Hoe je elektrische fiets kiezen

Onze gids vertelt je allles over de beste manier om jouw ideale elektrische fiets te kiezen

Vrouw op haar speed bike : een zeer snelle elektrische fiets.

1. Bepaal het gebruik van jouw elektrische fiets

De elektrische stadsfiets

De elektrische stadsfiets is perfect geschikt voor regelmatig gebruik op korte en middellange afstanden.


Dit is het meest geschikte type fiets voor woon-werkverkeer in de stad : je positie is rechtop voor comfort, en het frame is vaak open (zwanenhals) voor gemakkelijk op- en afstappen je .


Op de meeste stadsfietsen kan je ook gemakkelijk een mandje plaatsen om lichte spullen in te vervoeren, en een bagagedrager voor je fietstassen of een kinderzitje.

De elektrische all terrain bike (ATB)

Als je ook langere tochten wilt maken, inclusief onverharde wegen voor uitstapjes op het platteland en in de bossen, dan is de elektrische mountainbike iets voor jou.

De ATB biedt een perfecte balans tussen dagelijks gebruik in de stad en regelmatige ritten op de weg. Zijn iets bredere banden, frame en vering bieden meer comfort op oneffen terrein, terwijl hij in de stad toch een comfortabele positie behoudt.

Elektrische mountainbikes (Mountainbike)

De keuze van Mountainbike wordt aanbevolen voor off-road sporten.

Minder veelzijdig dan de ATB, de elektrische Mountainbike is onmisbaar als je sportieve tochten wilt maken in de bergen of over ruwe paden .

De geometrie van het frame, het type band, de keuze van de motor en de hele uitrusting zijn ontworpen voor prestatiegericht rijden.

De plooifiets elektrische

De plooifiets elektrische fiets is een stadsfiets die in een paar eenvoudige stappen zeer compact kan worden opgevouwen. 

Zo kan hij per trein en openbaar vervoer worden vervoerd of gewoon thuis worden opgeborgen om ruimte te besparen.

Hij is zeer geschikt voor gebruik op de weg over korte en middellange afstanden.

2. Controleer de maat van je elektrische fiets

Voor elke refurbished fiets die te koop wordt aangeboden op Upway, wij specificeren de aanbevolen minimum- en maximumgroottein de beschrijving van elk model. Met de zadelhoogte en het stuur kunt u dan om de fiets precies aan te passen aan je morfologie.

Voor stadsfietsen, ATB, bakfietsen en vouwfietsen zijn deze matenreeksen breder, waarbij sommige zelfs een enkele maat aanbieden die geschikt is voor mensen tussen 5'10" en 6'10". 

Voor de meest technische en high end elektrische fietsen, bijvoorbeeld de koersfietsen voor sportdoeleinden, is het aan te raden ook je binnenbeenlengte te controleren om je framemaat zo fijn mogelijk te kiezen. Voor deze producten geven wij details over de aanbevolen framematen.

Denk eraan: met Upway heb je een proefperiode van 14 dagen waarin je je kledingstuk kunt retourneren, bijvoorbeeld als de maat niet bij je past.

3. Kies je batterijduur

De capaciteit van je batterij bepaalt hoe ver je kunt reizen op een volle lading.

De autonomie van je batterij kan variëren naargelang het gewicht van je lading (bagage, kind), het reliëf van je route, of de ondervonden wind. Daarom geven de fabrikanten een indicatie van de verwachte autonomie in gemiddelde omstandigheden.

Voor gebruik in de stad, controleer de afstand van je dagelijkse woon-werkverkeer. In de meeste gevallen is een actieradius van 30 tot 50 km ruim voldoende en hoeft je batterij slechts één tot drie keer per week te worden opgeladen.

Als u meerdere uren wilt rijden of in omstandigheden die meer energie vergen (steile klim, beladen fiets met kind, sterke wind), adviseren wij een actieradius van 60 tot 90 km.

Herinnering: bij Upway wordt de levensduur van de batterij van elke fiets gediagnosticeerd. Indien nodig wordt de batterij refurbished of vervangen om de autonomie zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke niveau te herstellen. Elke batterij heeft een garantie van 1 jaar.


4. Bepaal de plaats van de motor en de accu

je De motor kan zich in het voorwiel, in het achterwiel of in de trapas bevinden.

Wanneer de motor zich in het voor- of achterwiel bevindt, is de begeleiding van de inspanning vrij binair : de motor wordt volledig geactiveerd wanneer u trapt, ongeacht de trapkracht. Dit kan het starten vergemakkelijken, maar sommigen vinden de begeleiding minder soepel.

Wanneer de je motor zich in het crankstel bevindt, biedt hij vaak een meer progressieve ondersteuning: de mate van ondersteuning volgt de kracht waarmee u de pedalen indrukt.

De accu kan op het frame of op de bagagedrager van je worden geplaatst.

Een op de bagagedrager gemonteerde accu is perfect geschikt voor een stadsfiets en voor toertochten.

Wanneer de accu op het frame wordt geplaatst, komt het zwaartepunt lager en meer gecentreerd op de fiets te liggen, waardoor het rijcomfort toeneemt. Dit kan nuttig zijn voor all terrain gebruik, en wordt essentieel voor sportief mountainbiken of wielrennen op de weg.

Met Upway wordt de positie van de motor op elke refurbished elektrische fiets gespecificeerd in de productbeschrijving en is de positie van de batterij duidelijk zichtbaar op de foto's.


5. Bepaal je budget

Minder dan €1000
De refurbished elektrische fietsen van minder dan 1000€ komen overeen met deproducten van instapfabrikanten die tegen gereduceerde prijzen worden aangeboden.

Hun uitrusting is eenvoudig en efficiënt, de levensduur van de batterij is geschikt voor korte ritten, de elektronica is zichtbaar buiten het frame en het ontwerp is vaak simplistisch.

Deze fietsen zijn geschikt voor licht gebruik over korte afstanden, vooral in de stad.
Van €1000 tot €2000
In het middensegment neemt de keuze aan elektrische fietsen toe en is hun kwaliteit hoger.

De uitrusting is duurzamer en de afwerkingen verfijnder.

je toegang tot de meest betrouwbare historische merken, is de levensduur van de batterij langer en begeleidt de motor je gevoeliger.

Het assortiment strekt zich uit van elegante stadsfietsen tot veelzijdige ATB en Mountainbike fietsen.

Meer dan €2000
Boven de 2000€ zijn de refurbished elektrische fietsen premium.

Ze zijn uitgerust met de modernste voorzieningen, kunnen dankzij hun betrouwbaarheid met een gerust hart zeer lange afstanden afleggen en bieden het hoogste niveau van comfort en prestaties.

Zij zijn bijzonder geschikt voor frequent of intensief gebruik. Ze zijn ook populair bij sporters die op zoek zijn naar technische uitrusting, of fietsers die op zoek zijn naar het beste design.

Klaar om je keuze te maken?

Upway biedt je het breedste gamma elektrische fietsen, refurbished door professionele mecaniciens.

Je geeft een fiets een nieuw leven, je profiteert van prijzen die 20% tot 60% lager liggen dan nieuw en je krijgt een jaar garantie!