ATB De 10 beste elektrische van 2023 op de proef gesteld

ATB Kalkhoff electric: een van de beste merken van VTCAE.

Foto door Himiway Bikes op Unsplash

De beste ATB elektrische op de markt combineren een aantal sterke punten: comfort, actieradius, wendbaarheid, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een goed uiterlijk... Een winnende combinatie die de populariteit verklaart van dit nieuwe vervoermiddel, dat zowel milieuvriendelijk als zuinig is.


Om je te helpen je een weg te banen door de overvloed aan fietsen die worden aangeboden, hebben we 10 all-terrain elektrisch ondersteunde fietsen geselecteerd die worden beschouwd als de kampioenen van hun categorie! In dit artikel geven we je onze mening en analyse van deze bestsellers.


En dat is nog niet alles! ATB Als bonus geven we je ook advies over het kiezen van het juiste elektrische : motorvermogen,levensduur van de batterijActiveer je elektrische hulp en rijden maar!

ATB Top 10 elektrisch in 2023

ATB We beginnen geweldig (maar moeiteloos!) met de top 10 elektrische auto's 2023.

Moustache Samedi 28: voorrang voor comfort

De reputatie van de Franse Moustache elektrische fiets is goed gevestigd.


Moustache Samedi Van alle fietsen die in Frankrijk worden gemaakt, is de 28 waarschijnlijk de meest veelzijdige. DeSamedi 28.7 won zelfs de felbegeerde titel Bike Of The Year 2023 in de categorie e-bikes!


Wat betreft de levensduur van de batterij kun je rekenen op een capaciteit van 400 tot 625 Wh, afhankelijk van het model, of ongeveer 100 tot 150 km: meer dan genoeg voor gebruik in de stad of een ritje in het weekend!


Het kenmerkende Moustache-stuur (in de vorm van een M...en een snor!) zorgt voor een ideale zithouding voor de rijder en een onvergelijkbare wendbaarheid in de stad.


Er is ook een voorvork met 63 mm veerweg om de kleinste schokken op te vangen.


En Moustache heeft aan alles gedacht, want dit model wordt geleverd met een geïntegreerde diefstalbeveiliging en een elegant bagagerek achter!


De ➕: uiterlijk, goede actieradius, comfort, rijpositie, wendbaarheid

De ➖: het gewicht (26 kg op de trap wordt al snel ingewikkeld...).


Als gewicht een belangrijk criterium voor je is, is het misschien handig om het artikel over de beste lichtgewicht elektrische fietsen op de markt. 

Moustache Samedi 27 Xroad: de allrounder

Moustache Samedi We blijven bij Moustache Bikes met een andere ster van 2023: de 27 Xroad. Mountainbike Een elektrische fiets die wat meer allround is, met name dankzij de voorvork met 80 mm veerweg die hem bijna op een !


Moustache heeft wederom niets weggelaten: spatborden, kickstand, bagagedrager, volledige set verlichting... Het is eenvoudig, je hoeft niets extra's te kopen.

Je kunt rekenen op een batterij van 400 tot 625 Wh (afhankelijk van de versie die je kiest), die 100 tot 150 km lang waardevolle hulp biedt.


Een trouwe bondgenoot in alle omstandigheden!


De ➕: veelzijdig, zeer goed uitgerust, comfort, design

Het ➖: het heeft allemaal een prijs... van 3.000 tot 4.800 euro, afhankelijk van het model.

ATB tegen een stadsmuur.

Kalkhoff Endeavour: Duitse kwaliteit

ATB premium Nog een elektrische: de Kalkhoff Endeavour.


Deze elektrisch ondersteunde fiets van Kaklhoff is gemaakt in Duitsland en leent zich gemakkelijk voor de velotafietsroute. Maar vergis je niet, je zult geen probleem hebben om je in het weekend op landweggetjes te wagen.


