn elektrische fiets en gebruikt zonnepanelen om in zijn energiebehoefte te voorzien. 

Oxford is dus duidelijk een Belgisch merk van elektrische fietsen dat met zijn tijd meegaat... ook al is het bijna een eeuw oud!

Ridley: innovatie in het hart van het Belgische elektrische fiets

Jaar van oprichting : 1997.
Elektrisch bereik : racefiets.

Het Belgische fietsenmerk Ridley is afkomstig uit Balen, een stad nabij Antwerpen in Vlaanderen. Het werd in 1997 opgericht door een wielerliefhebber: Joachim Aerts. Vanaf het begin heeft de fabrikant veel geïnvesteerd in innovatie. Hij heeft verschillende Nieuw binnen ontwikkeld, waaronder een revolutionaire vork die de turbulentie op steile wegen gebruikt om de rijsnelheid te verhogen. Hij creëerde ook de F-Brake, die volledig in de vork is geïntegreerd, wat een aerodynamisch voordeel van 2% oplevert en het totale gewicht van de motorfiets vermindert. 

Ridley heeft de elektrische fietsmarkt betreden met de Kanzo-E: een e-gravelbike die een uitzonderlijke en stabiele rijervaring biedt op alle terreinen. Het merk beschrijft hem als de ideale elektrische fiets om overal te komen, ook om door het verkeer te slingeren en lange tochten te maken. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten en past zowel mannen als vrouwen. Om dit mogelijk te maken heeft Ridley deRidley Configurator"Deze fietsconfigurator voert een houdingsstudie uit om u een fiets aan te bieden die volledig is aangepast aan je . Het Belgische elektrische fietsmerk Ridley is in de loop der jaren een voorloper gebleven op het gebied van technologie en heeft voor elk van zijn nieuwe modellen voortdurend nieuwe innovaties ontwikkeld.

Ahooga: lichte en praktische Belgische ebikes voor in de stad

Jaar van creatie : 2015.
Elektrisch bereik : stadsfiets, plooifiets, speed bike.

Ahooga is een Belgisch merk van elektrische fietsen. Het werd in 2015 opgericht door drie vrienden die steden gelukkiger wilden maken door mensen te bekeren tot het gebruik van praktische en stijlvolle elektrische fietsen. De onomatopee "Ahooga" symboliseert opwinding! De hoofdzetel van de onderneming bevindt zich in Elsene, de elektrische fiets wordt gebouwd door Belgische ingenieurs en gedeeltelijk geassembleerd in de werkplaats in Brussel.

Ahooga ontwerpt ultralichte hybride elektrische fietsen: ze kunnen met of zonder elektrische ondersteuning worden bereden. Zijn vouwmodel is de lichtste elektrische fiets: het 24V model weegt slechts 13 kg, inclusief motor en batterij! Alle modellen van de fabrikant zijn ontworpen om praktisch te zijn: u vindt in hun assortiment compacte en opvouwbare elektrische fietsen. Ahooga biedt u ook de mogelijkheid om u te onderscheiden en een echte persoonlijkheid te geven aan je elektrische fiets door te kiezen voor een van de 215 beschikbare kleuren!

Het Belgische merk maakt ook een volledig modulair model, dat gemakkelijk kan worden omgebouwd van een elektrische stadsfiets naar een bakfiets, wat praktisch is om met je kinderen te reizen of kleine goederen te vervoeren. Tot slot ontwerpt Ahooga ook een speed bike waarmee je zonder te zweten 45 km/u haalt. Er is vast en zeker een Ahooga elektrische fiets die voldoet aan jouw stedelijke mobiliteitsbehoefte!

Belgocycle: Belgische elektrische fietsen voor elk budget

Jaar van oprichting : 2014
Elektrisch bereik : stadsfiets, ATB, plooifiets, speed bike.

Belgocycle biedt een reeks hoogwaardige, comfortabele elektrische fietsen met een Belgisch design. De elektrische fiets fietsen van het merk zijn ontworpen in België, in samenwerking met Bizbike (experts in elektrische fietsen en fietsmobiliteit). Ze worden geassembleerd in Cruyshautem, Oost-Vlaanderen. Alle Belgocycle ebikes zijn uitgerust met een 36 V, 13 Ah of 486Wh slimme batterij, voor een bereik van 50 tot 100 km. Zij zijn ontworpen voor hoofdzakelijk stedelijk gebruik.

Het Belgische merk richt zich op drie series elektrische fiets : de Belgocycle Fun, een instapmodel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de Belgocycle Traveller, een ATB gericht op rijcomfort en de Belgocycle Max, de elektrische fiets van het merk premium . Deze laatste is uitgerust met een gesmeed frame, zonder zichtbare lasnaden. Al deze modellen hebben een Bafang-motor van verschillend vermogen, maar ook een Shimano-transmissiesysteem van verschillend raffinement. Belgocycle kan zich dus aanpassen aan verschillende budgetten, zodat iedereen op een elektrische fiets kan rijden. Ze zijn ook verstelbaar wat betreft zadel en stuur: ze kunnen gebruikt worden door alle fietsers tussen 1m60 en 1m95. 

