ATB Tweedehands elektronica: Koopgids

Er zijn duizenden referenties voor elektrische VTC's! Je vindt ze op het net en in winkels tegen alle prijzen en met verschillende kenmerken. Kiezen voor een tweedehandsfiets betekent profiteren van lage prijzen en een tweede leven geven aan een object dat nog in goede staat is. Hier is onze koopgids om alles te weten te komen wat u moet weten voordat u uw tweedehands elektrische VTC koopt!

De ATB elektrische fiets: een veelzijdige fiets

De ATB elektrische of Vélo Trekkingfiets elektrische fiets is de allrounder bij uitstek. Hij wordt gekenmerkt door zijn vermogen om zowel in de stad als op het platteland te rijden, op paden of onverharde wegen met weinig oneffenheden. ATB elektrische fietsen zijn beter uitgerust dan stadsfietsen, want ze hebben meestal spatborden, een bagagedrager om je spullen mee te nemen, bredere banden en een voorvork met vering om schokken op te vangen. Ze bieden een rijpositie die efficiënt en krachtig trappen mogelijk maakt.

De ATB elektrische fiets, ook wel bekend als trekkingfiets, is de ideale keuze als je je wilt gebruiken om naar je werk te gaan, een paar boodschappen te doen of een ritje door de natuur te maken. Het is zowel een sportfiets als een comfortfiets. Hij houdt het midden tussen de stadsfiets die ontworpen is voor asfalt en de stevige maar veel minder goed uitgeruste Mountainbike . Elektrische trekkingfietsen bieden een uitstekende wegligging, zelfs in de regen. 

De kracht van hun motor is superieur aan elektrische stadsfietsen en hun batterij is krachtiger. Zij zijn ook uitgerust met een meer gesofisticeerd schakelsysteem of een automatisch schakelsysteem.

De verschillende routes specifiek voor ATB elektrisch

Een elektrische ATB is in staat om heuvels en heuvelachtige wegen te bedwingen. Van alle elektrische fietsen is de ATB het meest voorkomende model. Zijn veelzijdigheid spreekt veel gebruikers aan en maakt het mogelijk zich bijna overal te verplaatsen. Er zijn nog twee hoofdcategorieën onder de VTCAE's: de stedelijke ATB en de sportieve ATB . Hier volgt een overzicht van de verschillende routes die kan je kan afleggen met je elektrische fiets . 

Stedelijke routes

De ATB elektrische fiets is volledig in staat om u bij te staan in uw stedelijke verplaatsingen. Daarmee kun je over asfalt en kasseien rijden, je gemakkelijk voortbewegen in een stad met heuvels en probleemloos in en uit het verkeer weven. Als u voornamelijk in de stad rijdt, is kan je de perfecte keuze voor een ATB . Hij zal perfect zijn voor het rijden op de weg en voor het nemen van af en toe ruwe paden, onverharde wegen en af en toe ruigere wegen. 

De ATB Urban bikes zijn vaak uitgerust met een comfortabel zadel, een stijve of telescopische voorvork met korte veerweg en dunnere banden dan de ATB sportfietsen. Ze hebben ook een breder scala aan comfortvoorzieningen, zoals spatborden, bagagedragers, verstelbare stuurpennen, enz. Urban elektrische ATB fietsen zijn minder goed uitgerust om de schokken van een ruige rit te weerstaan. Daarom zijn ze vooral bedoeld voor stadsroutes. 

Boswandelingen of trektochten over onverharde wegen

De ATB elektrische fietsen zijn ideaal voor wandelingen in het bos of wandelingen over onverharde wegen. Als u vooral wandelt, maar niet op ruwe paden wilt rijden, is kan je de juiste keuze voor een elektrische ATB . 

De sportievere ATB fietsen hebben meestal geen spatborden of bagagedragers en hebben vaak een dubbel kettingblad. Met hun brede banden lijken ze meer op Mountainbike, maar ze verschillen in het feit dat ze wielen met een grotere diameter hebben. Ze bieden net zoveel comfort op betonwegen als op paden, hoewel hun aerodynamische houding minder comfortabel is dan bij elektrische ATB fietsen voor in de stad. Dit type elektrische fiets heeft meestal een verstelbare telescoopvork, een derailleur van topklasse en V-brakes of schijfremmen.

De prijs van een tweedehands elektrische ATB

De prijs van een instapmodel nieuw elektrische ATB ligt rond de €1.200, met modellen zoals die van Decathlon of Kreidler, en kan oplopen tot €2.000 met merken zoals Arcade, Gitane of Neomouv.

