Een elektrische fiets kopen in mijn maat

Het online kopen van een e-bike kan een bron van zorg blijken te zijn als het gaat om het vinden van de perfecte je grootte en passend bij uw positievoorkeuren. Maak je geen zorgen, we vonden op Upway Een eenvoudige en effectieve manier om u zeker een fiets aan te bieden je middel. Volg de gids!

Hoe wordt de aanbevolen maat op je berekend? Waarom wijkt deze soms af van de gegevens van de fabrikant?

In de meeste gevallen geven fabrikanten niet direct een minimum- en maximumhoogte aan (bijvoorbeeld "van 1m70 tot 1m85") op het fietsframe. Wij meten dan de afmetingen van de zitbuis van elke fiets nauwkeurig op in onze werkplaats - om de afstand tussen de trapas en de basis van het zadel te berekenen - en zetten dit om in een minimum- en maximummaat, rekening houdend met het feit dat het zadel kan worden aangepast.


Met andere woorden, de minimumgrootte die wordt aangegeven door Upway zorgt ervoor dat je je voet op de grond kunt zetten als het zadel op de laagste stand staat. Deze gegevens zijn ook vergeleken met duizenden fietsmetingen die al door onze werkplaatsen zijn gegaan: kan je Vertrouw dus op onze aanbevelingen om er zeker van te zijn dat de fiets op zijn best zal zijn. je grootte.

Vereenvoudigde maten (S, M, L...) worden soms gebruikt door fabrikanten om hun catalogus begrijpelijker te maken. Wij geven ze weer als ze direct op het fietsframe of op de website van de fabrikant staan, en berekenen ze zelf als de fabrikant ze niet geeft. In ieder geval is dit vaak geen erg betrouwbare indicator omdat de maten die worden gebruikt per fabrikant sterk verschillen (een beetje zoals bij kleding).

💡 Op Upway, heeft u 14 dagen na ontvangst van de je fiets om het aan ons terug te geven. Als je je realiseert dat de elektrische fiets niet op je maat of positie niet bij u past, neem gewoon contact op met ons team om de terugkeer van uw je fiets in onze werkplaatsen.

Er zijn verschillende maten die bij mij passen: welke moet ik kiezen?

Als twee modellen met verschillende afmetingen geschikt zijn voor jou, raden we onze klanten aan de kleinste van de twee te kiezen. Je kunt het zadel altijd verhogen, maar je kunt het niet verder verlagen.


Als je iets kleiner (of groter) bent dan de minimummaat die op onze site wordt aangegeven, is de kans groot dat de fiets niet geschikt voor je is. Gebruik in dat geval de filter "Maat" om alleen fietsen te zien met de juiste maat voor jou.

Wat is de maat van de zadelbuis op je ?

De zadelbuis is het deel van het frame dat van het midden van de trapas naar de zadelklem loopt. Het wordt gedeeltelijk gebruikt om de geometrie van de fiets te specificeren. Als je al weet welke maat zitbuis bij jou past (bijvoorbeeld door de maat van je oude fiets op te meten), kun je deze vergelijken met de beschikbare maat op onze productbladen. 


Zo niet, volg dan gewoon onze maataanbevelingen, die veel gemakkelijker te lezen zijn.

Laatste bijwerking: 30 augustus 2023