De 10 beste elektrische Mountainbike van 2022

Elektrische mountainbikes (of VTTAE's) zijn ideaal voor recreatieve ritten of intensieve sportieve uitstapjes op steil terrein. Zij hebben de bijzondere eigenschap wendbaar te zijn en toch robuust en licht. De aankoop van een elektrische mountainbike opent nieuwe horizonten op het vlak van prestaties en stelt je in staat om plaatsen te verkennen die misschien onbereikbaar waren. Voor beginners biedt de elektrische mountainbike gemakkelijke toegang tot een discipline die vroeger aan de meest geharde was voorbehouden. Hier is onze selectie van de beste elektrische mountainbikes van 2022.

Mountainbike BH Xtep Lynx Carbon Pro 

Deze elektrische mountainbike premium BH Xtep Lynx Carbon Pro is ideaal als je op zoek bent naar een elektrische fiets voor fietstochten of enduro, met een innovatief design. Hij heeft een batterij met een hoge capaciteit van 720 Wh, wat hem een bereik geeft van ongeveer 155 km. Hij biedt ook drie ondersteuningsstanden en de kracht van een Shimano EP8-motor, met een maximale cadans van 130 tpm en een maximumkoppel van 85 Nm. Het lichtgewicht carbonframe weegt slechts 2,2 kg en is daarmee een van de lichtste e-Enduro-frames op de markt. Deze elektrische mountainbike heeft geen zichtbare kabels, in lijn met het merk BH om de meest aantrekkelijke e-mountainbike op de markt te brengen.

Mountainbike Trek Powerfly FS

De Trek Powerfly FS is een volledig geveerde elektrische mountainbike, ideaal voor je trails, zelfs in de meest ruige gebieden. De zachte vering vangt alle schokken op en dankzij de 625 Wh batterij met lange levensduur kun je rijden zonder bang te hoeven zijn dat je zonder stroom komt te zitten. Deze elektrische mountainbike is ook uitgerust met een krachtige 250 W Bosch Performance CX motor met 85 Nm koppel. Zijn Shimano transmissiesysteem heeft 10 versnellingen. Dit is de juiste keuze als je op zoek bent naar een comfortabele en toch krachtige en snelle fiets voor steile hellingen. Deze goed uitgeruste elektrische mountainbike kan ook je bondgenoot zijn voor alledaagse ritten. De Trek Powerfly FS won de Best in Test onderscheiding van het  E-mountain Bike Magazine .

Mountainbike Sunn Flash S1

Meer betaalbaar in prijs is de Sunn Flash S1, de halfstijve elektrische mountainbike voor iedereen! Hij is perfect geschikt voor lange ritten over trails en in de bergen. Hij is gemaakt in Frankrijk en is uitgerust met een Shimano E-7000 motor aangedreven door een geïntegreerde 500 Wh batterij en een koppel van 60 Nm. Het frame is perfect afgewerkt, met name dankzij de glanzende metallic lak. Deze elektrische mountainbike heeft een bereik van ongeveer 100 km dankzij zijn 500 Wh Shimano batterij.

Mountainbike Cube Reactie Hybride Pro 500 All Road

De mountainbike Cube Reaction Hybrid Pro 500 combineert dynamiek, rijprecisie en robuustheid. Hij is uitgerust met een geïntegreerde Bosch CX-aandrijving van de 4e generatie, die je de mogelijkheid biedt om de meest extreme ritten aan te kunnen. Dankzij zijn 1,5 inch balhoofdbuis geniet je van een precieze en aangename rit. Alle kabels zijn intern weggewerkt, waardoor dit model een slanke vormgeving heeft en minder onderhoud nodig heeft. Het All Road  model heeft ook volledige spatborden, een standaard en geïntegreerde verlichting. Zijn 625 Wh Bosch PowerTube 500 batterij zorgt voor een goede autonomie. De Cube Reaction Hybrid Pro 500 elektrische mountainbike heeft ook een X-Fusion luchtvork met een eenvoudig te verstellen stuurvergrendeling en een Boost as aan de voorkant. Het resultaat? Optimale absorptie van stoten. De 2,6" Schwalbe banden hebben de kwaliteit zeer gripvast te zijn en de krachtige Shimano hydraulische schijfremmen garanderen controle onder alle omstandigheden. De concurrentie moet voorzichtig zijn!

Mountainbike Haibike ALLMTN 7

De elektrische mountainbike Haibike ALLMTN 7 ontving in 2021 de Design & Innovation en Red Dot Design awards. Het premium model, gericht op competitie, blijft een must-have onder de beste elektrische mountainbikes van 2022. Hij is robuust en licht, volledig van carbon gemaakt en voorzien van de nieuwe Yamaha PW-XZ motor met 80Nm koppel. Zijn 600 Wh Yamaha InTube-batterij biedt een grote autonomie voor je sportieve ritten. De verschillende wielmaten zorgen voor optimale tractie op heuvels, maar ook voor een grote flexibiliteit bij het afdalen. Hij is ideaal voor je avonturen op alle soorten trails en is uitgerust met een FOX Kashima frame met 160 mm veerweg, een derailleur en Shimano Deore XT remmen.

