Waar koop je een elektrische fiets?

De elektrisch ondersteunde fiets (elektrische fiets) is het ideale compromis voor duurzame, ecologische en gezonde mobiliteit


Omdat er voortdurend vooruitgang wordt geboekt om het gewicht te verminderen en de actieradius te vergroten, blijft de populariteit van deze fietsen groeien. De wereldwijde pandemie en het groeiende bewustzijn van milieukwesties hebben ook bijgedragen aan dit fenomeen, dus het kan tegenwoordig moeilijk zijn om aan een elektrische fiets te komen!


Dus waar kunt u met een gerust hart uw elektrische fiets kopen?


Op het internet? Bij een fabrikant van elektrische fietsen? In een sportwinkel? Of ben je meer geïnteresseerd in refurbished of een tweedehands fiets? Er zijn veel mogelijkheden voor u beschikbaar! Maar met zoveel informatie en zoveel aanbiedingen kan het moeilijk zijn om je weg te vinden, zeker als je nieuw bent. Laten we de balans opmaken! 


Enkele dingen om te overwegen voordat u begint

Om ervoor te zorgen dat u een fiets krijgt die de tand des tijds doorstaat en niet na twee weken kapot gaat, moet u geen risico nemen met een onbekend merk. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan! Als je nieuw bent met fietsen, zullen alle merken waarschijnlijk onbekend voor je zijn, maar kan je leer snel de naam van een vertrouwd merk door het te googelen, reviewsites zoals TrustPilot te controleren, de geschiedenis van het merk na te gaan en te kijken of het wordt aanbevolen in koopgidsen. 


Als je online koopt, blijf dan bij gerenommeerde retailers en vermijd crowdfunding sites, vooral als je nieuw bent met fietsen. 

Een andere stap in de richting van het kopen van een elektrische fiets is jezelf wapenen met kennis over de opties die je nodig hebt en waar je je elektrische fiets kunt kopen. Hoe meer u weet waar u moet zoeken, hoe sneller u de juiste elektrische fiets voor u zult vinden. 


Een andere stap in de richting van het kopen van een elektrische fiets is jezelf wapenen met kennis over de opties die je nodig hebt en waar je je elektrische fiets kunt kopen. Hoe meer u weet waar u moet zoeken, hoe sneller u de juiste elektrische fiets voor u zult vinden. 

Online: een ruime keuze 

Op het web vindt u honderden aanbiedingen en tientallen sites die gespecialiseerd zijn in de verkoop van elektrische fiets. Dit lijkt op het eerste gezicht een goede zaak, maar in werkelijkheid kan de overvloed aan keuze een mijnenveld worden en snel leiden tot het maken van de verkeerde keuze. 


Zonder het advies van een deskundige verkoper, kan je , kunt u in de verleiding komen een fiets te kopen die niet aan uw behoeften voldoet, en met het vaak hoge prijskaartje dat aan elektrische fietsen hangt, kunt u het eerste verleidelijke aanbod aannemen en eindigen met een ongeschikte fiets. Maar denk eraan, de helft van het geld uitgeven is geen dubbele waarde als je het nooit gebruikt. 


Wij raden u aan u te houden aan mainstream websites die een goede reputatie hebben die zij willen handhaven. Zij verkopen alleen kwaliteitsproducten die voldoen aan de veiligheidsnormen en de wet. 


Er zijn veel "elektrische fiets oplichters" opgedoken, wij raden u aan aandacht te besteden aan de juridische mededelingen van de websites waar u overweegt te kopen. Het ontbreken van een "juridische mededeling" of onvolledige informatie over de uitgever van de site is meestal een zeer slecht teken, dus ga naar je .


Waar e-bikes online kopen? We hebben een selectie gemaakt van klassieke retailers die elektrische fietsen op voorraad hebben: Amazon, Bol, BikeRepublic, Raida, Cowboy of Decathlon en natuurlijk verder Upway !


De voordelen  

  • Een breed scala aan referenties om te winkelen. 
  • Thuisbezorging. 
  • Af en toe levering in de winkel, afhankelijk van de winkelier. 

De nadelen 

  • Je kunt je fiets niet proberen voordat je hem koopt. 
  • Je moet het zelf in elkaar zetten. 
  • Veel keuze en te weinig advies. 

Hoe controleer je de betrouwbaarheid van de website? 

