Al onze tips voor het kopen van een tweedehands elektrische fiets

Het grootste voordeel van een tweedehands elektrische fiets kopen? Aanzienlijke besparingen! Op Upway, kan je kun je een elektrische fiets in bijna perfecte staat nieuw kopen voor 20% tot 60% minder. Door voor een tweedehands elektrische fiets te kiezen, doe je ook iets voor het milieu door de levensduur van elektrische fiets te verlengen in plaats van de cyclus van wegwerpartikelen voort te zetten. Hier vind je al ons deskundig advies over het kopen van een tweedehands elektrische fiets. 

Een tweedehands elektrische fiets kiezen volgens uw behoeften

Jouw tweedehands elektrische fiets kiezen betekent in de eerste plaats jouw behoeften bepalen: waar wil je hem gebruiken? In wat voor plaats woon je? Zijn er criteria die voor jou essentieel zijn?

Om je te helpen bij uw keuze, kunt u onze gids raadplegen Hoe kies je een elektrische fiets?. Hij helpt je kiezen tussen een elektrische stadsfiets voor een eenvoudig woon-werkverkeer, een elektrische ATB voor een weekendrit of een elektrische mountainbike voor de ruigste trails. Wij helpen jou ook bij het bepalen van de actieradius die je nodig hebt, de ideale plaats voor de motor en de accu, en de juiste fietsmaat voor jouw lichaamstype.

Analyseer de algemene toestand van de elektrische fiets

Het kiezen van de juiste tweedehands elektrische fiets is geen gemakkelijke taak. Voordat u besluit uw aankoop af te ronden, is het belangrijk bijzondere aandacht te besteden aan de algemene toestand van elektrische fiets, zodat u er later optimaal gebruik van kunt maken. 

Wees achterdochtig als de elektrische fiets vuil is, plakkerige handvatten, slechte schroeven en bouten of leeggelopen banden heeft. Bekijk elektrische fiets bij daglicht om er zeker van te zijn dat u eventuele gebreken kunt zien. Stel de verkoper ook vragen over hoe de elektrische fiets werd gebruikt, de kilometerstand, de reden voor de verkoop en hoe hij werd onderhouden. 

Dit zijn de punten waar onze professionele monteurs, die verantwoordelijk zijn voor het reviseren van elektrische fietsen, bijzondere aandacht aan besteden. 

Fietsframe, ketting, banden

Voordat je jouw tweedehands elektrische fiets koopt, moet je de algemene staat van het frame bekijken: als de lak licht beschadigd is, is dat niet erg en kan je zelfs over de prijs onderhandelen. Aan de andere kant moet je voorkomen dat je een fiets koopt met roest op de lak: dit kan betekenen dat de elektrische fiets op een vochtige plaats is gestald, waardoor andere onderdelen van de EAF beschadigd kunnen zijn. Het is ook belangrijk dat het frame geen scheuren vertoont en dat de lasnaden intact zijn, vooral tussen de vork en de onderbuis, de trapas of de liggende achtervork. Als je structurele gebreken vaststelt, koop de elektrische fiets dan niet tweedehands: het risico op breuk is te groot. 

Als het frame in goede staat is, is de volgende stap de analyse van de ketting. Als de ketting beschadigd is, betekent dit meestal dat de hele transmissie van de elektrische fiets moet worden vervangen. Er is speciaal gereedschap om de ketting te controleren, maar het kan ook zonder. Controleer daartoe of de ketting niet te los zit door er met duim en wijsvinger aan te trekken bij de trapas. Een ketting in goede staat zou niet hoger moeten kunnen worden getrokken dan de helft van de hoogte van de tanden van het crankstel. Om de algemene toestand van de aandrijving te controleren, laat je de motor leeg lopen. U mag geen enkel punt van weerstand voelen of geluid horen. 

Wat de mechanische kant betreft, kijk naar de staat van de banden en wielen. Begin met het testen van de spaakspanning, die op elke spaak hetzelfde moet zijn. Controleer ook of de wielen niet krom zijn door ze te draaien: ze mogen niet zigzaggen. Wat de banden betreft, deze mogen geen barsten vertonen en geen zichtbaar karkas. 

Motor, bijstand en batterij

De motor, de ondersteuning en de accu zijn de drie essentiële onderdelen van een tweedehands elektrische fiets. Kies een elektrische fiets uitgerust met onderdelen van een erkende fabrikant (Bosch, Yamaha, Shimano, Brose, Bafang, enz.), wat het u gemakkelijker maakt als u later onderdelen moet vervangen. 

Om de staat van de motor van jouw tweedehands elektrische fiets te controleren, is alleen een visuele controle mogelijk. Het moet vrij zijn van oneffenheden en scheuren. In geval van twijfel kunt u een volledige controle door een vakman laten uitvoeren. Aarzel niet om de elektrische trapondersteuning te testen door de fiets in reële omstandigheden uit te proberen. 

