Gratis standaardlevering met code SPRING ✨

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets?

Bezorger op zijn elektrische fiets voor een maaltijdlevering.

In een tijd waarin de ecologische voetafdruk van bedrijven onder de loep wordt genomen, is het bezorgen van pakketten of maaltijden per elektrische fiets een milieuvriendelijke en kosteneffectieve oplossing. Bovendien betekent het toenemende belang van fietspaden in steden dat dit milieuvriendelijke vervoermiddel een eenvoudige manier is om kostbare tijd te besparen. Wat zijn de belangrijkste voordelen van bezorgen met een elektrische fiets ? Welke elektrische fiets moet ik kiezen voor bezorging? Of je nu een restauranteigenaar bent, een zelfstandige bezorger of de manager van een transportbedrijf, wij leggen je alles uit wat je moet weten om de overstap naar elektrische tweewielers te maken.

Koeriers: waarom overstappen op een elektrische fiets?

Vergroot het bereik van je leveringen en je efficiëntie: met een elektrische fiets ga je kan je verder en sneller dan met een spierfiets. Je hoeft je geen zorgen te maken over afstanden of hellingen tijdens je leveringen: elektrische ondersteuning helpt je om sneller bij de eindklant te komen, zonder je in het zweet te werken! Dankzij de elektrische motor kun je meer leveringen doen zonder te vermoeid te raken.

Bespaar tijd: met een elektrische fiets vermijdt kan je files door gebruik te maken van fietspaden of stilstaande auto's in te halen.

Bespaar geld: elektrische fiets heeft veel minder onderhoud nodig dan scooters of auto's. Bovendien betekent het afscheid van benzine dat je winkeltripjes veel rendabeler zullen zijn dan met een vraatzuchtige motor die je moet voeden!

Goed voor het milieu: door te kiezen voor een elektrische fiets kun je je ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen en een deel van de last van de planeet wegnemen. En je bent niet alleen goed voor het milieu, je vermindert ook de geluidsoverlast in steden.

Verhoog je sympathiekapitaal : klanten hebben vaak meer sympathie voor bezorgers op de fiets, wat kan leiden tot grotere fooien!

Elektrische fietsbezorging: voordelen voor de gezondheid

Blijf fit terwijl je werkt: fietsen is een uitstekende manier om te bewegen. Met een elektrische fiets past kan je de inspanning die je moet leveren aan, zodat je in vorm kunt blijven zonder uit te branden of overmatig te zweten. Een sterk argument, vooral in de zomer...

Elektrische ondersteuning om je werk gemakkelijker te maken: de hele dag pakjes of maaltijden bezorgen kan vermoeiend zijn! De elektrische ondersteuning van de fiets vermindert vermoeidheid, zodat je de hele werkdag fris en alert blijft je .

Levering per elektrische fiets: een paar nadelen om op te letten

Hoge initiële kosten

De initiële kosten van een elektrische fiets kunnen vrij hoog zijn, vooral in vergelijking met een conventionele fiets. Deze kosten worden echter vaak gecompenseerd door de besparingen die je op de lange termijn maakt op brandstof, onderhoud en verzekering, in vergelijking met de aanschaf van een scooter. Bovendien kun je je het aantal leveringen dat je doet verhogen en je je geografisch gebied uitbreiden.

Levensduur batterij

De levensduur van de batterij van een elektrische fiets hangt af van de capaciteit, de mate van ondersteuning, het weer en het terrein. Als de batterij leegraakt tijdens een levering, kan het extra gewicht van de fiets de rest van de reis bemoeilijken. Het is belangrijk dat je elke avond je oplaadt, of dat je een tweede accu oplaadt als je aan het werk bent.

Wees zo zuinig mogelijk met elektrische hulp om teleurstellingen te voorkomen.

elektrische fiets Pas op voor diefstal 

Helaas kunnen elektrische fietsen vanwege hun waarde een aantrekkelijk doelwit zijn voor dieven. Het is dus belangrijk om je elektrische fiets altijd te beveiligen met een fietsslot als je hem onbeheerd achterlaat. Het is ook een goed idee om een verzekering af te sluiten tegen diefstal en ongevallen.

Ondanks deze nadelen is de elektrische fiets nog steeds veruit de meest aantrekkelijke manier van stadsvervoer voor leveringen!

