De kilometerstand van een fiets begrijpen refurbished

Hoe wordt de kilometerstand van een elektrische fiets berekend?

De totale afstand die door de elektromotor is afgelegd, kan meestal direct op het console van de fiets worden afgelezen. kan je bekijkt deze gegevens soms door in te zoomen op de foto van het fietsstuur.


Als de elektrische fiets geen console heeft, kunnen we deze informatie verkrijgen door een motordiagnose uit te voeren. In de zeldzame gevallen dat de fiets noch een console noch een motordiagnose-instrument heeft, verwijzen we naar de kilometerstand die de vorige eigenaar heeft opgegeven.

Waarom hebben sommige motoren een zeer lage kilometerstand?

De fietsen die worden verkocht op Upway zijn afkomstig van zowel particuliere als professionele verkopers. Dit betekent dat de fiets weinig gebruikt kan zijn door de vorige eigenaar of bijvoorbeeld uit de voorraad van een winkel is gehaald. In alle gevallen worden deze fietsen gecontroleerd en gereviseerd door onze monteurs.

Vanaf wanneer moet de kilometerstand als hoog worden beschouwd?

De natuurlijke reflex is om een elektrische fiets te vergelijken met een auto, waarvan de conditie eenvoudig kan worden afgelezen aan het totaal aantal afgelegde kilometers. Deze vergelijking gaat echter mank, omdat de slijtage van een elektrische fiets niet direct gekoppeld is aan het gebruik.


Het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets is de accu: in onze gids over accu's leggen we uit waarom een elektrische fiets 30.000 kilometer kan rijden zonder dat de actieradius significant afneemt als de accu onder de juiste omstandigheden wordt onderhouden.


Dus een fiets met enkele duizenden kilometers op de klok en een accu die goed is behandeld en opgeslagen - vooral in de winter - staat pas aan het begin van zijn leven.

💡 Op Upway gaan al onze fietsen door de handen van onze professionele monteurs, die een volledige mechanische en elektrische diagnose uitvoeren. We vervangen accu's met onvoldoende capaciteit (minder dan 80% van de originele capaciteit) en alle slijtageonderdelen die niet in nieuw conditie zijn (banden, ketting, kabels...). 

Al onze fietsen hebben ook een garantie van een jaar op het frame, de motor, de accu en de elektrische onderdelen.

Laatste bijwerking: 5 oktober 2023