De fabrikant ontwerpt ook een opvouwbare elektrische fiets , die gemakkelijk te vervoeren is in je auto of in het openbaar vervoer. Tot slot zal het in 2022 zijn eerste model speed pedelec lanceren, om je dagelijkse verplaatsingen te vergemakkelijken.

Veloci: de populairste elektrische fiets verkocht in België

Jaar van oprichting : 2014
Elektrisch fornuis : stadsfietsen, vouwfietsen.

Elektrische fietsen Veloci elektrische fietsen zijn naar verluidt de best verkochte elektrische fietsen in België! Veloci presenteert ze als "de kwintessens van elegant en tijdloos Belgisch design". De fabrikant is gevestigd in Kruisem, Oost-Vlaanderen, en produceert topklasse elektrische fiets fietsen. Het investeert in kwaliteit, zowel voor elektronische als voor niet-elektrische componenten. Zo zijn alle Belgische Veloci elektrische fietsen uitgerust met een Bafang motor, een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit.

Om deze hoge standaard te handhaven, biedt Veloci slechts een beperkt assortiment stadsfietsen en vouwfietsen aan, verkrijgbaar in één kleur. Het bedrijf kiest er ook bewust voor om niet de nieuwste innovaties in zijn elektrische fiets te verwerken, maar alleen technologieën die zich tot in detail hebben bewezen, zodat zijn producten uiterst duurzaam zijn. 

Veloci elektrische fietsen zijn uitgerust met een centrale motor en een accu waarmee, afhankelijk van het model, tot 120 kilometer kan worden afgelegd. Ze zijn zeer compact, maar vooral efficiënt en zuinig. Het doel van Veloci is om elke reis zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Dankzij hun open frame zijn deze elektrische fiets fietsen geschikt voor zowel mannen als vrouwen, ongeacht hun kleding. je 

Venilu : De meest efficiënte Belgische ebikes op de markt

Jaar van oprichting : 2017.
Elektrisch bereik : ATB, plooifiets.

Venilu is een Belgisch elektrisch fietsmerk dat in 2017 werd opgericht met de ambitie om stedelijke mobiliteit op een milieuvriendelijke manier te vereenvoudigen. De fabrikant is gevestigd in Nijvel, in de provincie Waals-Brabant, en ontwerpt en assembleert zijn elektrische fiets fietsen in België. Het bedrijf biedt drie verschillende gamma's elektrische fietsen aan: het Citana-gamma, met ultracomfortabele elektrische fietsen voor elk terrein, ontworpen voor lange ritten en stedelijke verplaatsingen; het Urbana-gamma, met een van de lichtste opvouwbare elektrische fietsen op de markt; en het Vida-gamma, met compacte opvouwbare elektrische fiets fietsen met een innovatief design.

Venilu ebikes zijn ook zeer goed uitgerust en perfect ontworpen voor al uw dagelijkse ritten. Ze zijn uitgerust met een antidiefstalzadel, een bagagerek en inklapbare pedalen om ze gemakkelijk op te bergen. Deze Belgische elektrische fietsen zullen uw beste bondgenoten zijn bij al uw uitstapjes in de stad of op het platteland!

Minerva: Belgische fietservaring in dienst van elektrische fietsen

Jaar van oprichting : 1963.
Elektrisch assortiment : stadsfiets, plooifiets, Mountainbike

Het fietsmerk Minerva, nu gevestigd in Ieper in West-Vlaanderen, zag het levenslicht in 1963. In dat jaar opende Daniël Carpentier, een jonge Belgische wielrenner met een passie voor fietsen, zijn eigen fietsenwinkel. In de loop van de decennia groeide het bedrijf uit tot Minerva BT NV. Vandaag exporteert de onderneming haar fietsen naar vijftien landen, waaronder Minerva-fietsen. Dit merk alleen al vertegenwoordigt pure Belgische kwaliteit. Met zijn 80 jaar ervaring biedt de fabrikant een breed gamma fietsen aan met een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Minerva heeft ook gerenommeerde partners zoals Michelin, Shimano, AXA, Selle Royal en Herrmans.

Minerva biedt een breed scala aan elektrische fietsen, voornamelijk voor stadsgebruik. Het assortiment omvat ook elektrische fiets vouwfietsen, om u overal te brengen, ook in het openbaar vervoer. Ten slotte zijn er ook enkele VTTAE-modellen, waaronder de Minerva Alu R48 E-Mountainbike, ontworpen voor sporters. Deze Belgische elektrische fietsen hebben een retro of meer klassieke look, naar ieders smaak.