Gratis standaardlevering met code SPRING ✨

De beste fiets-apps in 2023

Fietser op zijn fiets app onderweg elektrische fiets

Ontdek onze selectie van de beste apps voor fietsers, ingedeeld om je leven op twee wielen makkelijker te maken. Of je nu af en toe fietst of een fanatieke fietser bent, deze apps helpen je bij het plannen van je routes, het bijhouden van je prestaties en nog veel meer.

Aanvragen voor het plannen van wandelroutes en -paden

Komoot

Komoot is een app voor routeplanning en navigatie voor outdooractiviteiten, waaronder fietsen en wandelen. De app is beschikbaar op iOS en Android en is ontworpen om je te helpen bij het vinden en plannen van de beste routes voor je fietstochten. Komoot houdt rekening met alle soorten fietsen (Mountainbike, racefietsstadsfietsen, enz.), terreinomstandigheden en persoonlijke voorkeuren om routes op maat voor te stellen.

Komoot-toepassing: de voordelen

Dankzij Komoot kan kan je gepersonaliseerde routes plannen op basis van je voorkeuren, het type fiets dat je gebruikt en je fitnessniveau. Je kunt ook interessante punten definiëren om je verder te personaliseren. De app biedt stapsgewijze navigatie met gesproken instructies om je door je te leiden. Er zijn ook offline kaarten beschikbaar, zodat je ook zonder internetverbinding kunt navigeren.


Terwijl je de functies van Komoot verkent, ontdek je routes en bezienswaardigheden die zijn aanbevolen door andere gebruikers in de community dankzij de functie "Highlights". kan je deel ook je eigen ontdekkingen en geef advies aan andere fietsers. De applicatie registreert en analyseert je prestaties, zoals afgelegde afstand, hoogteverschil, gemiddelde snelheid en verbrande calorieën, zodat je je vooruitgang kunt volgen en jezelf doelen kunt stellen om je fitness te verbeteren.


Bovendien kan Komoot worden gesynchroniseerd met andere populaire applicaties zoals Strava, maar ook met aangesloten horloges en GPS-fietscomputers voor een nog nauwkeurigere tracking van je fietstochten. Al met al is Komoot een uitgebreide, gebruiksvriendelijke app voor fietsers van alle niveaus, met gepersonaliseerde routeplanning, gedetailleerde navigatie en het bijhouden van prestaties om je te helpen het meeste uit je fietstochten te halen.


Prijs: Gratis (Geïntegreerde aankopen voor regionale en wereldwijde plannen)

Compatibiliteit: iOS, Android

Strava

Strava is een applicatie voor fitnesstracking en sociale netwerken, speciaal voor duursporten zoals hardlopen en fietsen. Strava, dat beschikbaar is op iOS en Android, laat je je fietsprestaties bijhouden en analyseren en je in contact brengen met andere fietsers om ervaringen te delen en elkaar aan te moedigen.

Strava-applicatie: de voordelen

Strava is vooral bekend om zijn segmentensysteem. Dit zijn stukken weg waarop fietsers het tegen elkaar kunnen opnemen om een klassement op te bouwen en virtuele beloningen te krijgen. Dit voegt een element van vriendschappelijke competitie toe dat fietsers kan motiveren om uit te blinken. Strava is ook een uitstekend hulpmiddel voor het bijhouden en analyseren van je prestaties op de lange termijn, met gedetailleerde grafieken en statistieken.


Daarom aarzelden we om Strava in een categorie te plaatsen, maar de app biedt ook een functie voor routeplanning met aanbevelingen op basis van populaire routes uit de community. Dit kan handig zijn om nieuwe routes te ontdekken en je training te variëren.


Tot slot kun je met Strava je activiteiten delen met andere fietsers, wat een bron van motivatie en inspiratie kan zijn. kan je sluit je aan bij lokale groepen, doe mee aan evenementen en uitdagingen die door de community worden georganiseerd en volg zelfs de activiteiten van professionele fietsers.


Prijs: Gratis (Strava Summit-abonnement voor meer functies: ongeveer €60/jaar)

Compatibiliteit: iOS, Android

AllTrails

AllTrails is een app gespecialiseerd in het ontdekken van trails en het plannen van routes voor wandelen, Mountainbike en andere outdooractiviteiten. AllTrails is beschikbaar op iOS en Android en biedt een uitgebreide database van trails over de hele wereld, met gedetailleerde informatie, foto's en beoordelingen van andere gebruikers.

