Onze acties ter bestrijding van fietsendiefstal

Met naar schatting 35.000 gestolen fietsen per jaar in België (en 65% van de fietsdiefstallen die niet worden aangegeven), is het onze prioriteit om de legitieme herkomst van fietsen op ons platform te garanderen.

Wij volgen zeer strikte regels om de herkomst te verifiëren van elke fiets die op ons platform te koop wordt aangeboden:

1. We zorgen ervoor dat de verkoper de lader en de sleutel van de batterij heeft

Elke nieuwe fiets wordt verkocht met een originele lader en accusleutel. Als de verkoper van een fiets de oplader of de accusleutel niet bij zich heeft, zullen wij de fiets niet aanvaarden. 

2. We laten de verkoper een certificaat van overdracht invullen met zijn/haar identiteit

Weten van wie we een fiets kopen is essentieel. Bij elke aankoop wordt een certificaat van overdracht afgegeven: de identiteit van de verkoper wordt geverifieerd en geregistreerd, zodat de levenscyclus van de fiets kan worden gevolgd. 

3. Geen cash: wij betalen uitsluitend via bankoverschrijving 

Wij gebruiken alleen bankoverschrijvingen om ervoor te zorgen dat wij elke transactie kunnen traceren. Zo beschikken wij over een extra bewijs van aankoop en kunnen wij de geschiedenis van een fiets traceren in geval van problemen.

4. Markering van fietsen

Om diefstal en heling tegen te gaan, controleren we de markering van elke gekochte fiets. Als deze een markering heeft, controleren we of de markering niet voorkomt in de database van als gestolen geïdentificeerde fietsen. Als het niet gemerkt is, brengen wij een Bicycode-markering aan om het risico van toekomstige diefstal te verminderen, overeenkomstig met de geldende voorschriften. Voor meer informatie kun je terecht op www.bicycode.org.