Gratis standaardlevering met code SPRING ✨

Onze 2024 gids voor de voordeligste elektrische fietsen

Voorraad Upway van refurbished elektrische fietsen.

Hoe vind je je weg in alle verschillende modellen elektrisch ondersteunde fietsen? Het is moeilijk kiezen tussen elektrische fiets voor in de stad en die voor onderweg!

 

We hebben de markt voor elektrische fietsen van 2024 voor je bestudeerd, van de kracht van de motoren tot de kwaliteit van de materialen, de grootte van het frame en de opties op elke fiets.

De markt voor elektrische fietsen in 2024: criteria voor innovatie en selectiviteit

Waarom kiezen voor een elektrische fiets in 2024?

Dit type tweewieler wordt over het algemeen gekozen vanwege het uithoudingsvermogen. Vergeleken met een conventionele fiets kun je met een elektrische fiets meer kilometers afleggen met een minimale inspanning.


Een ander voordeel van de elektrische fiets van 2024 zijn de prestaties van de motor en accu's! Terwijl de begindagen van elektrische fiets te wensen overlieten op het gebied van actieradius, bieden de huidige elektrische fietsen een beter beheer van de ondersteuning op de lange termijn.


Tot slot, door slechts 15 tot 30 gram CO2 per kilometer te produceren , vergeleken met 130 tot 280 gram voor een auto, volgens een onderzoek van Ekwateur, blijft de elektrische fiets een meer verantwoorde optie dan gemotoriseerde voertuigen.

De essentiële criteria voor een goede elektrische fiets

Voordat je je elektrische fiets koopt, moet je jezelf een paar vragen stellen. Technische kenmerken waar je rekening mee moet houden zijn onder andere :

  • hoe je van plan bent je elektrische fiets tegebruiken;
  • remmen van je elektrische fiets (hydraulische schijfremmen, mechanische remschoenen of hydraulische remschoenen);

Vergelijking van de voordeligste elektrische fietsen

Top 5 elektrische fietsen voor minder dan € 1.500

De Décathlon Elops LD 500 E, een fiets voor in de stad

Een hoog frame, slank design en een onfeilbare duurzaamheid: de Elops LD 500 E staat bovenaan deze ranglijst dankzij zijn aantrekkelijke prijs (€ 1.499) en de kwaliteit van zijn materialen. Het sleutelwoord voor dit model? Dynamiek !


Met zijn 504 Wh batterij heeft deze elektrische fiets een actieradius van 115 km op lage ondersteuning, evenals krachtige hydraulische schijfremmen voor extra veiligheid.

De Moma Bike E-MTB 29, een elektrische Mountainbike voor de beste prijs

Hoe kunnen we het hebben over de beste elektrische fietsen van 2024 zonder de Moma Bike E-MTB 29 te noemen? Uitgerust met een 624 Wh batterij en een 250 W motor heeft deze sobere en sportieve Mountainbike een bereik van bijna 120 km!


Met de Shimano Altus transmissie kun je kiezen uit 24 snelheidsstanden, wat dit model een onfeilbare veelzijdigheid geeft, ondersteund door hydraulische schijfremmen.

De Nakamura Classic LTD, een elektrische stadsfiets voor minder dan € 1.000

Het is het goedkoopste model in deze ranglijst, maar dat betekent niet dat hij inboet op kwaliteit! Met een basisprijs van €999,9 staat de Nakamura Classic LTD bekend om zijn soepele traptred, 250 watt motor achterop en actieradius tot 60 km.


Deze moderne elektrische fiets is perfect voor stedelijke omgevingen en dagelijks woon-werkverkeer en heeft een bagagedrager en een rechte zithouding.

De Nakamura E-Summit 740, een ATV voor sportievelingen

Mountainbike elektrische Nakamura E-summit 740 verkocht van Upway.

Van steile paden tot ruige bergen, de elementen zullen niets te vrezen hebben van het uithoudingsvermogen en de stevigheid van deze elektrischeMountainbike van Nakamura voor € 1.499!


Met zijn middenmotor en 460 wH accu is deze bijzonder duurzame all-terrain elektrische fiets de ideale partner voor ervaren fietsers.

De MOMA BIKES E-20.2 SHIMANO, een opvouwbare elektrische fiets voor stadsbewoners

Fiets je graag naar je werk, maar heb je niet veel ruimte om hem op te bergen? Moma heeft aan je gedacht met deze opvouwbare elektrische fiets, op de markt voor minder dan €1.500!


Met zijn trapondersteuning, 250W motor en stadsvriendelijke verlichting heeft deze opvouwbare elektrische fiets onmiskenbare kwaliteit.

De leidende merken in 2024

Als reactie op de rage van de consument naar elektrische fietsen heeft een aantal sportmerken betaalbare modellen met hoge prestaties ontwikkeld, waardoor de concurrentie op de elektrische fiets markt is herschikt.


Dit is het geval bij merken als Lidl, Decathlon en Intersport, die een ware race om de beste prijs voeren en nu modellen aanbieden voor minder dan € 1.500.

Slim kopen en financiële hulp

Hoe kom ik in aanmerking voor een subsidie op de aankoop van een elektrische fiets in België?

In Wallonië en het Brussels Gewest kunt u profiteren van een premie voor de aankoop van een elektrische fiets. 