AllTrails toepassing: de voordelen

Voor fietsers, vooral degenen die genieten van Mountainbike, is AllTrails een bron van onschatbare waarde voor het vinden en verkennen van nieuwe routes. De app biedt filters om routes te zoeken op basis van moeilijkheidsgraad, afstand, helling en andere criteria die relevant zijn voor fietsers.


Met AllTrails, kan je kun je ook je eigen routes plannen en opslaan door een route op de kaart uit te zetten en nuttige punten toe te voegen. De applicatie biedt ook downloadbare offline kaarten, zodat je zelfs zonder internetverbinding kunt navigeren.


AllTrails bevat een GPS-trackingfunctie om je fietstochten te registreren en je voortgang bij te houden. Hoewel deze functie minder gericht is op prestaties en competitie dan Strava, kun je wel je activiteiten bijhouden en je avonturen delen met de gemeenschap.


Al met al is AllTrails een ideale toepassing voor fietsers die nieuwe paden willen ontdekken en verkennen, met name voor Mountainbike en wildernistochten.


Prijs: Gratis (Pro-abonnement voor meer functies: ongeveer €30/jaar)

Compatibiliteit: iOS, Android

Een fietser op een elektrische fiets die een fietsapplicatie op zijn smartphone gebruikt.

GPS- en navigatietoepassingen voor fietsers

Google-kaarten

Google Maps is een populaire en veelgebruikte kaart- en navigatieapplicatie die beschikbaar is op iOS en Android. Naast routebeschrijvingen voor autorijden, openbaar vervoer en lopen, biedt Google Maps ook specifieke routes voor fietsers. Hoewel Google Maps niet specifiek is ontworpen voor fietsers, is het nog steeds een geweldige manier om je weg te vinden.

Google Maps-toepassing: de voordelen

Google Maps is een eenvoudig en betrouwbaar hulpmiddel voor het vinden van fietsroutes in vele delen van de wereld. De applicatie toont je fietspaden, straten met fietsvoorzieningen en wegen met minder verkeer, waarbij rekening wordt gehouden met verkeer, terrein en afstanden om geschikte routes voor te stellen.


Met behulp van Google Maps geeft kan je ook informatie over interessante punten zoals fietswinkels, reparatiestations en eetgelegenheden langs je routes. Bovendien kun je met de applicatie offline kaarten downloaden voor gebruik zonder internetverbinding.


Prijs: Gratis

Compatibiliteit: iOS, Android, Web

Mapy.cz

Mapy.cz is een kaart- en navigatieapplicatie ontwikkeld door Seznam.cz, een Tsjechisch bedrijf. Mapy.cz is beschikbaar op iOS en Android en biedt gedetailleerde kaarten voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten, met een focus op de landen van Centraal- en Oost-Europa.

Mapy.cz applicatie: de voordelen

Mapy.cz biedt gedetailleerde fietskaarten met informatie over fietspaden, onverharde wegen, paden Mountainbike en wegen die geschikt zijn voor fietsers. De app biedt ook aanbevolen fietsroutes om je te helpen bij het plannen van je uitstapjes.


Met Mapy.cz, kan je kun je ook je fietstochten vastleggen en volgen, en offline kaarten downloaden voor gebruik zonder internetverbinding. Hoewel de applicatie zich voornamelijk richt op Midden- en Oost-Europese landen, biedt het ook kaarten en informatie voor andere delen van de wereld.


Prijs: Gratis

Compatibiliteit: iOS, Android

Vrouw bereidt zich voor op een fietstocht op elektrische fiets, geleid door een fiets-app.

Rijden met GPS

Ride with GPS is een speciale fiets-app die zich richt op routeplanning, navigatie en het bijhouden van prestaties. Ride with GPS is beschikbaar op iOS en Android en biedt geavanceerde tools voor het maken, verkennen en delen van fietsroutes.

