De essentiële accessoires voor het uitrusten en beschermen van je elektrische fiets

Mijn fiets beschermen tegen diefstal

Het juiste slot kiezen

We kunnen dit niet genoeg benadrukken: investeer op zijn minst in een U-vormig slot. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 10% van de aankoopprijs van je fiets te investeren in de bescherming ervan. Een goed slot zal zichzelf terugbetalen vanaf de eerste poging tot diefstal, ook al zul je het nooit merken omdat je fiets goed beschermd is!

U-vormige sloten

Dit is het slot waar wij de voorkeur aan geven als het gaat om serieus investeren in beveiliging voor je fietsen. Het verschil tussen de verschillende U-vormige sloten zit hem vooral in :

1. De grootte van het handvat: het moet zowel het vaste punt (straatmeubilair) als het frame van de fiets omsluiten, en indien mogelijk ook het achterwiel. Met een breder/langer handvat heb je meer vaste punten waaraan je kan je kunt vastmaken (lantaarnpalen, slagbomen, enz.).

2. Het gewenste niveau van bescherming: dikkere handgrepen zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen diefstalpogingen.


Houd er rekening mee dat hoe groter en sterker het slot is, hoe zwaarder het zal zijn. Sommige sloten kunnen meer dan twee kilo wegen.


Als je lange tijd buiten in de stad wordt geparkeerd (vooral 's nachts), raden we sterk aan een extra slot te gebruiken om het voorwiel op het frame te beschermen. kan je gebruik een kleiner U-vormig slot, een ketting of een kabel (in volgorde van sterkte).

De prioriteit: het U-vormige slot beschermt het frame en achterwiel op een vast punt

In stedelijke omgevingen en/of 's nachts is de bescherming van je het voorwiel essentieel.


Onze selectie U-vormige sloten

69 €

Veiligheidsniveau: Kryptoniet 7/10

125 €

Veiligheidsniveau: Kryptoniet 9/10

149 €

Veiligheidsniveau: Kryptoniet 10/10

De achterwielblokkering voor korte stops

Dit is een hoefijzervormig slot dat aan het frame is bevestigd en het achterwiel vergrendelt. Dit type slot is zeer stevig en is een nuttige aanvulling op een U-vormig slot. Het wordt vooral gebruikt voor "kleine" stops, hoewel we aanraden om het fietsframe altijd vast te zetten op een vast punt met een U-vormig slot, ongeacht de duur van je stop je .

De antidiefstalketting

De Kryptonite kettingen die wij aanbieden zijn qua sterkte vergelijkbaar met een U-slot en hebben het voordeel dat ze langer zijn dan U-sloten, wat praktisch kan zijn als je een totale lengte van meer dan 1 meter vereist.
Hun enige nadeel is hun gewicht. Ze zijn ongeveer twee keer zo zwaar als een U-vormig slot, maar kunnen eenvoudig worden vervoerd door ze bijvoorbeeld om de zadelbuis te wikkelen.

Onze selectie achterwielsloten en anti-diefstalkettingen

129 €

Veiligheidsniveau: Kryptoniet 9/10

De opvouwbare antidiefstalbeveiliging

Vouwsloten zijn lange tijd minder betrouwbaar geweest dan U-sloten. Het Duitse merk Abus heeft een assortiment ontwikkeld dat een hoog beschermingsniveau biedt. Hun belangrijkste voordeel is dat ze kunnen worden opgevouwen, waardoor ze minder omslachtig zijn om op te bergen en te vervoeren dan U-sloten of kettingen.

Mijn fiets beveiligen met een slot

Het juiste slot kopen is slechts de eerste stap: daarna moet je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om je fiets goed te beveiligen. 

Een paar belangrijke regels:
1. De fiets moet worden vastgemaakt aan een vast punt dat moeilijk door te knippen is, indien mogelijk in een drukke, goed verlichte omgeving als de fiets daar 's nachts moet worden geparkeerd.
2. Bescherm eerst het frame, dan het achterwiel en ten slotte het voorwiel.
3. Hang je bij voorkeur hoog (minstens 50 cm van de grond) met het slot naar beneden.
4. Zet je je fiets altijd op slot, zelfs voor korte stops of als je fiets binnen staat. De helft van alle diefstallen vindt plaats in huis (kelder, garage, hal, enz.).

Laatste bijwerking: 30 augustus 2023