Gratis standaardlevering met code SPRING ✨

10 cadeau-ideeën voor een wielerfan

Een elektrische fiets inpakken als cadeau

Wil je een fietser een cadeau geven, maar heb je eigenlijk geen ideeën? Geen paniek, Upway heeft 10 cadeau-ideeën voor fietsers die zeker in de smaak zullen vallen bij je , een fietsfan!

1. Het nuttige geschenk: de werkplaatsstand

Als je niet precies weet wat een werkplaatsstandaard is, dan is het een accessoire waarmee je je fiets kunt ophangen voor onderhoud of reparatie. Het is meestal telescopisch en de poten zijn inklapbaar om zo weinig mogelijk ruimte in beslag te nemen.


Het is een ideaal cadeau dat zeker in de smaak zal vallen bij de fietser die je wilt verwennen, omdat het schoonmaken enonderhoud zoveel gemakkelijker maakt... En een fietsliefhebber die zijn naam waardig is, besteedt speciale aandacht aan zijn trouwe metgezel.


Zorg er wel voor dat hij of zij er nog geen heeft 😉


Budget: van 40 tot 100 euro

2. De coole gadget: de smartphonehouder

Het ultieme accessoire voor fietsers! Smartphonehouders worden meestal gemonteerd op de stuurpen of direct op het stuur. Hiermee kunnen fietsers hun mobiele telefoon in de gaten houden voor bijvoorbeeld GPS-fietsnavigatie.


Liefhebbers van prestaties gebruiken hun smartphone ook graag als GPS-tracker via toepassingen zoals Strava of Komoot, die tot de beste fiets apps.


Budget: van 10 tot 30 euro

Fietser gebruikt een applicatie op zijn smartphone tijdens het fietsen.

3. Voor sportliefhebbers: een abonnement op Strava of Komoot

Het is een perfecte overgang voor ons volgende cadeau-idee voor fietsers... Een abonnement op de sterren-apps Strava of Komoot.


Deze toepassingen, die je misschien helemaal niets zeggen, zijn erg populair onder racefiets fans. Ze stellen je in staat om je prestaties nauwkeurig te meten en jezelf te vergelijken met andere fietsers. Op een bepaald traject kun je jezelf bijvoorbeeld vergelijken met professionele wielrenners die dezelfde route hebben afgelegd!


Als de fietser aan wie je een cadeau wilt geven een hometrainer is, dan is kan je ook geabonneerd op Zwift. Met deze applicatie kun je jezelf in realtime vergelijken met duizenden andere fietsers, al dan niet op fictieve routes.


Prijs: 60 euro voor een jaar voor Strava en Komoot / 15 euro per maand of 150 euro voor een jaar voor Zwift

4. Voor fietsreizigers: bikepacking fietstassen

je Is je vriend of vriendin een fervent fietser ? Ga je dagenlang op vakantie met een paar spullen en je fiets? Dan zijn een paar mooie bikepacking fietstassen misschien interessant voor hem of haar. Je zult wat onderzoek moeten doen om er zeker van te zijn dat je hem niet iets geeft wat hij al heeft, maar het zou zijn bikepacking


Budget : van 40 tot 150 euro

5. Het modeaccessoire: de riem van gerecyclede fietsbanden

Het merk La Vie est Belt uit Roubaix kwam met dit ingenieuze idee: fietsbanden recyclen om er... riemen van te maken! 


Het is een geweldig idee voor fietsliefhebbers. Sommige modellen zijn zelfs gebruikt door professionele wielrenners in legendarische wedstrijden zoals Parijs-Roubaix. Genoeg om elke wielerliefhebber de ogen uit te steken!


La Vie est Belt heeft ook armbanden en sleutelhangers van gerecyclede fietsbanden en armbanden van fietskettingen! Wat een leuke cadeaus!


Budget: van €8 voor een sleutelhanger tot €50 voor een riem

6. Altijd populair: fietskleding

Wielerkleding voor op de weg is net als elk ander kledingstuk: het verslijt en raakt uit de mode... kan je dus bied een paar handschoenen, een paar fietsschoenen, een tussenseizoenjack, een fietsbroek met een goede zeem, een verwisselbare bril om in alle seizoenen te fietsen... Kortom, er is genoeg om uit te kiezen!

7. Veiligheid voor alles: een fietshelm

Ja, fietshelmen gaan niet eeuwig mee! Het is aan te raden om hem te vervangen na een schok, maar ook om de 2 jaar, omdat de structuur een beetje moe wordt.


Om er zeker van te zijn dat je cadeau-idee je een schot in de roos is, moet je ervoor zorgen dat je een helm koopt die geschikt is voor het type fietser aan wie je het cadeau geeft. racefiets helmen zijn licht en aerodynamisch, terwijl urban helmen stijlvoller zijn en bijvoorbeeld een vizier hebben.


Budget: Vanaf 50 euro

Fietser draagt een fietshelm die hij cadeau heeft gekregen.

8. Voor stadsfietsers: het LED-fietsvest

Als je , een fietsfan, elke ochtend naar het werk rijdt op zijn of haar elektrische stadsfietsis het essentieel dat hij goed zichtbaar is voor andere weggebruikers. En er is niets beter dan een LED-gilet. Met krachtige LED's en een afstandsbediening om richtingsveranderingen aan te geven, is het onmogelijk om de fietser niet te zien!


Budget : Vanaf 60 euro

9. Een beschermend omhulsel voor een accu van een elektrische fiets

De accu is het belangrijkste, maar ook het meest kwetsbare onderdeel van een elektrische fiets. Hij heeft speciale aandacht nodig om de levensduur van je elektrische fiets te verlengen.


Om ervoor te zorgen dat hij niet de minste schokken krijgt, kun je een beschermend omhulsel gebruiken. Een cadeau voor de fietsliefhebber die om zijn uitrusting geeft!


Budget : Vanaf 30 euro

10. Registratie voor een cyclosportief

Voor een liefhebber van racefiets die van een uitdaging houdt, biedt kan je ook het inschrijfgeld voor een prestigieuze cyclosportive. Er zijn er honderden, maar sommige zijn bijzonder populair bij wielerfans: de Étape du Tour (een echte etappe van de Tour de France!), de Paris Roubaix Challenge (over de wegen van de Hel van het Noorden), de Marmotte Granfondo Alpes... om er maar een paar te noemen! 


Wees voorzichtig, deze evenementen zijn erg veeleisend. Om ervoor te zorgen dat je niet eindigt met een vergiftigde kelk, moet je de uitdaging aanpassen aan het niveau van je fietsvriend je !