Wat te controleren: 

  • Waar voor je geld: zelfs de beste elektrische fietsen kunnen aanzienlijk in prijs verschillen. Lichtgewicht fietsen zijn vaak (veel) duurder. 
  • Motorefficiëntie: het vermogen, de efficiëntie en de soepelheid van de motoren. 
  • Accu-efficiëntie: bereik, vermogen en oplaadsnelheid. 
  • Algemene prestaties: Hoe is de rijervaring? Hoe reageert de fiets op beklimmingen en afdalingen? 

Een recent geval veroorzaakte opschudding op het web met de ontdekking van een echte e-shop waarvan de aanbiedingen volledig fictief waren. De oplichters achter deze site waren geld aan het opstrijken zonder iets te leveren aan de klanten. Gelukkig blijven deze voorbeelden op zichzelf staan, maar het bewijst eens te meer dat het noodzakelijk is waakzaam te zijn wanneer een aanbod te verleidelijk is.

Tweedehands: een mijnenveld voor beginners 

Veel goedkoper, maar een potentieel mijnenveld als je nieuw bent met fietsen. De lijst van sites voor het online kopen van tweedehands goederen is uitgebreid, van populaire sites zoals eBay, Facebook Marketplace en Le Bon Coin tot minder bekende fietsspecifieke sites zoals Troc Vélo. 


Het kopen van een tweedehands fiets van een particulier brengt echter een verhoogd risico met zich mee. Als je voor deze route kiest, is het belangrijk dat je weet hoe je een tweedehands fiets koopt. Als je weet wat je zoekt, is deze markt een goede manier om een koopje te krijgen, maar als je dat niet weet, kan het snel leiden tot teleurstelling en zelfs oplichting. 

De risico's van de tweedehandsmarkt

Oplichters zijn de grootste zorg op online markten. Als u niet voorzichtig bent met hoe u betaalt, wordt kan je snel het slachtoffer van oplichting. 


Maar in het meest voorkomende geval waarin de verkoper echt is, ligt het probleem in de onbekende kwaliteit van het product en het gebrek aan garantie in geval van problemen. Dit geldt nog meer voor elektrische fietsen, waar alleen een visuele controle mogelijk is, evenalseen controle van de conditie van de accu


Na verloop van tijd degraderen lithium-ion batterijen en deze degradatie kan worden versneld door veelvuldig gebruik en slecht onderhoud. Wanneer u een gebruikte fiets koopt, beoordeel dan de algemene staat van de fiets om te proberen in te schatten hoeveel gebruik hij heeft gemaakt. De onderdelen mogen niet roestig zijn en de behuizing mag geen scheuren vertonen. Het is raadzaam de remmen en versnellingen te testen tijdens een rijtest. 


Probeer ook de verkoper te beoordelen. Hoewel dit niet direct betrekking heeft op de fiets, geeft kan je je over het algemeen een idee van hoe goed hij heeft gezorgd voor de elektrische fiets die je gaat kopen. Is de fiets aangekomen in een auto die al jaren niet is schoongemaakt? Zo ja, dan is de kans groot dat de fiets hetzelfde lot heeft ondergaan. Is hij goed geïnformeerd over het onderhoud van elektrische fietsen of lijkt hij het hele proces niet te begrijpen? Er zijn honderden subtiele aanwijzingen die je uit de verkoper kunt halen, maar voel je vooral niet onder druk gezet om te kopen. Hoe meer details, hoe beter! Op die manier kun je weglopen als je geen vertrouwen hebt.


Als u online een tweedehands tweewieler wilt kopen, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet en geduldig bent, alleen betaalt via een veilige methode, en als u een deal vindt die te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Ontmoet ook nooit een vreemde met grote sommen geld op zak, ontmoet hem op een openbare plaats en neem een vriend mee. 

De voordelen 

  • Het is zuinig. 
  • Kans op een goede deal. 
  • Geef een tweede leven aan een elektrische fiets. Het is een ecologisch en duurzaam engagement. 

De nadelen 

  • Beperkte of geen garantie/bescherming.  
  • Echt risico op fraude. 
  • Het is moeilijker om de juiste maat of het juiste model te vinden. 
  • Geen garantie op de staat van de motor.

