De beste elektrische mountainbikes voor minder dan € 2000

ATB elektrisch voor minder dan €2.000.

Is een stadsfiets te beperkt voor de ruwe wegen van je dagelijkse leven of je wandelingen, maar wil je geen mountainbike kopen? De ideale tussenweg is de elektrische mountainbike, ook wel VTC électrique of VTCAE genoemd.


Aan de andere kant kan hun prijs een afschrikmiddel zijn, vooral als je een minimum aan kwaliteit nastreeft. Je hoeft echter geen nieuwe te kopen, want er is een overvloed aan tweedehands fietsen onder de € 2000 waaruit je kunt kiezen.

Waarom kiezen voor een elektrische mountainbike voor minder dan € 2.000?

De voordelen van betaalbare elektrische mountainbikes

Als je een nieuwe elektrische mountainbike kiest voor minder dan € 2000, moet je veel concessies doen op het gebied van prestaties, comfort en duurzaamheid. Over het algemeen hebben mountainbikes van gerenommeerde merken als Trek, Orbea en BH Bikes een zeer lange levensduur.


Een refurbished fiets van Upway is daarom de beste optie om een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te garanderen. Als je voor een refurbished elektrische fiets kiest, kom je bovendien in aanmerking voor subsidies voor de aanschaf van elektrische fietsen. Je kunt enkele honderden euro's besparen.

Wat zijn de kenmerken van een elektrische mountainbike onder de 2.000 euro?

Als je een betaalbare maar kwalitatief goede elektrische mountainbike wilt kopen, is tweedehands een must. Natuurlijk moet je het doen met een ouder model, met een minder bijdetijdse stijl als je gevoelig bent voor trendy kleuren en lijnen.

De motor en de batterij

Het vermogen van de motor is legaal in de Europese Unie en is 250 W (continu). Het blok bevindt zich aan de achterkant of op de pedalen voor de beste elektrische mountainbikes. Het koppel van een Shimano middenmotor op dit type fiets zal waarschijnlijk lager zijn dan een nieuw equivalent.


Ook de levensduur van de batterij zal korter zijn, waarschijnlijk door de lagere capaciteit, maar ook door de slijtage van tijd en opladen.

ATB Uitneembare accu voor een elektrische auto voor minder dan 2.000 euro.

Minder efficiënte motoren en accu's, maar niet minder betrouwbaar. (©Bosch)

De bewezen betrouwbaarheid van deze onderdelen laat echter zien dat ze nog vele jaren mee kunnen. Een Bosch motor meldt bijvoorbeeld een levensduur tot "maximaal 60.000 km". "tot 60.000 km".. Wat een accu betreft, reken op 500 tot 1.000 laadcycli in totaal.

Ophanging, transmissie, banden

Wat comfort betreft is een elektrische mountainbikevan minder dan € 2000 een voorvork met vering met een veerweg van tussen de 60 en 100 mm, en sommige fietsen hebben ook een verend zadel. De meeste van deze fietsen hebben een kettingaandrijving via een Shimano Altus of gelijkwaardige derailleur, met tussen de 7 en 10 versnellingen, wat robuuster is voor trailrijden. Sommigen geven de voorkeur aan een Enviolo variator met riem.


Tot slot zijn de banden en het stuur breder dan bij een stadsfiets, voor stabiliteit en grip op elke weg. De basisuitrusting omvat meestal spatborden, een standaard en krachtige verlichting, evenals een bagagedrager achterop. Aan de andere kant is een elektrische mountainbike zwaarder dan een stadsfiets, met een gewicht tussen de 22 en 27 kg.

ATB Zoom in op de Shimano Deore aandrijving in een goede elektrische fiets.

ATB GiantDe overbrenging van de beste elektromotoren is Shimano Deore (© )  

Hoe kies je een elektrische mountainbike voor minder dan € 2000?

Essentiële criteria voor het kiezen van de beste elektrische mountainbike

De hoogste prioriteit bij het kiezen van een elektrische mountainbike is comfort. Zorg ervoor dat je een model kiest met de juiste maat en rijpositie.


Merk op dat elektrische fietsen voor vrouwen soms een open of halfopen frame hebben om makkelijker over te stappen.

De betrouwbaarste merken voor betaalbare elektrische mountainbikes

Duitsland is een tempel voor de elektrische mountainbikes, met tientallen merknamen, waaronder Beaufort, Cube en Bergamont om er maar een paar te noemen. Meer chique merken zoals Kalkhoff, Velo de Ville en Riese & Müller zijn veel populairder in Frankrijk. Frankrijk heeft ook een aantal bekende merken, waaronder Moustache en O2feel, met betrouwbare elektrische mountainbikes.

Vergelijking van de beste elektrische mountainbikes onder de 2.000 euro

Selectie van de beste modellen van 2024

Met tientallen merken en honderden referenties is het makkelijk om vast te lopen bij het kiezen van je toekomstige refurbished elektrische mountainbike! Dit is onze ranglijst van de beste elektrische mountainbikes onder de € 2000.

Deze 10 producten zijn slechts een kleine greep uit de catalogus van elektrische mountainbikes, dus aarzel niet om door de honderden elektrische mountainbikes te bladeren die verkrijgbaar zijn voor minder dan € 2000!