Lancering vanUpway

Onze missie

Upway heeft als missie om elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. 

Daarom hebben wij het eerste platform gecreëerd voor het refurbishen en doorverkopen van elektrische fietsen onder garantie. Wij willen de drempels voor het kopen van een elektrische fiets wegnemen door het breedste aanbod van refurbished fietsen tegen betaalbare prijzen aan te bieden, die met een paar muisklikken besteld en thuisbezorgd kunnen worden. 
Vandaag zijn we bijzonder blij en trots om Upway in heel België te lanceren op www.upway.be.

Onze aanpak

Een elektrische fiets verkopen en kopen was nog nooit zo eenvoudig!

Upway biedt u veiligheid, vloeiendheid en eenvoud, met : 
  • Het breedste aanbod van refurbished fietsen in België, met iconische merken zoals Cowboy, VanMoof, Moustache en Giant
  • Opknappen op nieuw met een 20-punts inspectie en revisie uitgevoerd door een team van professionals in ons magazijn
  • Fietsen terug op de markt voor 20 tot 60% minder dan een vergelijkbaar product nieuw, met een ruime keuze Vanaf € 599
  • Bestellen en thuisbezorgen in een paar klikken
  • Een jaar garantie voor jouw gemoedsrust

 Een team van professionals in ons magazijn in Gennevilliers

Het is mogelijk om anders en gemakkelijk te consumeren

In een wereld die wordt gekenmerkt door steeds grotere milieu-uitdagingen, is e-mobiliteit meer dan ooit een innovatieve manier om actief deel te nemen aan de energietransitie, door : 
  • Bestrijding van verontreiniging in steden en gemeenten 
  • Vermindering van de verkeerscongestie op de wegen 
  • Vermindering van de afvalproductie door herconditionering en recycling

Actief deelnemen aan de energietransitie

Onze ambitie

Lichte elektrische mobiliteit wordt massaal ingevoerd in Europa en Noord-Amerika: wij zijn ervan overtuigd dat elektrische tweewielers voorbestemd zijn om het gebruik van auto's te vervangen en een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van onze impact op het milieu.
Het is onze ambitie om de beste ervaring te bieden bij de aankoop van een licht elektrisch voertuig in Europa, om de overgang naar minder vervuilende mobiliteit te versnellen. Na onze lancering in België en Frankrijk willen we tegen de zomer van 2022 Upway uitbreiden naar Duitsland en Nederland.
Daarom hebben we €5 miljoen opgehaald bij Sequoia en Global Founders Capital. We zijn ontzettend dankbaar en blij dat we partners als Luciana en David hebben om ons te vergezellen op dit lange-termijn avontuur.


Luciana Lixandru, Partner bij Sequoia Capital: "Het aanpakken van de klimaatcrisis is een belangrijke missie voor onze generatie en de verschuiving naar e-mobiliteit is onvermijdelijk. Het aanbod heeft de vraag echter niet kunnen bijbenen en miljoenen consumenten zijn op zoek naar betrouwbare tweedehands elektrische voertuigen. Upway laat je toe om in enkele klikken een tweedehands elektrische fiets te kopen in uitstekende staat en met garantie. De lancering in België is slechts de eerste stap, maar met het executie-DNA en de globale mindset van het team, geloven we dat ze de leidende marktplaats kunnen worden voor kleine refurbished elektrische voertuigen, wereldwijd."
David Sainteff, Partner bij Global Founders Capital: "We zijn er trots op Upway te steunen in zijn eerste financieringsronde. Deze start-up heeft een frisse wind laten waaien door de markt van refurbished producten. Haar waardepropositie is uniek en we zijn ervan overtuigd dat hun oplossing een belangrijke impact zal hebben op de sector, maar ook op de Belgische consument, die op zoek is naar een betrouwbare en kant-en-klare oplossing."
Wij hebben ook het geluk het vertrouwen te genieten van business angels wier ervaring ons dagelijks helpt, zoals Victor Lugger (medeoprichter van Sunday en Big Mamma, Pierre-Dimitri Gore-Coty (SVP bij Uber), en Julien Codorniou (ex VP bij Meta).

Ons team

Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja, de medeoprichters van Upway, ontmoetten elkaar bij Uber met de wens om ondernemer te worden na respectievelijk aan het hoofd te hebben gestaan van Uber Eats in Noord-Europa en Noord-Amerika. Het idee voor Upway ontstond toen Toussaint deze zomer met zijn vrouw door het Verenigd Koninkrijk fietste - hij op een gewone fiets, zij op een elektrische fiets.
Wij werven momenteel aan met als doel tegen het einde van het jaar een team van 20 mensen te hebben. Aarzel niet om al onze aanbiedingen te raadplegen hier.

 

Ze praten over ons

Techcrunch
Les Echos
Business insider
Sequoia Capital
Bloovi
Business AM