In een fietsenwinkel: de perfecte plek voor nieuwe fietsers

Wil je dicht bij huis zijn? Hier moet u zijn! Bij het doen van een grote aankoop is het altijd een goed idee om deskundig advies in te winnen, vooral als je beperkte kennis hebt. Het is dus verstandig om een beroep te doen op het personeel van de dichtstbijzijnde je fietsenwinkel voor zoveel mogelijk advies. Bovendien hebben zij meestal een werkplaats voor het repareren van fietsen. 


De beste manier om te winkelen is om met de verkopers te praten, uw behoeften uit te leggen en hun advies in te winnen. 


Wees ook bereid uw eigen onderzoek te doen en zoveel winkels te bezoeken als nodig is. 


Sommige winkels hebben ook een website, zodat je vooraf kunt zien wat er in de winkel te koop is, zoals Lucien of BikeRepublic. 

De voordelen 

  • Nuttige adviezen van professionals. Het zijn waarschijnlijk zelf fervente fietsers met jarenlange ervaring. Wat is er beter dan advies krijgen van enthousiastelingen die in het verleden waarschijnlijk dezelfde vragen hebben gesteld als u?
  • Geen verzendkosten. 
  • kan je test gratis de fiets die aan uw verwachtingen en behoeften voldoet. 
  • Als je accessoires nodig hebt voor je nieuwe elektrische fiets, is er een goede kans dat ze je een aanbod doen. 
  • Een dienst na verkoop. 

De nadelen 

  • Gebrek aan keuze. Het aanbod is beperkt. 
  • Minder handig dan online bladeren. 
  • Het is ook mogelijk dat verkopers niet objectief zijn over de merken die in de winkels worden verkocht. Het is beter om informatiebronnen met elkaar te vergelijken.

Rechtstreeks van de fabrikant: ideaal als u geïnteresseerd bent in een specifiek merk

Als u weet in welk specifiek merk of model elektrische fiets u geïnteresseerd bent, is een goede manier om te winkelen rechtstreeks naar het merk dat de fiets maakt. 


Niet alle merken doen dit. Voor degenen die dat wel doen, varieert het proces per merk. Sommige bieden thuisbezorging, terwijl andere gebruik maken van dealers. Fabrikanten als Le Vélo Mad (urban en sport) of Velair zijn alleen verkrijgbaar via directe verkoop, Trek Bikes (road to mountain) of O2Feel Bikes zijn alleen verkrijgbaar via partnerwinkels. 

De voordelen 

  • De meeste bieden afhaling aan via een fietsenwinkel. 
  • Toegang tot het volledige gamma van een merk. Er is meestal een breder scala aan maten en kleuren. 
  • Heeft voorraad voor winkels of online retailers. 

De nadelen 

  • Kortingen zijn zeldzaam. 
  • Niet altijd de mogelijkheid om het te proberen. 
  • Fietsen uit voorgaande jaren zijn niet beschikbaar. De gebruikelijke tactiek is om ze in het groot te verkopen aan winkels, zodat wij ons kunnen concentreren op de huidige collectie. 

In een warenhuis 

De grote winkels bieden tweewielers aan voor alle budgetten, vooral voor de kleinere. Dus, als je je en je matige gebruikers zijn, ga ervoor! 


Zo niet, dan is dat niet noodzakelijk een reden om in de verleiding te komen! Elektrische fietsen zijn over het algemeen van een laag niveau, en hebben geen goede dienst na verkoop. 


Perfect voor wie een goedkope elektrische fiets zoekt, maar te vermijden voor wie een elektrische fiets premium wil. 

De voordelen 

  • De modellen zijn niet duur. 

De nadelen 

  • Je krijgt geen deskundig advies. 
  • De elektrische fiets zijn low-end. 
  • De dienst na verkoop is niet efficiënt of bestaat niet.
  • Weinig keus.  

In een sportwinkel 

Veel mensen kopen hun elektrische fiets het liefst in sportwinkels zoals Decathlon, Go Sport of Intersport. Dit is een beter alternatief dan de grote winkels. Ze zijn van betere kwaliteit, kan je hebben advies, ook al zijn de mogelijkheden beperkt. 

De voordelen 

  • De mogelijkheid om advies te krijgen van een verkoper. 
  • Waar voor je geld. 
  • De aanwezigheid van een werkplaats om de fietsen te repareren. 

De nadelen 

  • Het aanbod van fietsen is beperkt. 

