Probleem met de Nakamura Intersport elektrische fiets: problemen oplossen

Een fietser op een elektrische fiets van Nakamura in de stad.

refurbished Heb je een e lektrische fiets van Nakamura gekocht? je elektrische fiets Honderden kilometers lang ging alles goed, maar nu geeft het scherm een storing aan en werkt de fiets misschien niet goed of helemaal niet. Het Franse fietsenmerk heeft een reputatie van kwaliteit. Maar zoals elke fabrikant kunnen ook de modellen tijdens hun levensduur elektrische problemen krijgen.

Inzicht in veelvoorkomende problemen met Nakamura elektrische fietsen

Gelukkig voor jou gebruiken fabrikanten zoals Intersport foutcodes voor hun elektrische fietsmotoren. Elk probleem heeft zijn eigen code, zodat je de oorzaak kunt achterhalen en snel kunt verhelpen. elektrische fiets Hier zijn de meest voorkomende foutcodes voor Nakamura.

Nakamura elektrische fiets probleem: batterij

Problemen met onderspanning kunnen de batterij aantasten, waardoor een foutcode 11 of "Err11" verschijnt. Intersport Nakamura raadt aan om de batterij op te laden met de originele oplader.

Probleem met Nakamura elektrische fiets: motorstoring

Foutcodes 03 en 06 duiden op een probleem met de motor of de controller. kan je Als dit gebeurt, en als je een beetje handig bent, controleer dan de aansluitingen. Anders raden we je aan contact op te nemen met Nakamura.

elektrische fiets Koppel uit voor een ritje op Nakamura.

Het elektronische beheersysteem

  • Fout 13 op een elektrische fiets van Intersport geeft aan dat de controller mogelijk niet werkt of beschadigd is. Deze is ontoegankelijk voor een niet-geïnformeerde persoon en moet worden gerepareerd. Neem contact op met de klantenservice van Intersport of ga naar de dichtstbijzijnde winkel.
  • je Fout 30 en 35: de communicatie tussen scherm en controller werkt niet of er is een probleem met het elektrische systeem. Neem contact op om dit te controleren.

Probleemoplossingsgidsen voor Nakamura elektrische fietsen

je elektrische fietsAndere problemen kunnen zich voordoen op . Deze zijn echter minder belangrijk en vereisen geen monteursopleiding.

je Basisstappen voor diagnose elektrische fiets

kan je je elektrische fiets Als je elektrische fiets niet kapot gaat, voer dan zelf een paar routinecontroles uit om er zeker van te zijn dat Nakamura volledig operationeel is.

De fietsaccu controleren

je Het gebeurt, maar in allerijl heb je de batterij er weer in gedaan. Het kan zijn dat hij niet helemaal vast zat, waardoor hij gedeeltelijk stroom leverde, of hij kan eruit gevallen zijn. Stop, verwijder de batterij en plaats hem dan op de juiste manier terug in de houder.


Als er niets gebeurt, probeer hem dan op te laden. je Als het probleem aanhoudt, heeft Nakamura waarschijnlijk een nieuwe accu nodig. Het hoeft geen nieuwe accu te zijn, want je kunteen fietsaccu reviseren.

Een fietser rijdt op volle snelheid op een VTTAE.

Motortest

Controleer of de motorondersteuning goed werkt nadat je bent gaan trappen. Verander de verschillende ondersteuningsstanden en controleer op het display of de maximumsnelheid inderdaad rond de 25 km/u ligt. Er mag geen kraken of onderbreking van de ondersteuning zijn terwijl je trapt.

Elektrische aansluitingen controleren

Als de elektrische fiets ondanks de motor- en batterijcontroles niet opnieuw kan worden gestart, kan er een verbindingsprobleem of een vals contact zijn. ATB De elektrische aansluitingen bevinden zich meestal onder de motorkap, als de motor zich ter hoogte van de crankstel bevindt (gebruikelijk bij Nakamura VTTAE's en elektrische fietsen). Ze moeten losgekoppeld en opnieuw aangesloten worden, en zelfs schoongemaakt.


Als de motor achterop zit, is er een verbinding langs de achtervork die het wiel met de voorste driehoek van het frame verbindt. je Als je geen zin hebt om te sleutelen, bel dan Intersport voor een beetje fietsexpertise.

Preventief onderhoud om problemen met Nakamura elektrische fietsen te voorkomen

De meest voorkomende fout is ook de meest onschuldige. Foutcode 28 (specifiek "28 ERR") - op de centrale motorschermen - geeft aan dat de magneet op het achterwiel niet goed is afgesteld. Deze snelheidssensor geeft daardoor niet langer de huidige snelheid van de fiets door voor de motorondersteuning en werkt dus niet meer correct. Lijn de trapsensor opnieuw uit met de pijl op de rechter achtervork en draai hem vast.

Mountainbike Sportief op zijn elektrische Nakamura.

je Een ander goedaardig probleem, Fout 14, betekent dat je hebt getrapt voordat je op de ontstekingsknop van het elektrische systeem van elektrische fiets Nakamura hebt gedrukt. Dit is om schade aan de motor te voorkomen, die in actie komt tijdens het trappen. Stop, start opnieuw en trap dan om de ondersteuning correct te starten.


En vergeet niet naar de remmen te kijken. Knijp een paar keer in de remhendels, of het nu hydraulische of mechanische schijven zijn, om te controleren of de remkracht tussen links en rechts in balans is.

Nakamura elektrische fiets garantie en ondersteuning

elektrische fiets Het frame, de vork en het stuur van een Intersport Nakamura hebben levenslange garantie. Dit geldt echter niet voor de elektrische ondersteuning, die slechts twee jaar wettelijke garantie heeft. Als je een probleem hebt en het niet zelf hebt kunnen oplossen, moet je contact opnemen met de after-sales service.

Hoe neem ik contact op met Nakamura Support?

Er zijn drie manieren om contact op te nemen met de klantenservice van Nakamura:

  • je Ga naar de dichtstbijzijnde winkel;
  • Per e-mail naar dit adres;
  • Telefonisch op contactnummer 02/4740170.

Reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar

Onderdelen voor Nakamura elektrische fietsen zijn standaard en kunnen gemakkelijk worden gevonden op internet of bij een fietsenwinkel. De website van Intersport verkoopt ook reserveonderdelen.