Essentiële accessoires voor een elektrische trip Mountainbike

Nu dat je jouw gebruikte elektrische mountainbike gekocht hebt nu ben je klaar voor je eerste rit in de vrije natuur! Dankzij de elektrische hulp kan je genieten van prachtige uitstapjes op plaatsen die vroeger misschien onbereikbaar voor jou waren. Ga echter niet op reis zonder te controleren of je goed bent uitgerust voor uw VTTAE-uitstapje: een val, een mechanisch defect of een lekke band kunnen gebeuren en hier vind je de accessoires om jezelf te beschermen of de schade te beperken. Uiteraard moet deze lijst van onmisbare accessoires voor een tocht met een elektrische mountainbike worden aangepast aan de lengte van jouw tocht.

Mountainbike Tweedehands elektronica: hoe kom je aan de juiste apparatuur?

Upway reviseert elke gebruikte elektrische fiets zorgvuldig dankzij het nauwgezette werk van onze professionele monteurs. Daardoor kunnen we je tweedehands mountainbikes van topkwaliteit aanbieden die zo goed mogelijk de staat nieuw benaderen. Maar zoals met alle fietsen, gebruikt of nieuw, kunnen er onderweg storingen optreden. Daarom is het een goed idee om een paar accessoires bij je te hebben in geval van problemen, zodat je je tocht kunt voortzetten of zonder problemen naar huis kunt terugkeren. 


 

 

Het gereedschap dat je nodig hebt voor een VTTAE uitje 

Een multitool: de multitool is de beste vriend van een mountainbiker! Deze kleine, compacte multitool is erg handig voor alle problemen die je kunt tegenkomen tijdens de je elektrische Mountainbike rit: derailleur afstellen, shifter vastschroeven, zadelpen die verschuift .... Het neemt niet veel ruimte in beslag en past gemakkelijk in je tas of je zak. Het zit vaak in reparatiesets omdat het zo handig is.

Een bandenwisselaar: moet u snel je binnenband verwisselen? Dat wordt lastig zonder een bandenijzer bij je. Kies een lichtgewicht plastic model, zodat u niet te veel gewicht hoeft mee te nemen. 

Een pomp: deze is zeer nuttig als u een beetje lucht aan uw banden moet toevoegen of de spanning ervan moet aanpassen. Een handpomp kan volstaan, maar als u efficiënter wilt zijn bij het oppompen van je banden, gebruik dan een CO2-patroon. 

Anti-lek spray: lekke banden zijn de nachtmerrie van een fietser! Veel tweedehands Mountainbike elektrische fietsen zijn uitgerust met lekvrije banden. Maar als dit probleem zich toch voordoet en je niet weet hoe je een binnenband moet repareren of vervangen, neem dan als laatste redmiddel een anti-lekspray mee. 

Klemmen: ze nemen niet veel plaats in en zijn zeer nuttig voor allerlei kleine reparaties op je VTTAE. kan je neemt ook een rol duct tape mee, waarmee u ook wat extra doe-het-zelf kunt doen, maar heeft als nadeel dat het omslachtiger is. 

Welke onderdelen voor je tocht op een elektrische mountainbike?

Een reserve binnenband en pleisters: wat te doen bij een lekke band! De reserve binnenband is vooral nuttig als u de beschadigde binnenband niet ter plaatse kunt repareren je . 

Snelle schakels: Met deze snelle schakels kan je je fietsketting gemakkelijk repareren als deze beschadigd is. De ketting is essentieel voor de goede werking van uw elektrische mountainbike: hij zorgt ervoor dat de transmissie de wielen kan draaien en vooruit kan komen. Het is een kwetsbaar onderdeel dat tijdens jouw ritten op de proef wordt gesteld. 

Een derailleurhanger: Veel mountainbikers vallen of komen midden in hun rit vast te zitten door een gebroken derailleurhanger. Om te voorkomen dat je achterwiel helemaal verbogen is, stop je een derailleurhanger in je je tas. Hij weegt niets, neemt weinig ruimte in beslag en kan je een hoop ellende besparen. Een derailleurhanger vervangen is een zeer eenvoudige mechanische handeling die kan je kan uitvoeren met je multi-tool. 

Een extra accu: sommige Mountainbike elektrische fietsen bieden de optie om een PowerPack toe te voegen om het bereik van de elektrische ondersteuning aanzienlijk te vergroten, zodat je met een gerust hart langere tochten kunt maken. Aan de andere kant maakt deze oplossing de fiets zwaarder: tussen 1,5 kg en 3 kg extra, afhankelijk van het merk en de maat.