Neem een abonnement 

Net als bij leasing in de auto-industrie, kunt u met fietspassen maandelijks betalen om de elektrische fiets van uw keuze te huren je .


Als je maar een paar maanden een fiets nodig hebt, kan dit een voordeligere oplossing zijn dan een fiets te kopen op nieuw en hem tweedehands te verkopen tegen een lagere prijs. Le Vélo Mad biedt particulieren bijvoorbeeld een fietsverhuurservice voor de lange termijn voor 24 tot 36 maanden, inclusief onderhoud, reparaties en verzekering tegen diefstal en breuk. Holland Bikes verhuurt elektrische fiets Vanaf fietsen voor €51 per maand voor 12 tot 48 maanden. De keuze is aan jou je 


De meeste regelingen staan normale slijtage van de fiets toe, maar wees ervan bewust dat alles wat verder gaat dan redelijke slijtage kan leiden tot extra kosten bij terugkeer. De voorwaarden van elk abonnementsprogramma zijn verschillend en wij raden u aan de kleine lettertjes te lezen als u overweegt deze weg in te slaan. 


De voordelen 

  • Regelmatige upgrades zijn mogelijk (optioneel). Onderhoud is vaak inbegrepen. 
  • Sommige verhuurbedrijven leveren sloten, helmen en zelfs verzekeringen als onderdeel van het maandelijkse bedrag. 
  • Het is flexibel. Aan het einde van het contract, kan je verander van fiets of stop het abonnement. 

De nadelen 

  • Daar zijn maandelijkse kosten aan verbonden. 
  • De motor is niet echt van jou. 

Refurbished fietsen 

Heb je al eens nagedacht over gereviseerde fietsen? Het is een duurzaam alternatief dat je niet over het hoofd mag zien! Dit zijn gebruikte fietsen die een tweede leven krijgen. Elk onderdeel van de fiets wordt grondig geïnspecteerd, gecontroleerd of zelfs gedemonteerd en vervangen. Van de wielnaaf tot de batterij en de trapas, alle versleten onderdelen worden door gekwalificeerde monteurs vervangen door nieuwe. De fietsen worden getest om er zeker van te zijn dat ze perfect werken voordat ze te koop worden aangeboden. Je kunt er zeker van zijn dat je een fiets in zeer goede staat krijgt. Bovendien krijg je op elke refurbished elektrische fiets fiets doorgaans een jaar garantie!


Zoals in andere industrieën worden veel nieuwe fietsen goedkoop gemaakt en zijn reserveonderdelen niet beschikbaar. Het gevolg is dat ze niet effectief kunnen worden gerepareerd, worden weggegooid en vervangen door een nieuwe. Met refurbished fietsen wil men deze vicieuze cirkel doorbreken. 


Zo kunt u een goedkopere, refurbished elektrische fiets krijgen met garantie. Bovendien, als het niet past, zal kan je het in de meeste gevallen binnen 14 dagen terugsturen. 


U vindt er je toekomst elektrische fiets refurbished online op verschillende marktplaatsen ( 👋 Upway) of bij bepaalde gespecialiseerde dealers. Op Upwaybieden wij een breed scala aan fietsen die door onze techniekers worden gescreend met maar liefst 20 controlepunten ! Neem gerust een kijkje! 🙂

De voordelen 

  • Het is een ecologisch verantwoord gebaar. 
  • U kunt er zeker van zijn dat je perfect werkt. 
  • Goedkoper dan een fiets nieuw, tot 60% korting op de prijs nieuw. 
  • Levering aan huis en één jaar garantie. 

De nadelen 

  • Je kunt het niet altijd proberen. Op Upway, kan je Verander 14 dagen van gedachten. Als de fiets niet bij je past, kan je Stuur het terug.

Conclusie

Het is tijd om je te kiezen! Houd in gedachten dat het altijd belangrijk is om de ernst en betrouwbaarheid van de winkel te controleren voordat u een online aankoop doet, en ga er niet van uit dat de prijs de enige parameter is waarmee rekening moet worden gehouden bij een belangrijke aankoop zoals een elektrische fiets. De kwaliteit van de producten, de garantie, de betrouwbaarheid van de verkoper en ook het retourbeleid zijn parameters die zorgvuldig moeten worden geëvalueerd bij het nemen van een aankoopbeslissing. 


De meest betrouwbare leveranciers zijn fietswinkels, fabrikanten van elektrische fiets en gevestigde websites.