Rijden met GPS-toepassing: de voordelen

Ride with GPS biedt geavanceerde functies voor routeplanning voor fietsers, met de mogelijkheid om aangepaste routes te maken, nuttige punten toe te voegen en routes aan te passen aan je voorkeuren. De applicatie biedt ook downloadbare offline kaarten voor gebruik zonder internetverbinding.


Tijdens het fietsen biedt Ride with GPS stapsgewijze navigatie met gesproken instructies om je langs je te leiden. De applicatie bevat ook functies voor het bijhouden van prestaties, zoals snelheid, afstand, hoogtewinst en verbrande calorieën, zodat je je prestaties na verloop van tijd kunt analyseren en verbeteren.


Daarnaast biedt Ride with GPS een online community waar fietsers hun routes, ervaringen en tips kunnen delen. kan je sluit zich ook aan bij groepen en neem deel aan gemeenschapsevenementen om in contact te komen met andere fietsliefhebbers.


Kortom, Ride with GPS is een uitgebreide, gebruiksvriendelijke applicatie voor fietsers die op zoek zijn naar een navigatie- en routeplanningsoplossing die speciaal is ontworpen voor fietsen, met geavanceerde functies en een online community voor het delen en ontdekken van nieuwe routes.


Prijs: Gratis (Premium abonnement voor meer functies: ongeveer €50/jaar)

Compatibiliteit: iOS, Android


Prestatiemetingstoepassingen voor fietsers

TrainingPeaks

TrainingPeaks is een applicatie voor het bijhouden van sportprestaties die vooral populair is bij duursporters en coaches. Met dit programma, dat beschikbaar is op iOS en Android, kun je je trainingen plannen, volgen en analyseren om je prestaties te verbeteren en je doelen te bereiken.

TrainingPeaks toepassing: de voordelen

TrainingPeaks biedt gedetailleerde hulpmiddelen voor prestatieanalyse die verder gaan dan basismetingen zoals snelheid, afstand en tijd. Het biedt geavanceerde metingen zoals Training Stress Score (TSS), vermogen en tijd in verschillende hartslagzones.


De app stelt je ook in staat om gestructureerde trainingen te plannen, je plannen aan te passen op basis van je prestaties en je herstel, en real-time feedback te ontvangen tijdens je trainingen. Als je samenwerkt met een coach, maakt TrainingPeaks bovendien effectieve communicatie en samenwerking mogelijk, met de mogelijkheid voor de coach om je trainingsplannen te maken en aan te passen, en voor jou om je feedback en prestatiegegevens te delen.


Prijs: Gratis (Premium abonnement voor meer functies: ongeveer €120/jaar)

Compatibiliteit: iOS, Android, Web


MyWindsock

MyWindsock is een unieke applicatie die de invloed van wind, weer en terrein op je fietsprestaties analyseert. MyWindsock is beschikbaar via een webbrowser en kan worden gekoppeld aan Strava om je activiteiten te analyseren en toekomstige ritten te plannen.

Mywindsock-toepassing: de voordelen

Met MyWindsock kan je krijg je een gedetailleerde analyse van de invloed van de wind op je prestaties, inclusief windrichting en -snelheid en hoe dit van invloed is op je snelheid, je vermogen en je tijd. Dit kan vooral handig zijn als je je voorbereidt op wedstrijden en ritten op winderige wegen.


De app biedt ook gedetailleerde weersvoorspellingen voor je fietstochten, inclusief temperatuur, regenval, luchtdruk en luchtvochtigheid. Daarnaast kan MyWindsock het terrein van je routes analyseren en informatie geven over hellingen, hellingen en hoogtes.


Al met al is MyWindsock een waardevolle toepassing voor fietsers die de invloed van omgevingsfactoren op hun prestaties willen begrijpen en optimaliseren.


Prijs: Gratis (Premium abonnement voor meer functies: ongeveer €36/jaar)

Compatibiliteit: Web

Zwift

Zwift is een online trainingsplatform dat fietsen en hardlopen combineert met gaming. Zwift is beschikbaar op pc, Mac en iOS en laat je trainen en hardlopen in een interactieve virtuele omgeving.