Mountainbike Trek Rail 2022

Het merk Trek heeft gebruik gemaakt van de nieuwste Bosch-innovaties om zijn volledig geveerde elektrische mountainbikes te herzien en het model Trek Rail 2022 uit te brengen. De nieuwe versie van de Rail betreft de meer premium 9.8 en 9.9 producten die profiteren van een update van het OCLV carbon frame. Deze All Mountain elektrische mountainbike is uitgerust met 150 mm veerweg op het achterwiel en 160 mm veerweg op het voorwiel. Met de Rail 2022 geeft Trek duidelijk uiting aan zijn wens voor een 100% connected elektrische mountainbike. Je kunt verbinding maken via de smartphone app en gemakkelijk al je ritgegevens opvragen en systeemupdates uitvoeren. Dit model heeft ook een 750 Wh batterij in plaats van de traditionele 625 Wh, die meer autonomie biedt. Ook het bedieningspaneel is gewijzigd door de toevoeging van een LED paneel.

Mountainbike Cannondale Habit Neo 2

De elektrische mountainbike Cannondale Habit Neo 2 is een super veelzijdig all-suspension model ontworpen voor zowel alledaags gebruik als All Mountain/Enduro rijden. Met een veerweg van 130 mm achter en 140 mm voor kun je je uitleven op de ruigste wegen. Zijn speciale kenmerk: vering aangepast aan je maat, zodat elke rijder kan profiteren van top tractie, comfort en controle. Deze elektrische mountainbike is uitgerust met een krachtige Bosch Performance Line CX 250 W motor en een Bosch PowerTube 625 Wh accu. Zijn 29" wielen, brede stuur, korte stuurpen en telescopische zadelpen zorgen ervoor dat je goed kunt presteren.

Mountainbike Cube Stereo hybride 120 Pro 625

De elektrische mountainbike Kubus Stereo Hybride 120 Pro biedt ongelooflijk comfort dankzij het uitstekende absorptievermogen van zijn RockShox voor- en achtervering. Het is een volledig geveerd model met een Bosch CX-aandrijving van de vierde generatie, een Bosch-accu van 625 W en een Shimano Deore transmissie met 1x12 versnellingen. Je kunt zelfs de ruigste trails met gemak aan. Cube heeft ook gekozen voor hydraulische schijfremmen met vier zuigers en oversized schijven voor en achter. De 2,6 inch Schwalbe banden op dit model zijn zeer gripvast en bieden controle in alle omstandigheden. De technische bekwaamheid wordt aangevuld door een elegant en ingenieus ontwerp. Het Modular Battery System houdt de batterij van deze VTTAE uit het zicht en uit de buurt van water en stof.

Mountainbike Decathlon Rockrider E-ST 520 

De Decathlon Rockrider E-ST 520 elektrische mountainbike is het ideale model als je op zoek bent naar een goedkope E-bike. Deze halfstijve elektrische mountainbike biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij is uitgerust met een BROSE T aluminium centrale motorisering met drie elektrische ondersteuningsstanden en een koppel van 70 Nm. Hij reageert snel en veelzijdig en wordt geleverd met een 420 Wh batterij die gemakkelijk kan worden vervangen door een model met een grotere actieradius. Zijn geometrie en de vrij hoge positie, geven deze VTTAE een grote wendbaarheid. Deze elektrische mountainbike heeft ook Tektro hydraulische schijfremmen, een enkelvoudige plaattransmissie, tubeless ready velgen en Hutchinson Cougar-banden. Samenvattend: de Rockrider E-ST 520 is een betrouwbaar en zeer aantrekkelijk model, verkrijgbaar voor een lage prijs.

Mountainbike Ezo strooier 

De betaalbare Ezo Shaker is de ideale elektrische mountainbike voor alle soorten ritten. Hij biedt een uitstekende controle en comfort, dankzij de halfstijve framegeometrie, de voorvering en het Bassano-zadel, dat is ontworpen om trillingen te filteren. De brede 27,5 inch wielen bieden een uitstekende stabiliteit. Deze EZO Shaker elektrische mountainbike is ook uitgerust met een 9-speed Shimano Altus transmissie en krachtige hydraulische remmen aan de voor- en achterzijde. Hij is ook uitgerust met een stille 250 W Bafang motor, geplaatst in de naaf van het achterwiel. Wat de autonomie betreft, biedt de geïntegreerde Samsung 500 Wh batterij een actieradius van ongeveer 100 km.