De 10 beste elektrische vouwfietsen van 2022

De opvouwbare elektrische fiets is zeer praktisch als je vaak gebruik maakt van het openbaar vervoer met jouw tweewielers, maar ook als je je e-bike moet opbergen op krappe plaatsen (kofferbak, kleine flat, overloop...). Hier is onze selectie van de 10 besteelektrische opvouwbare fietsen, met korting verkrijgbaar doordat alle modellen refurbished zijn. 

Ahooga opvouwbare elektrische fiets: ultra licht

Met slechts 13 kg op de weegschaal (voor het 24 V-model, inclusief motor en accu) is de opvouwbare elektrische fiets van Ahooga elektrische fiets is momenteel een van de lichtste op de markt! Het duurt slechts 2 seconden om hem gedeeltelijk in te klappen en mee te nemen in het openbaar vervoer. Er zijn slechts 10 seconden nodig om het volledig op te vouwen. Verkrijgbaar in 215 kleuren, zal deze vouwbare e-bike een vleugje opwinding toevoegen je fietstour. Het 24 V-model heeft een 168 Wh-accu voor maximaal 50 km en een koppel van 35 Nm. Deze opvouwbare ebike is ideaal voor ritjes in de stad.

Ahooga is een Belgisch merk geboren in 2015 dat lichtgewicht hybride elektrische fietsen ontwerpt die zowel met als zonder elektrische ondersteuning gebruikt kunnen worden. De fietsen worden gebouwd door hun ingenieurs en geassembleerd in de werkplaats van de fabrikant in Brussel. 

Brompton Electric C Line: ontworpen door de pioniers van de plooifiets

Wat is er beter dan Bromptonhet Britse fietsmerk dat pionierde met de productie van vouwfietsen? De Brompton Electric C Line is de meest compacte opvouwbare elektrische fiets ter wereld! Het profiteert van het Brompton vouwsysteem, uitgevonden door het merk zelf. Dit is een origineel 3-delig vouwsysteem waarmee je jouw e-bike in 20 seconden in een kleine compacte eenheid kunt vouwen. Zeer robuust, met 6 snelheden. Hij is uitgerust met een naafmotor en een 300 Wh batterij (oplaadbaar in 4 uur, of 2 uur met de Brompton SuperFast lader) waarmee u tot 70 km kunt afleggen. De Brompton Electric C Line biedt 3 ondersteuningsniveaus en bevat een intelligente sensor waarmee u op de juiste momenten geholpen kunt worden.

Brompton fietsen worden met de hand gemaakt door de eigen teams in Londen en Sheffield. Ze zijn zorgvuldig ontworpen en bevatten op maat gemaakte componenten. 


Eovolt Confort: elektrische fiets opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen

Met zijn op BMX geïnspireerde uiterlijk is de opvouwbare elektrische fiets Eovolt Confort vouwfiets heeft een originele stijl. Het profiteert van een door het merk zelf ontworpen vouwsysteem: de Vouwen en gaan. Slechts 10 seconden zijn nodig om hem het formaat te geven van een kleine koffer op wielen, uiterst praktisch in het openbaar vervoer. De elektrische fiets opvouwbare Eovolt Confort wordt met de hand geassembleerd in Frankrijk. Hij is uitgerust met grote banden en 20 inch wielen, die de weg dempen en een uitstekende stabiliteit bieden. Hij is uitgerust met een Samsung batterij waarmee hij tot 100 km kan reizen. Zijn borstelloze motor biedt 5 ondersteuningsniveaus. Deze elektrische fiets is even comfortabel met of zonder elektrische ondersteuning.

Eovolt is een Frans merk dat in 2018 is opgericht. Het is gespecialiseerd in het ontwerpen van elektrische vouwfietsen voor in de stad, die bekend staan om hun lichtheid en praktische bruikbaarheid. 

Tern Vektron: de ideale vouwfiets voor stedelijke reizen

De Stern Vektron is een opvouwbare elektrische fiets die de afgelopen jaren voortdurend door het merk is verbeterd. Regelmatig genoemd als de beste plooifiets op de markt, sommigen noemen hem zelfs "de Mercedes S-klasse van elektrische fiets". Het duurt slechts 10 seconden om het op te vouwen en overal mee naar toe te nemen. Het is een zeer comfortabele vouwfiets, uitgerust met een bagagedrager waaraan je zelfs een kinderzitjeHet heeft een bagagerek waaraan je zelfs een kinderzitje kunt bevestigen, zonder dat je een adapter nodig hebt. Hij heeft een Bosch Performance Line motor en een Bosch PowerPack of Bafang M400 Drive System accu, en kan tot 130 km afleggen. De Tern Vektron is geschikt voor mensen van 1,47 tot 1,95 m, met evenveel comfort.

Tern, vaak geciteerd in de vakpers, is een merk van elektrische vouwfietsen dat in 2011 het levenslicht zag. Het komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar is gevestigd in Taiwan. Zij streeft naar een duurzame aanpak van haar fietsen. 

Venilu Urbana One: de lichtgewicht opvouwbare elektrische fiets

De Venilu Urbana One is een elektrische vouwfiets met één versnelling en een motor met achterwielaandrijving die een koppel van 45 Nm ontwikkelt. Met een gewicht van slechts 13,6 kg en zijn ultracompacte formaat is hij gemakkelijk mee te nemen en kan hij efficiënt door de stad worden genavigeerd. De batterij kan in slechts 3 uur worden opgeladen en u kunt er tot 60 km mee afleggen. De Venilu Urbana One is gemakkelijk te besturen en zeer wendbaar. Hij is ook uitgerust met een bagagerek en spatborden. U kunt kiezen uit vijf niveaus van bijstand. Remmen is veilig dankzij de hydraulische schijfremmen. 