Wat de batterij betreft, moet je er rekening mee houden dat deze na verloop van tijd zijn oorspronkelijke prestaties verliest. Om het aantal resterende laadcycli te schatten, kan je een batterijtester gebruiken of de knipperende LED analyseren, met verwijzing naar de handleiding die bij de batterij is geleverd. Als de accu moet worden vervangen, kan je onderhandelen over de prijs via EAF, aangezien dit het duurste onderdeel van een elektrische fiets is. Geschat wordt dat de accu van een e-bike gemiddeld om de 6 jaar moet worden vervangen. 

Controleer versnellingen, remmen, kilometerstand en lade

Bij de keuze van jouw tweedehands elektrische fiets moet je nagaan of de versnellingen goed schakelen: de ketting moet gemakkelijk van het ene tandwiel naar het andere lopen. Als je de gelegenheid hebt, test dan de versnellingen door de fiets uit te proberen tijdens een korte rit. Aarzel niet om alle versnellingen te schakelen om ze te testen: er mogen geen haperingen of verdachte geluiden te horen zijn. Maak van de gelegenheid gebruik om de remmen te testen, die moeten reageren, zonder dat je hoeft aan te dringen. 

Zoals bij de aankoop van een auto is het ook belangrijk om naar de snelheidsmeter van de elektrische fiets te kijken: door de snelheidsmeter te controleren kunt u weten hoeveel kilometers de eigenaar heeft gereden en dus of de verkoopprijs consistent is. 

Ten slotte is het kettingblad, net als de ketting of de remmen, een van de onderdelen die snel verslijten bij een elektrische fiets.. kan je Vraag naar de facturen die aantonen wanneer deze onderdelen zijn vervangen. Als ze niet zijn vervangen en de fiets veel kilometers maakt, budgetteer deze reparaties dan op je .

Geef de voorkeur aan gespecialiseerde tweedehandsfietsenplatforms boven advertenties

De tweedehandswereld is Prijsfavoriet voor het kopen van een goedkope tweedehands elektrische fiets. Bezoek hiervoor kan je of ga naar rubrieksadvertenties of mond-tot-mondreclame. Maar tweedehands is ook een markt waar er veel teleurstellingen kunnen zijn, vooral als je niets weet over de business. Door gebruik te maken van gespecialiseerde tweedehands fietsplatforms zoals Upway kun je je aankoop van je elektrische fiets in meerdere opzichten zekerder maken. 

Heb een garantie

Wanneer u een tweedehands elektrische fiets van een particulier koopt, heeft u vaak geen garantie. Houd er ook rekening mee dat als de motor van de motorfiets is gewijzigd of omgebouwd, de garantie van de fabrikant vervalt. 

Als je naar Upway gaat, krijg je een jaar garantie op de batterij, motor en elektronica van je . Dus als je een probleem ondervindt, zelfs na onze zeer grondige inspectie van je elektrische fiets refurbished , heb je 12 maanden de tijd om contact met ons op te nemen. We helpen je op afstand of met de hulp van een partner fietsenwinkel in je de regio om je je problemen op te lossen. Indien nodig nemen we je mee terug om het te repareren in onze werkplaats in Gennevilliers.

Kies een fiets refurbished door professionals

Door te kiezen voor een tweedehands elektrische fiets refurbished door professionals, profiteer je van een elektrische fiets die bijna in nieuwstaat verkeert nieuw, terwijl je geniet van een lage prijs. Op Upway ondergaat elke fiets een gedetailleerde analyse van 20 inspectiepunten door onze monteurs. We controleren of er geen structurele schade is aan het frame, de veiligheidspunten, de motor of de accu. We inventariseren ook welke reparaties en reserveonderdelen nodig zijn om elke fiets een nieuw leven te geven. 

Zodra de fiets klaar is om bereden te worden op refurbished, zal ons team alle mechanische of elektronische onderdelen die vervangen moeten worden, repareren en vervangen. Niets ontsnapt aan het waakzame oog van onze experts!

Oplichting vermijden 

Door je elektrische fiets te kopen bij een specialist in tweedehands elektrische fietsen, voorkomt u ook de teleurstelling van oplichterij: geknoeide fietsen, defecte fietsen of zelfs gestolen fietsen... 

Om deze onaangename verrassingen te voorkomen, moet u op uw hoede zijn voor elektrische fietsen met abnormaal lage prijzen en vragen om een koopcontract (er zijn er te downloaden op het internet) om beide partijen te beschermen en te bevestigen dat de overeengekomen prijs is betaald.

Op Upway volgen we zeer strikte regels om de herkomst van elke fiets die te koop staat op ons platform.