Zwift-toepassing: de voordelen

Zwift biedt een leuke, interactieve trainingservaring met virtuele parkoersen, wedstrijden en uitdagingen. kan je trap op virtuele replica's van echte parkoersen, zoals de Franse Alpen, of verken de fictieve werelden die door Zwift zijn gecreëerd. Terwijl u trapt, kan je communiceert u met andere fietsers van over de hele wereld, neemt u deel aan wedstrijden en uitdagingen, en verdient u punten om je avatar te upgraden en nieuwe uitrusting vrij te spelen.


Zwift bevat ook gedetailleerde prestatietracking met gegevens over snelheid, afstand, vermogen, hartslag en andere meetgegevens. kan je volg ook gestructureerde trainingsprogramma's die zijn ontworpen door professionele trainers, of maak je eigen persoonlijke workouts.


Voor dagen met slecht weer of specifieke trainingen kan Zwift een uitstekend hulpmiddel zijn om gemotiveerd te blijven en een regelmatige trainingsroutine te behouden. Alles wat je nodig hebt is een compatibele hometrainer en een snelheids- of vermogenssensor om van je elektrische fiets een virtuele trainingsmachine te maken.


Prijs: Maandabonnement (ongeveer €15/maand)

Compatibiliteit: iOS, Android, pc, Mac


Specifieke toepassingen voor elektrisch ondersteunde fietsen (elektrische fiets)

Bosch eBike aansluiten

Bosch eBike Connect is een applicatie die speciaal is ontwikkeld voor eigenaren van elektrische fietsen met een Bosch-systeem. Met deze applicatie, die beschikbaar is op iOS en Android, kunt u de instellingen van je fiets aanpassen, uw activiteiten bijhouden en gedetailleerde informatie opvragen over de status van je elektrische fiets .

Met de Bosch eBike Connect applicatie kunt u de instellingen van je elektrische fiets , zoals het ondersteuningsniveau of de rijmodus, rechtstreeks vanaf je smartphone aanpassen. kan je U hebt ook toegang tot gedetailleerde informatie over de status van uw je fiets, zoals het oplaadniveau van de accu, de resterende actieradius, de afgelegde afstand en andere prestatiestatistieken.

Specialized Missie Controle

Specialized Mission Control is een applicatie ontwikkeld door Specialized voor eigenaren van elektrische fietsen van het merk. Met deze applicatie, die beschikbaar is op iOS en Android, kun je de instellingen van je aanpassen, je ritten bijhouden en debatterijduur van je intelligent beheren.


Met de Specialized Mission Control app, kan je pas je de motorondersteuning aan op basis van je rijstijl, voor de optimale balans tussen vermogen en actieradius. Een van de belangrijkste functies van de app is de 'Smart Control'-modus, waarmee je de duur of afstand van je rit kunt instellen, en de app past automatisch de ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat je batterij het de hele rit volhoudt.

Paar op elektrische fietsen tijdens een boswandeling

Shimano E-TUBE

Shimano E-TUBE is een applicatie ontwikkeld door Shimano voor eigenaars van fietsen uitgerust met Shimano systemen. Deze is beschikbaar op iOS en Android en stelt je in staat om de instellingen van je aan te passen en de firmware van je Shimano onderdelen bij te werken.


Met Shimano E-TUBE kun je de instellingen van je elektrische fiets aanpassen, zoals het ondersteuningsniveau of het schakelen, voor een rijervaring die perfect is afgestemd op jouw voorkeuren. kan je gebruik de applicatie ook om de firmware van je Shimano-onderdelen bij te werken, zodat je fiets werkt met de nieuwste verbeteringen en bugfixes.

De beste fiets apps 2023: tot besluit

Toepassingen zoals Komoot, Strava en AllTrails zijn uitstekend voor het plannen en ontdekken van nieuwe routes. Voor navigatie en GPS-tracking zijn Google Maps, Mapy.cz en Ride with GPS hulpmiddelen van onschatbare waarde. Voor het bijhouden van prestaties bieden TrainingPeaks, MyWindsock en Zwift (en natuurlijk Strava) een reeks functies waarmee je je prestaties kunt analyseren en verbeteren. Voor gebruikers van elektrische fietsen zijn er specifieke toepassingen zoals Bosch eBike Connect, Specialized Mission ControlShimanoE-TUBE en Shimano E-TUBE waarmee je je eenvoudig kunt aanpassen en bijhouden.