Bezorgers: kies de elektrische fiets die bij u past

Kies een robuuste en duurzame elektrisch ondersteunde fiets (elektrische fiets)

Als bezorger is je fiets je je belangrijkste werkinstrument, dus kies voor een robuust model om ervoor te zorgen dat je investering lang meegaat. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kies je een aluminium frame. Deze frames zijn zowel sterk als licht, perfect voor wendbaarheid in de stad.  

Kies het juiste bereik voor je elektrische fiets

De levensduur van de batterij is van cruciaal belang voor bezorgers - het is de levensader van het bedrijf. Wil je niet zonder batterij komen te zitten midden in een levering? Zoek een fiets met een actieradius van minstens 60-80 km, wat genoeg moet zijn voor een dag werken in het stadscentrum.

Onthoud echter dat de werkelijke actieradius afhankelijk is van een aantal factoren, zoals het gewicht van de rijder, de mate van ondersteuning en het soort terrein.

Opgeladen accu van een elektrische fiets van llvreur.

Kies een fiets met een goed remvermogen

Remmen zijn essentieel voor de veiligheid op je . Je zult waarschijnlijk de hele dag midden in het verkeer zitten. Ook al anticipeer je zo goed mogelijk op alle gevaren, goed remmen is essentieel. Hydraulische schijfremmen zijn over het algemeen de beste optie, omdat ze een uitstekende remkracht bieden, zelfs in de regen.  

Houd voor je leveringen rekening met het veiligheidsaspect 

Als bezorger laat je je waarschijnlijk meerdere keren per dag onbeheerd achter. Zorg dus voor een goed vergrendelingssysteem. Je kunt ook kiezen voor een model met een geïntegreerd GPS-trackingsysteem, zodat je je kunt vinden als je fiets wordt gestolen.  

Meer informatie over service na verkoop en garanties

Controleer voordat je koopt wat voor garantie er wordt geboden en hoe de after-sales service werkt. Je kunt het beste een merk kiezen met een goede reputatie op het gebied van klantenservice. Op Upway hebben alle refurbished elektrische fietsen producten 12 maanden garantie.

Kun je niet kiezen voor je elektrische fiets?

Als je niet zeker weet welk model elektrische ondersteuningsfiets je moet kiezen, hebben we een lijst samengesteld van de beste elektrische fietsen voor bezorgers, variërend van stadsfietsen tot racefiets

Of het nu gaat om een handige elektrische fiets voor het vervoeren van maaltijdbakjes of een elektrische bakfiets voor het bezorgen van pakketjes, Upway heeft de perfecte fiets voor jou!

De beste bezorgfietsen voor UberEats en Deliveroo

1. Haibike Sduro Trekking 4.0

De Haibike Sduro Trekking e-bike is robuust en betrouwbaar, met een krachtige Yamaha motor en een 500 Wh accu die een goede actieradius biedt. Het comfortabele frame en de brede banden maken hem ideaal voor gebruik in de stad.

  • Bereik: tot 90-100 km
  • Motor: Yamaha PW-serie ST, 70 Nm
  • Batterij: 500 Wh
  • Prijs Upway : 1949 euro

2. Moustache Samedi 28,3

Dit model van het Franse merk Moustache heeft een Bosch Performance Line elektromotor en een 500 Wh accu. Hij is ontworpen voor gebruik in de stad, met een stevig bagagerek achterop voor het vervoeren van maaltijden.

  • Bereik: tot 90-100 km
  • Motor: Bosch Active Line Plus met 50 Nm koppel
  • Batterij: 500 Wh
  • Prijs Upway : Vanaf € 2199

3. Cube Touring Hybride Eén

De Cube Touring Hybrid One is uitgerust met een Bosch motor, een 500 Wh accu en een stevige bagagedrager. Hij is ontworpen voor comfort en efficiëntie, waardoor het een uitstekende keuze is voor maaltijdbezorgers.

Deze elektrische fiets is perfect voor bezorgdiensten en wordt aangedreven door een krachtige Bosch motor en een 500 Wh accu. Het bagagerek op het achterwiel is perfect voor het vervoeren van een Just Eat, Deliveroo of Uber Eat boodschappentas.

