Hoe jouw elektrische fiets kiezen

Onze gids vertelt je allles over de beste manier om jouw ideale elektrische fiets te kiezen

1. Bepaal het gebruik van jouw elektrische fiets

De elektrische stadsfiets

De elektrische stadsfiets is perfect geschikt voor regelmatig gebruik op korte en middellange afstandsritten.


Dit is het meest geschikte type fiets voor woon-werkverkeer in de stad: jouw positie is rechtop voor comfort, en het frame is vaak open (zwanenhals) voor gemakkelijk op- en afstappen van jouw fiets.


Op de meeste stadsfietsen kan je ook gemakkelijk een mandje plaatsen om lichte spullen in te vervoeren, evenals een bagagedrager achterop voor jouw tassen of een kinderzitje.

De elektrische all terrain bike (ATB)

Als u ook langere afstanden wilt afleggen, onder meer over onverharde wegen voor uitstapjes in de natuur en bossen, is de elektrische mountainbike iets voor u.

De ATB biedt een perfecte balans tussen dagelijks gebruik in de stad en regelmatig rijden op trails. Zijn iets bredere banden, frame en vering bieden meer comfort op oneffen terrein, terwijl hij in de stad toch een comfortabele positie behoudt.

De elektrische mountainbike (MTB)

De keuze van een mountainbike wordt aanbevolen voor off-road sporten.

Minder veelzijdig dan de ATB, is de elektrische mountainbike onontbeerlijk als u sportieve tochten in de bergen of over ruige wegen wilt maken.

De geometrie van het frame, het type band, de keuze van de motor en de hele uitrusting zijn ontworpen voor een praktijk die prestaties bevordert.

De plooifiets elektrische

De plooifiets elektrische fiets is een stadsfiets die in een paar eenvoudige stappen zeer compact kan worden opgevouwen. Daardoor kan hij in treinen en het openbaar vervoer worden vervoerd of gewoon thuis worden opgeborgen, wat ruimte bespaart.

Hij is zeer geschikt voor gebruik op korte en middellange afstanden op de weg.

2. Controleer de maat van je elektrische fiets

Voor elke gereviseerde fiets die te koop wordt aangeboden op Upway, vermelden we de aanbevolen minimum- en maximumafmetingen in de beschrijving van elk model. Met de zithoogte- en stuurverstelling kan je de fiets precies aan jouw morfologie aanpassen.


Voor stadsfietsen, ATB, bakfietsen en vouwfietsen zijn deze matenreeksen breder, sommige bieden zelfs één maat die geschikt is voor mensen tussen 1,60 en 1,90 meter lang. 

Voor de meest technische en high-end e-bikes, bijv. racefietsen voor sport, raden wij u aan ook jouw te raadplegen voor de binnenbeenlengte om de framemaat jouw zo nauwkeurig mogelijk te kiezen. Voor deze producten specificeren wij in detail de aanbevolen kozijnmaten.


Herinnering: met Upway, heb je 14 dagen proefperiode waarin je jouw fiets kunt retourneren, bijvoorbeeld als de maat jou niet past.

3. Kies je batterijduur

De capaciteit van jouw accu bepaalt de afstand die u kunt afleggen op een volle lading.

De levensduur van de batterij op jouw kan variëren afhankelijk van het gewicht van jouw lading (bagage, kind), het terrein van jouw , of de wind. Daarom geven fabrikanten een bereik van het verwachte bereik in gemiddelde omstandigheden.

Voor stedelijk gebruik, controleer de afstand van jouw dagelijkse woon-werkverkeer. In de meeste gevallen is een bereik van 30 tot 50 km ruim voldoende en hoeft u jouw slechts één tot drie keer per week op te laden.

Als u meerdere uren wilt rijden of in omstandigheden die meer energie vergen (steile klim, beladen fiets met kinderen, sterke wind), adviseren wij een bereik van 60 tot 90 km.

Onthoud: Bij Upway wordt de levensduur van de batterij van elke fiets gediagnosticeerd. Indien nodig wordt de batterij gereviseerd of vervangen om het bereik zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke niveau te brengen. Elke batterij heeft een garantie van 1 jaar.

4. Bepaal de plaats van de motor en de accu

jouw De motor kan zich in het voorwiel, in het achterwiel of in de trapas bevinden.

Wanneer de motor zich in het voor- of achterwiel bevindt, is de inspanningsondersteuning meestal vrij binair: de motor wordt volledig geactiveerd wanneer u trapt, ongeacht de trapkracht. Dit kan het starten vergemakkelijken, maar sommigen vinden de begeleiding minder soepel.

Wanneer jouw zich in het crankstel bevindt, biedt het vaak een meer progressieve begeleiding: de mate van ondersteuning begeleidt de kracht waarmee je de pedalen indrukt.

De accu kan op het frame of op de bagagedrager van jouw worden geplaatst.

Een accu op een bagagedrager is perfect geschikt voor een stadsfiets en voor toertochten.

Wanneer de accu zich op het frame bevindt, ligt het zwaartepunt lager en meer gecentreerd op de fiets, waardoor het rijcomfort toeneemt. Dit kan nuttig zijn voor een type gebruik ATB, en wordt essentieel in geval van sportief mountainbiken of koersfiets.

Bij Upway wordt de positie van de motor van elke refurbished elektrische fiets gespecificeerd in de productbeschrijving, en de positie van de batterij is duidelijk zichtbaar in de voorgestelde foto's.

5. Bepaal je budget

Minder dan €1000
De refurbished elektrische fietsen onder 1000€ zijn het instapniveau van de fabrikanten, aangeboden tegen verlaagde prijzen.

Hun uitrusting is eenvoudig en efficiënt, de levensduur van de batterij is aangepast aan korte ritten, de elektronica is zichtbaar buiten het frame en het ontwerp is vaak simplistisch.

Deze fietsen zijn geschikt voor licht gebruik over korte afstanden, vooral in de stad.

Van €1000 tot €2000
In het middensegment neemt de keuze aan elektrische fietsen toe en is hun kwaliteit hoger.

De uitrusting is duurzamer en de afwerkingen verfijnder.

U krijgt toegang tot de meest betrouwbare historische merken, de batterij gaat langer mee en de motor reageert sneller.

Het gamma strekt zich uit van elegante stadsfietsen tot veelzijdige ATB en mountainbikes.
Meer dan €2000

Boven 2000€ zijn premium refurbished elektrische fietsen.


Zij zijn uitgerust met de modernste apparatuur (remmen, derailleurs, motor), dankzij hun betrouwbaarheid kunnen zij met een gerust hart zeer lange afstanden afleggen, en zij bieden het hoogste niveau van comfort en prestaties.


Zij zijn bijzonder geschikt voor frequent of intensief gebruik en zijn ook populair bij sporters die op zoek zijn naar een technische uitrusting of fietsers die op zoek zijn naar het beste design.

Klaar om je keuze te maken?

Upway biedt u het ruimste gamma van refurbished elektrische fietsen door professionele monteurs.

U geeft een fiets een nieuw leven, u profiteert van prijzen die 20% tot 60% lager liggen dan de nieuwprijs en u profiteert van een jaar garantie!