Voor Wallonië is alle informatie over regionale subsidies beschikbaar op het mobiliteitsportaal van Wallonië. Het subsidiebedrag varieert tussen 20% en 40% van de aankoopprijs, met plafonds van €50 tot €1.250 afhankelijk van het type fiets en je situatie.


Wat Brussel betreft, is er de Bruxell'Air bonus, waarmee je je elektrische fiets kunt kopen, met bedragen die variëren van €505 tot €1.010, afhankelijk van je inkomen en als je de nummerplaat van je auto verwijdert. 

Tips om de totale kosten van je elektrische fiets te verlagen

Er zijn nog andere trucs die je kunt gebruiken om je rekening te verlagen op je :


  • je elektrische fiets tweedehands kopen;
  • de aankoop van een elektrische fiets refurbished.

Selectiecriteria voor een elektrische fiets

Autonomie en batterij: wat je moet weten

Ben je van plan je te gebruiken voor bergbeklimmen, lange tochten of woon-werkverkeer? Afhankelijk van het antwoord moet je het type batterij kiezen dat op je is geïnstalleerd, waarvan het vermogen kan variëren afhankelijk van het model.

Comfort en ergonomie: de details die tellen

je Het materiaal, gewicht en andere onderdelen van het frame van een elektrische fiets moeten allemaal in overweging worden genomen bij het maken vanje aankoopbeslissing. Omdat je veel gaat fietsen, moet je een model kiezen dat bij je fysieke mogelijkheden past, wantelektrische fietsen zijn relatief zwaar.

Veiligheid en voorschriften die moeten worden nageleefd bij het gebruik van een elektrische fiets

Wettigheid en risico's van het ongebreideld gebruik van een elektrische fiets

Omdat ze gemotoriseerd zijn, moeten elektrisch ondersteunde fietsen die op de markt worden gebracht, worden goedgekeurd en beperkt tot 25 km/u.

Verkeersregels en verplichte uitrusting

Goedgekeurde e-bikes moeten regelmatig gecontroleerd worden en uitgerust zijn met veiligheidssystemen. Ze moeten voldoen aan dezelfde verkeersregels als conventionele fietsen en moeten daarom worden gebruikt op gemarkeerde fietspaden.

Soorten elektrische fietsen en hun gebruik

Fietser op een elektrische fiets met veiligheidsuitrusting.

Elektrische fietsen voor in de stad vs. off-road

Beste modellen voor de stad

Stadsbewoners kunnen ook genieten van de geneugten van elektrische fietsen, dankzij de vele modellen die speciaal zijn ontworpen voor de stad! Tot de beste 2024 referenties voor de stad behoren :


  • Moustache Lundi 26;
  • Decathlon Elops 120 E ;
  • de O2Feel Vog City Up 4.1 ;
  • Swing City van Riese & Müller;
  • de Nakamura Classic LTD.

Beste modellen voor gebruik op het land en off-road

Wat betreft Mountainbike en ATBdie beter geschikt zijn voor ruw terrein en landwegen, zijn er een aantal opvallende modellen, zoals :


  • Nakamura Crossover LTD (ATB);
  • de Moustache Samedi 27 Xroad 2 (ATB);
  • de Mountainbike elektrische enduro Cube Reaction Hybrid Pro 625 (Mountainbike) ;
  • STILUS E-ALL MOUNTAIN Ochre (Mountainbike);
  • de Rockrider E-ST 900 van Decathlon (Mountainbike).

Aangesloten elektrische fietsen: voordelen en opties

Ben je graag onderweg met de fiets en hebben nieuwe technologieën geen geheimen voor jou? Dan zul je dol zijn op connected elektrische fietsen! Deze slimme fietsen zijn uitgerust met schermen die gekoppeld zijn aan je , zodat je je prestaties op de voet kunt volgen.

Focus op Gravel en Mountainbike elektrische fietsen

Ben je een sensatiezoeker? Als je op zoek bent naar gemoedsrust op paden en rotspartijen, overweeg dan Elektrische Mountainbikes of Gravels, hybride fietsen die de wendbaarheid van Mountainbike combineren met de veelzijdigheid van racefietsen.

Onderhoud en extra kosten van een elektrische fiets

Elektriciteitskosten van een elektrische fiets

Rijden op een elektrische fiets is goedkoper dan autorijden! Om de elektriciteitskosten van je apparatuur te weten te komen, moet je de prijs per kWh elektriciteit vermenigvuldigen met de capaciteit in Wh van je batterij. Volgens berekeningen van Alterna Energie kost een lading je tussen de 6 en 14 eurocent.

Onderhoud en duurzaamheid: wat je moet plannen

Vergeet niet na elke rit de staat van je banden, de werking van je remmen en de smering van je ketting te controleren en laat je elektrische fiets minstens één keer per jaar onderhouden door een erkende professional.

Probeer voor je koopt: tips en advies

Een elektrische fiets moet getest wordenvoor je hemkoopt! Aarzel niet om verschillende modellen uit te proberen door op het zadel te gaan zitten, een paar pedaalslagen te maken om te zien of de motor werkt, de remmen te testen en te kijken hoe comfortabel hij is om op te rijden.

Conclusie

Er zijn genoeg opties als het gaat om het vinden van een betaalbare elektrische fiets met hoge prestaties! Deze referenties beloven je ongeëvenaarde waar voor je geld en een nieuwe rijervaring, of je nu je elektrische fiets gebruikt om de stad te trotseren of om door het bos te rijden.