De meer premium elektrische ATB zijn geprijsd op 2.000, net als dezoals de modellen van Kalkhoff, O2Gevoel of Granville. Als u een klein budget hebt, is het mogelijk om een goedkope elektrische ATB te vinden door te kiezen voor de tweedehands exemplaren, met bijvoorbeeld de ATB tweedehands elektrisch Moustache.

Bij Upway worden tweedehands elektrische fietsen zorgvuldig gereconditioneerd tot ze weer bijna nieuw zijn. Op onze website vind je elektrische VTC's voor alle budgetten: met minder dan 1.000€ kunt u zich een kwaliteits-VTC EAFveroorloven, in uitstekende staat, zowel mechanisch als elektrisch. Als je wilt genieten van een meer premium model, vind je ook elektrische VTC's voor meer dan 5.000€, waarvan de prijs 20 tot 60% goedkoper is in refurbisdhed versie. 

Wat is het verschil tussen Mountainbike en ATB ?

Voordat ze een elektrische fiets kopen, twijfelen veel mensen tussen een Mountainbike en een ATB. Sommigen denken zelfs dat ze hetzelfde zijn. Maar dat is niet helemaal het geval. 

De ATB elektrische fiets is een toer- en vrijetijdsfiets die kan je zowel op het asfalt als op de weg kan worden gebruikt. Hij is praktisch voor toertochten, maar ook om zich in de stad of naar het werk te verplaatsen. Deze toerfietsen zijn uitgerust met brede banden die een goede grip bieden op alle soorten terrein, zelfs in de regen. Ze zijn ook ontworpen om het risico op lekrijden te verminderen. Dankzij de geometrie van het frame kunt u ook rechtop rijden, wat wordt aanbevolen als je de rug zwak is of als u senior bent. 

Aan de andere kant zijn Mountainbike elektrische fietsen ontworpen voor gebruik op ruwe, modderige en bergachtige wegen. Ze zijn bijzonder robuust, maar ook wendbaar en wendbaar. Het grootste verschil tussen een Mountainbike en een ATB is waarschijnlijk de geometrie van het frame. Op een Mountainbike is het frame zwaarder, omdat het sterker is, maar het is ook compacter om alle wendbaarheid te bieden die je nodig hebt. 

Om jouw keuze te maken tussen een elektrische ATB en een elektrische mountainbike, moet je bepalen welk gebruik u ervan wilt maken. Als u op de weg, in de stad of op plaatsen met heuvels wilt rijden, is de elektrische ATB aan te bevelen. Ben je daarentegen een sportieveling in hart en nieren en wilt u bergtochten maken, over ruwe paden, wend je dan tot een elektrische mountainbike. 

Hoe kiest u uw tweedehands elektrische ATB

Om de beste je ATB elektrische fiets te kiezen, raadt Upway je aan om goed te letten op de technische details en de beschikbare uitrusting. Kies bijvoorbeeld een elektrische ATB met een geveerde zadelpen om je je rug te beschermen tegen stoten als je op pad gaat. Kies een tweedehands ATB elektrische fiets met een telescopische vork als je vaak over onverharde wegen rijdt. Dit beperkt de impact van oneffen terrein en geeft je meer comfort. Voor asfalt is het niet nodig. 

Wat de versnellingen betreft, moet u, naarmate u meer op heuvelachtige wegen wilt rijden, zorgen voor een transmissie die een breed ontwikkelingsbereik heeft.

Voor elektrische hulp kan de motor van een elektrische ATB worden geplaatst:

  • in het voorwiel: dit is het geval bij instapmodellen, maar er zijn nog maar weinig fietsen die deze opstelling hebben,
  • in het achterwiel: voor rustig rijden, krachtige transmissie en dynamische besturing,
  • bij de trapas: dit is het geval bij de premium modellen. Deze oplossing is ideaal, omdat zij het gewicht optimaal verdeelt en een rijgedrag biedt dat vergelijkbaar is met dat van een gewone fiets. 

 Het motorvermogen van een elektrische ATB is gewoonlijk 250 Watt. Kijk dus naar het koppel, dat gewoonlijk varieert van 40 tot 70 Nm voor de krachtigste motoren. Hoe hoger het koppel, hoe sneller de motor kan versnellen en u op steile hellingen kan ondersteunen. 

Kijk ten slotte naar de uitrusting van je future ATB elektrische fiets: een geïntegreerde diefstalbeveiliging kan zeer nuttig zijn als u korte stops maakt. Kijk ook naar het totale gewicht dat de bagagedrager kan dragen, zodat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen met al uw spullen.