Verkrijgbaar in verschillende versies (1, 3, 5 en 7), kun je ook de vorm van het frame kiezen: trapezium of golf (die een lage instap mogelijk maakt). Tot slot kun je kiezen uit twee verschillende accucapaciteiten, waarbij je in gedachten moet houden dat de 'kleinste' capaciteit nog steeds 400 Wh is, wat een bereik geeft van ongeveer 100 km.

kan je je je Bovendien is deze elektrische mountainbike uitgerust met het Bosch Smart System (Performance Line CX en Kiox 300), wat betekent dat je zo'n beetje alles kunt bedienen en alles over de status van en je tochten kunt te weten komen vanaf je smartphone.


De ➕: smartphone-connectiviteit, groot aantal opties, veelzijdig, robuust

De ➖: van 2900 tot 5700 euro allemaal hetzelfde

O2Feel iSwan City: stedelijk wonen

elektrische fiets Terug naar Frankrijk met deze all-terrain fiets uit de buurt van Lille! ATB Hoewel niets je tegenhoudt om je op niet al te ruige bospaden te wagen, is deze elektrische fiets vanO2Feel meer ontworpen voor gebruik in stedelijke gebieden.


Het iconische, ietwat retro ontwerp betekent niet dat het prestatieaspect is verwaarloosd. Integendeel zelfs! Met zijn Shimano Steps E5000 motor en accu van 432 of 540 Wh kun je gemakkelijk 100 tot 150 km door de stad fietsen. De accu (geïntegreerd in het frame voor extra stijl) heeft een garantie van 4 jaar of 40.000 km.


De ➕: een zeer coole retro-uitstraling, meer dan voldoende prestaties

De ➖: niet geschikt voor een weekendje weg in het bos.

Cube Touring Hybride: een zeer Nederlands ontwerp

Cube wordt beschouwd als een van de beste fietsmerken. premium Sommige professionele teams gebruiken zelfs hun racefietsen! Een overtuigend argument...


Ook hier vinden we een retro look, typisch voor Noord-Europese fietsen. Hij is verkrijgbaar in een laaggeplaatste versie en is de perfecte metgezel om moeiteloos naar je werk te gaan. Dankzij de vering en brede Schwalbe Big Ben banden kan hij echter ook off-road gebruikt worden.


Cube Qua elektrische uitrusting heeft hij gekozen voor een 400 Wh Bosch accu en een Shimano motor in het crankstel.


De ➕: een stedelijk ontwerp maar uitrusting die een wandeling in het bos mogelijk maakt

De ➖: geen geïntegreerde diefstalbeveiliging ondanks een prijs van 2600 euro

ATB  ATB  CubeEen van de beste elektrische : de elektrische .

Giant Verkennen: modern en praktisch

Giant ATB Het is geen verrassing om de Explore bij de beste elektrische fietsen van 2023 te vinden als je bedenkt dat het Taiwanese merk een van de grootste verkopers van fietsen ter wereld is! Mountainbike, racefiets GiantDe elektrische fietsen behoren tot de beste in alle disciplines. elektrische fiets En het minste wat we kunnen zeggen is dat ze ook een succes zijn op !


Giant De Explore heeft een sobere, moderne uitstraling die velen zal aanspreken. De Yamaha motor wordt aangedreven door een 500 of 625 Wh accu, waarmee je 180 km zou moeten kunnen halen zonder zonder stroom te zitten als je de elektrische ondersteuning niet te veel gebruikt.


Deze fiets is ook ontworpen om mee te reizen, want er kan een kleine aanhanger op het achterwiel worden gemonteerd. Natuurlijk moet je met wat extra gewicht de geadverteerde actieradius naar beneden bijstellen.


Giant Een handige kleine functie: Explore heeft een 'Walk' functie waarmee je (zoals de naam al zegt) naast de fiets kunt lopen zonder hem te hoeven duwen. Door deze functie te activeren, gaat de fiets op tempo vooruit, zodat je bijvoorbeeld een praatje kunt maken met een vriend. Je kunt het ook gebruiken om gemakkelijker aan een klim te beginnen. Natuurlijk moet je nog steeds voorzichtig zijn om hem vast te houden, want hij biedt (nog) geen balans...