Essentiële accessoires en uitrusting voor buitenactiviteiten op een elektrische Mountainbike

Nu je rugzak al het gereedschap bevat dat je nodig hebt om eventuele storingen op je je Mountainbike tweedehands elektrische te verhelpen, moet je ook enkele accessoires meenemen voor je veiligheid, maar ook voor je comfort. 

Mountainbike Elektrisch: wat je bij de hand moet hebben voor je veiligheid

Een EHBO-kit: verband, ontsmettingsmiddel, tape, zonnecrème, lotion tegen insectenbeten, insectenspray... Dit zijn allemaal artikelen die in je rugzak kunnen worden gestopt om uw verwondingen tijdens uw ATV-tochten te voorkomen of te behandelen. kan je stel gemakkelijk je kit samen volgens uw behoeften, of koop er een die al ontworpen is. 

Water: Of je nu kiest voor een eenvoudige waterfles of een waterzak, het is heel belangrijk om iets mee te nemen om jezelf te hydrateren tijdens je . Regelmatig en in kleine slokjes drinken tijdens de fysieke inspanning vermindert het risico op krampen en ongemak aanzienlijk. 

Neem iets te eten mee: mueslirepen, gedroogd fruit, enz. Neem ook een snack mee, zelfs als u geen honger hebt wanneer u vertrekt. Als je je ziek voelt of honger hebt, zul je blij zijn iets te vinden dat je kracht geeft!

Een fluitje: zeer praktisch in geval van nood en vooral als je gewond bent. Hiermee kunt u de mensen om u heen waarschuwen zonder uzelf te vermoeien en het neemt geen ruimte in beslag! Vergeet niet je mobiele telefoon, zodat u indien nodig op afstand hulp kunt inroepen. 

Een lampje: je weet nooit wat er kan gebeuren en om welke redenen je uitje kan aanslepen, ook al had je gepland om voor het vallen van de avond thuis te zijn. Hoewel je Mountainbike waarschijnlijk al is uitgerust metverlichtingneem een kleine lamp mee, die van pas kan komen als het donker wordt.

Op stap met een elektrische Mountainbike : comfortaccessoires

Voor je comfort, aarzel niet om handschoenen mee te nemen om uw handen te beschermen tegen de kou als u in de winter naar buiten gaat, maar vooral tegen blaren die kunnen ontstaan en pijnlijk kunnen zijn. 

Een bril kan ook heel nuttig zijn om je ogen te beschermen tegen de zon, maar ook tegen planten (takken, bladeren...), modder en wind. Stop tot slot een pak tissues in je : dat komt altijd van pas!

Bescherming en kleding voor de fietser

Jouw elektrische mountainbike kleding is een deel van jouw comfort, maar ook van je veiligheid. Zoek naar technische en ademende materialen waarin je je prettig voelt. 

Mountainbike elektrisch: kies de juiste helm

Tijdens een elektrische tocht op Mountainbike is het essentieel dat je een helm helm. Niemand is veilig voor een val op een fiets, zeker niet als je naar de bergen of ander ruig terrein gaat. Je kunt het beste kiezen voor een helm van polycarbonaat, carbon of composietmaterialen, die licht van gewicht zijn en vooral meer schokken opvangen. Zorg er ook voor dat je helm fietsgoedgekeurd is volgens EN 1078. Er zijn ook bewezen veiligheidstechnologieën zoals MIPS (multi-directional protection system).


Tot slot, wat comfort betreft, kies een helm met ventilatieopeningen om overmatig zweten te voorkomen. Modellen met uitneembaar schuim aan de binnenkant bieden ook meer comfort en absorberen vocht.

Hoe moet je je kleden voor een ATV rit?

Voor je comfort kies je kleding die ontworpen is voor Mountainbike , bijvoorbeeld shorts, korte broeken of lange broeken. Lange kledingstukken hebben het nadeel dat ze je warm houden, maar ze beschermen je wel tegen de zon en krassen. Kies bovenaan voor een Mountainbike trui, een technisch ondershirt en eventueel een technisch jack. Voor vrouwen is een geschikte beha ook aan te raden. 

Als u in de winter je rijdt, aarzel dan niet om een muts onder de helm je te zetten en een nekband te dragen, die praktischer is dan een sjaal. 

Tot slot hangt je schoenkeuze af van het type Mountainbike dat je gebruikt en de discipline die je beoefent. Er zijn twee soorten pedalen: platte en automatische. Afhankelijk van de mate van grip die je nodig hebt, zijn er schoenen met meer of minder inkepingen. Aarzel niet om een paar te nemen voor de winter (warmer en meer isolerend) en een paar voor de zomer (meer ademend).


 


Nu je alle accessoires kent die je nodig hebt om met je tweedehands je Mountainbike electric op pad te gaan, Upway wenst je een geweldige reis!