Venilu is een Belgisch elektrisch fietsmerk dat in 2017 werd opgericht. Het ontwerpt goed uitgeruste elektrische fiets fietsen die zijn ontworpen om het dagelijks leven gemakkelijker te maken. 


elektrische fiets O2feel Ipeps Fold Up: perfect voor de stad

De opvouwbare elektrische fiets O2feel Ipeps Fold Up is de bondgenoot van stedelingen. Deze elektrische fiets is uitgerust met de nieuwe, in de zitbuis geïntegreerde IPowerFit batterij, met een bereik tot 100 km en kan worden verdubbeld met de aankoop van een tweede batterij, dankzij het iPowerFit Duo systeem. De motor heeft een Shimano E5000 borstelloze motor met een koppel van 40 Nm in het voorwiel. De O2feel Ipeps Fold Up biedt keuze uit 6 ondersteuningsstanden. Dankzij de Nexus derailleur met 3 versnellingen kun je zelfs als je stilstaat schakelen, zonder risico op ontsporen. Een ander voordeel is het doordachte uiterlijk. Het heeft een mooie afwerking en is gemakkelijk over te rijden dankzij het lage frame.

O2feel is een in 2009 opgericht Frans merk dat design en innovatie combineert in zijn elektrische fietsen. Het is het enige merk op de Europese markt dat zijn eigen batterijen ontwerpt en ontwikkelt. Hij werkt ook samen met Shimano France om zijn elektrische fiets uit te rusten.

Goedkope elektrische vouwfiets: Btwin TILT 500 E

De opvouwbare elektrische fiets van Decathlon, de Btwin Tilt 500 E, is een van de goedkope vouwfietsen van elektrische fiets . verkocht nieuw bij minder dan € 1.000Hij kan tot 35 km afleggen op elektrische ondersteuning en is ideaal voor korte stedelijke ritten, zoals wanneer je op vélotaf bent. Hij is in 15 seconden opgevouwen en biedt keuze uit 6 snelheden. Hij is uitgerust met een Brushless achterwielmotor die 26 Nm koppel ontwikkelt. De elektrische ondersteuning wordt geregeld door een trapsensor. De 187 Wh batterij bevindt zich op het frame. De goed ontworpen Btwin Tilt 500 E is compatibel met een aantal accessoires, waaronder een bagagedrager, draagtas, kinderaanhangers en babydragers van hetzelfde merk.

Ontwikkeld door de sportwinkel Decathlon, Btwin is een van de best verkopende merken in Frankrijk. De elektrische fiets Btwin fietsen zijn allemaal ontworpen in Frankrijk, in het hart van Vlaanderen.

Moma Bikes E-20 Pro: de elektrische fiets gemengde vouwfiets met uitstekende autonomie

De Moma Bikes E-20 Pro is een stijlvolle en betrouwbare opvouwbare elektrische fiets met een bereik tot 120 km en een uitneembare accu die in 4 uur kan worden opgeladen. Hij is ideaal voor uw tochten in de stad of op het platteland, wordt aangedreven door een 55 Nm Brushless motor en heeft een lichtgewicht aluminium frame. Het is een elektrische fiets die zeer goed is uitgerust: LED-verlichting voor en achter, bagagedrager geïntegreerd in het frame, spatbord, kickstand, bel, comfortabel zadel, ergonomische handvatten en verstelbare stuurpen.

Moma is een Spaans merk dat gewaardeerd wordt om zijn zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De fietsen worden in Europa gemaakt. 


Elektrische vouwfiets voor de bergen voor minder dan 1 000€ : Hitway BK6

Als je een mountainbiker bent met beperkte ruimte om op te bergen en/of te verplaatsen en een klein budget, dan is de Hitway BK6 iets voor jou! Deze elektrische vouwfiets, die nieuw wordt verkocht voor minder dan 600 euro, heeft een krachtige motor met een koppel van 55 Nm. Met zijn accu kun je tot 40 km ver komen. Met zijn 14 inch brede banden, comfortabele zadel en schokabsorberende voorvork is hij geschikt voor alle soorten wegen. De dubbele schijfremmen zorgen voor veilig remmen. De Hitway BK6 heeft een Shimano gashendel met 7 versnellingen. Een echte klapper gezien de prijs van deze ebike!

RadMini 4: opvouwbare elektrische fat bike

De RadMini 4 is een middenklasse opvouwbare elektrische fatbike. Hij kan worden gebruikt op alle soorten terrein, dankzij de overmaatse, lekvrije 20-inch banden. Hij zal niet bang zijn voor hellingen en beklimmingen! Hij biedt keuze uit 7 snelheden, is snel op te vouwen en heeft ook een geïntegreerd stoplicht dat oplicht bij het remmen. Deze elektrische fiets vouwfiets is uitgerust met een motor in het achterwiel die 80 Nm koppel ontwikkelt en een 672 Wh Bafang batterij die een actieradius tot 72 km mogelijk maakt. 

Rad Power Fietsen is het grootste merk van elektrische fietsen in de Verenigde Staten. Het is gespecialiseerd in het ontwerpen van scherp geprijsde elektrische fat bikes waarmee iedereen op alle soorten terrein kan rijden.