De ➕: grote autonomie, geschikt voor reizen, Wandelfunctionaliteit

De ➖: motorkoppel dat een beetje krap is (50 Nm) voor het goedkoopste model van 2.500 euro

ATB Nakamura E-Fit: de voordelige elektrische

ATB premiumNa de elektrische ondersteuningsfietsen is hier een meer betaalbare trekkingfiets die niet inlevert op kwaliteit. DeNakamura E-Fit wordt op de markt gebracht door sportartikelenmerk Intersport.


elektrische fiets je Hydraulische schijfremmen, verende voorvork, afneembare 375-watt batterij en 250-watt motor... Op papier heeft dit instapmodel niets om je voor te schamen in vergelijking met de sterren, en je kunt er mee naar je werk en terug fietsen zonder je zorgen te maken over .


Maar met een prijs die twee tot drie keer lager ligt dan die van de hierboven genoemde concurrenten, moet je het natuurlijk wel doen met een actieradius van slechts 60-70 km. Bovendien moet je het oplaadniveau in de gaten houden, want het display geeft niet aan hoeveel kilometer je naar schatting nog kunt rijden.


Hetzelfde geldt voor de onderdelen, die noodzakelijkerwijs van iets mindere kwaliteit zijn. De vork heeft bijvoorbeeld slechts 45 mm veerweg... niet genoeg voor optimaal comfort.


ATB elektrische fietsMaar deze elektrische auto voor minder dan 2.000 euro is echt de ideale oplossing voor degenen die niet te veel willen investeren in hun .


De ➕: een betaalbare prijs, een groot netwerk van winkels in geval van problemen

De ➖: inferieure onderdelen, beperkt comfort tijdens een lange reis

ATB Btwin Elops: de elektrische van Decathlon

Iedereen kent de elektrische fietsen van Decathlon, de Franse sportartikelengigant! ATB Met zo'n reputatie en zo'n sterke aanwezigheid in het hele land kan Decathlon niet anders dan een commercieel succes worden.


Het moet gezegd worden dat de Btwin Elops erin slaagt om apparatuur van goede kwaliteit aan te bieden voor een redelijke prijs.


Net als bij zijn andere stermodel, de Riverside 500 E, beweert Decathlon de Btwin Elops niet als mountainbike te verkopen. In plaats daarvan is het doel om een fiets te bieden voor korte afstanden (50 tot 60 km volgens de schattingen van de fabrikant): stadsfietsen voor korte ritten, vélotafs, etc.


De ➕: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zeer beschikbare after-sales service

De ➖: beperkte autonomie

Haibike Trekking: de bijna Mountainbike

ATB Met deze vanHaibike kom je moeiteloos op je werk!


Naast de 630 Wh accu (ongeveer 180 km) en de krachtige Yamaha motor, weerspiegelt de iets naar voren gerichte rijpositie een sportievere houding.


Deze elektrische trekkingfiets is eigenlijk meer ontworpen als partner voor wandelingen en lange tochten buiten de geasfalteerde wegen. Mountainbike Als je de banden buiten beschouwing laat, zou je denken dat het een !


Ter informatie: er zijn 3 soorten frames: laag, midden en hoog.


ATB De ➕: ideaal voor lange wandeltochten

De ➖: een budget van 3.000 tot 4.500 euro

ATB Paar op stap met hun elektrische .

ATB Neomouv Carlina: de beste prijs-kwaliteitverhouding voor elektrische auto's

Nog eentje die een groot succes is!


ATB Hij heeft alle toeters en bellen: deze elektrische fiets vanNeomouv kost minder dan € 2.000 en heeft een 580 Wh batterij, waardoor hij een actieradius heeft van bijna 130 km. Een uitzondering voor deze prijs!


Hij biedt 6 ondersteuningsniveaus en een functie waarmee je ernaast kunt lopen zonder te duwen.


En alsof dat nog niet genoeg is, is het Nederlandse ontwerp een echte winnaar.