  • Bereik: tot 120 km
  • Motor: Bosch Performance Line 65 Nm
  • Batterij: 625 Wh
  • Prijs Upway : Vanaf 1649 euro

4. Trek Allant 8

De Trek Allant 8 fiets heeft een slim ontwerp en zal de ideale partner zijn voor je leveringen in stadscentra en naburige steden. Hij heeft een stevig frame en een geïntegreerde bagagedrager voor het vervoeren van maaltijden.

Het extraatje: veel waar voor je geld op Upway.

  • Bereik: tot 120 km
  • Motor: Bosch Performance Line CX, 85 Nm
  • Batterij: 625 Wh
  • Prijs Upway : Vanaf 1999 euro

5. Specialized Turbo Vado 3.0

Kwaliteit van een van 's werelds grootste fabrikanten op je . Deze elektrische fiets is erg prettig, wendbaar en responsief. De accu heeft een relatief lage capaciteit, maar het is genoeg om veel leveringen in de stad te doen.

  • Bereik: tot 80-90 km
  • Motor: Specialized 1.2 E
  • Batterij: 460 Wh 
  • Prijs Upway : €1.899

Elektrische fiets wordt opgeladen voordat hij wordt gebruikt om maaltijden te bezorgen.

De beste bakfietsen voor pakket- of boodschappenbezorgers

1. Riese & Müller Lading 60 HS

Verander van wereld met deze elektrische bakfiets van het prestigieuze merk Riese & Müller. De 850 Wh batterij geeft je een bereik tot 150 km! Zijn grote bak heeft een laadvermogen tot 200 kg.

  • Bereik: tot 150 km
  • Motor: Bosch Bakfiets lijnsnelheid, 85 Nm
  • Batterij: 850 Wh
  • Prijs Upway : €4.199

2. Urban Arrow Kort

De Urban Arrow Shorty bakfiets is ideaal voor het vervoeren van zware ladingen in stedelijke omgevingen. Hij is compact, gemakkelijk te manoeuvreren en wendbaar voor een fiets van dit type. Hij wordt aangedreven door een Bosch Performance Line CX 75Nm motor en een 500Wh accu, waardoor hij een grote actieradius heeft. Het aluminium frame is licht en robuust.

  • Bereik: tot 70-90 km
  • Motor: Bosch Performance Line CX, 75 Nm koppel
  • Batterij: 500 Wh
  • Prijs Upway : 3549 euro

3. Stern S10

De compacte elektrische fiets TernVecktron S10 is perfect om door stadsverkeer te navigeren en toch een zware lading te kunnen dragen. Hij heeft een Bosch Active Line Plus motor, hydraulische schijfremmen en een 400 Wh accu.

Het grote voordeel: het is een plooifiets !

  • Bereik: tot 80 km
  • Motor: Bosch Active Line Plus, 50 Nm
  • Batterij: 400
  • Prijs Upway : €2599

4. Cube Bakfiets Sport Hybride

Waarschijnlijk een van de beste bakfietsen voor bezorgers! Hij is zeer robuust, met een grote, stevige body die je veel laadvermogen geeft. Zijn krachtige Bosch motor met 85 Nm koppel betekent dat je de hele dag over de fietspaden kunt rijden.

  • Bereik: tot 90 km
  • Motor: Bosch Bakfiets Lijn 85 Nm
  • Batterij: 500 Wh
  • Prijs Upway : 3499 euro

5. B2eBike Stad Bakfiets

De B2ebike City Bakfiets is de ultieme bondgenoot voor je dagelijkse woon-werkverkeer! En wat meer is, het is een lage prijs...

Deze compacte bakfiets is ideaal voor bezorgers die een beetje bereik nodig hebben. Dankzij de dubbele accu kun je je ronde doen zonder onaangename verrassingen. Bijzonder aan deze elektrische bakfiets is de Bafang motor op het achterwiel.

  • Bereik: tot 100 km
  • Motor: Bafang-achterwiel
  • Batterij: 556 Wh
  • Prijs Upway : €1.599

Probeer een elektrische fiets voor je bezorgingen!

Kortom, de elektrische fiets is een voordelige, praktische, milieuvriendelijke en gezonde optie. Waarom zou je het niet eens proberen en je je dagelijkse bezorgklus gemakkelijker maken?

Door over te stappen op elektrische fiets, transformeer je niet alleen je werk, maar draag je ook bij aan een groenere toekomst. Ga voor elektrisch met Upway en ontdek zelf de vele voordelen die deze kleine revolutie je kan bieden.