Waarschijnlijk de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt.


De ➕: kwaliteitsonderdelen voor een heel redelijke prijs, cool ontwerp

De ➖: afwerkingen die gepolijster hadden gekund

ATB Je elektriciteit kiezen

ATB Wat is een elektrische?

Terug naar de basis kan nooit kwaad!


ATB staat voor mountainbike. Mountainbike In tegenstelling tot , beweert dit type fiets niet op alle soorten terrein te kunnen rijden, maar wel op alle soorten paden. Hij kan zich dus buiten asfaltwegen wagen, maar het wegdek moet nog wel begaanbaar en niet te ruw zijn.


Het feit dat hij 'elektrisch' is, betekent gewoon dat hij elektrische ondersteuning heeft.

Enkele belangrijke eigenschappen van de elektrische trekkingfiets

ATB Dankzij de rechte zithouding zijn fietsen erg prettig in de stad. Ze geven fietsers een duidelijk zicht op hun omgeving voor meer veiligheid, terwijl ze hun rug beschermen. Ze zijn over het algemeen heel wendbaar, wat handig kan zijn op tamelijk kronkelige stedelijke routes.


MountainbikeIn tegenstelling tot het assortiment zijn hun banden bijna glad, bieden ze uitstekende prestaties en voelen ze vrij soepel aan.


Elektrische mountainbikes hebben een extra voordeel: je kunt trappen zonder moe te worden of je in het zweet te werken. Een krachtig argument voor een dag werken...

Wat zijn de criteria voor het kopen van een elektrische fiets?

 

je ATB je Voordat je voor elektrisch kiest, moet je nadenken over hoe je hem gaat gebruiken. Is het een elektrische fiets voor woon-werkverkeer? elektrische fiets Of is het meer een fiets voor een gezinsuitstapje in het weekend?


je ATB Afhankelijk van de afstanden die je van plan bent af te leggen, de helling en je gewicht, moet je kiezen voor een elektrische fiets met een geschikte accu.

Voor een vlak woon-werkverkeer zou 400 Wh genoeg moeten zijn. Aan de andere kant, als je plezier wilt hebben op steile paden of tijdens lange uitstapjes, heb je een 650 Wh batterij nodig.


Aan de andere kant is een verwijderbare batterij misschien gemakkelijker op te laden (vooral als je in een flat woont), maar het is wel iets minder aantrekkelijk. Aan jou de keuze...

De elektromotor

elektrische fiets Over het algemeen ontwikkelen motoren 250 W vermogen. Wat ze onderscheidt is hun koppel. Om je een orde van grootte te geven: een koppel van 85 Nm duidt op een krachtige motor. je Onder de 50 Nm is echter een beetje zwak.


De plaatsing van de motor is ook belangrijk. je Een motor op het crankstel (ook wel centrale motor genoemd) zal meer vloeiende kracht ontwikkelen door zich aan te passen aan de natuurlijke kracht (dankzij een sensor). je Het vermogen zal vertienvoudigen. premium Elektrische fietsen zijn uitgerust met een crankstelmotor.


Een motor op een achternaaf of voorwiel zal eerder schokkerige, stapsgewijze hulp bieden. De indruk is minder natuurlijk en het resultaat kan soms verrassend zijn.

Andere apparatuur die je niet over het hoofd mag zien :

  • Hydraulische schijfremmen geven je onvergelijkbare remprestaties, ongeacht het weer;

  • het verlichtingssysteem moet krachtig genoeg zijn om duidelijk gezien te worden door automobilisten;
  • het zadel moet comfortabel aanvoelen;
  • de optie om een bagagerek te monteren is altijd een pluspunt.

Milieuvriendelijk, zuinig en goed voor je gezondheid, de fiets heeft veel voordelen die steeds meer mensen motiveren om hem te gebruiken voor hun dagelijkse woon-werkverkeer. ATB je Door voor een elektrische fiets te kiezen, geef je jezelf een welkome elektrische boost om je dag een vliegende start te geven!