De 10 beste elektrische fietsen van 2023

Mountainbike Een van de beste elektrische 2023 met uitzicht op de bergen.

Mountainbike De elektrische fietsen (of VTTAE, elektrisch ondersteunde mountainbikes) zijn perfect voor ontspannende ritten of intensieve sportieve uitstapjes op steil terrein. Ze zijn gemakkelijk te besturen, robuust en relatief licht. Mountainbike Als je een elektrische fiets koopt, open je nieuwe horizonten op het gebied van prestaties en kun je plekken verkennen waar je met een conventionele fiets niet kunt komen. Voor beginners biedt de VTTAE gemakkelijke toegang tot een discipline die tot nu toe was voorbehouden aan de zwaarste rijders. Wat zijn de best presterende elektrische fietsen? Mountainbike Wat is de voordeligste elektrische fiets? Geveerd of semi-stijf, hier is onze selectie van de besteMountainbike elektrische van 2023.

Mountainbike elektrische BH Xtep Lynx Carbon Pro

Mountainbike premium Deze BH Xtep Lynx Carbon Pro elektrische ondersteuning is ideaal voor toertochten of enduro.


Hij heeft een 720 Wh batterij met hoge capaciteit, die een grote actieradius garandeert (meer dan 150 km!). Hij biedt drie ondersteuningsniveaus en wordt aangedreven door een krachtige Shimano EP8 motor die een maximale snelheid van 130 tpm en een koppel van 85 Nm kan bereiken.

Het carbon frame weegt slechts 2,2 kg en is daarmee een van de lichtste e-Enduro frames op de markt. Mountainbike Mountainbike Voor de puristen: deze elektrische fiets heeft geen zichtbare kabels, in lijn met de wens van het merk BH om een krachtige, goed uitziende e .

Elektrische mountainbikes van Trek Powerfly FS

Mountainbike De Powerfly FS van Trek is een volledig geveerde fiets voor trailrijders in het ruigste terrein.


De zachte vering absorbeert schokken en zorgt voor optimaal comfort. Dankzij de duurzame accu van 625 Wh kun je fietsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je zonder stroom komt te zitten. Deze veelzijdige elektrische fiets wordt aangedreven door een krachtige 250W Bosch Performance CX motor met 85Nm koppel. Qua transmissie heeft het Shimano systeem 10 versnellingen.


Het is een goede investering als je op zoek bent naar een comfortabele fiets met hoge prestaties die snel is op steile oppervlakken. De Trek Powerfly FS wordt beschouwd als een van de beste elektrische fietsen op de markt. Hij heeft zelfs de Best in Test award van E-mountain Bike Magazine gewonnen.

Mountainbike elektrische Sunn Flash S1

Qua prijs is de Sunn Flash S1Mountainbike is een semi-stijve elektrisch ondersteunde fiets die perfect is voor iedereen! Hij is perfect voor lange tochten over trails en in de bergen. Hij is gemaakt in Frankrijk en wordt aangedreven door een Shimano E-7000 motor die 60 Nm koppel ontwikkelt. Hij wordt aangedreven door een geïntegreerde accu van 500 Wh, met een bereik tot 100 km.


Qua design is het frame perfect afgewerkt, vooral dankzij de glanzende metallic lak. 


Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Mountainbike Cube elektrische Reaction Hybrid Pro 500 All Road

Mountainbike Cube De Reaction Hybrid Pro 500 met elektrische ondersteuning combineert dynamiek, rijprecisie en robuustheid.


CubeDeze elektrische fiets is uitgerust met een geïntegreerde 4e generatie Bosch CX-aandrijving, waardoor je de kracht hebt om de meest extreme tochten te maken. Sensatie gegarandeerd!


Dankzij de balhoofdbuis van 1,5 inch kun je nauwkeurig en prettig sturen. Alle kabels van dit model zijn geïntegreerd in het frame, waardoor het een gestroomlijnd ontwerp heeft en minder onderhoud vergt. Het All Road model heeft ook geïntegreerde spatborden, een kickstand en een geïntegreerd verlichtingssysteem.


De 625 Wh Bosch PowerTube 500 accu zorgt voor een grote actieradius. Cube De Reaction Hybrid Pro 500 heeft ook een X-Fusion luchtvering voorvork, uitgerust met een eenvoudig verstelbaar stuurvergrendelingssysteem, en een Boost as aan de voorkant. Het resultaat? Optimale absorptie van oneffenheden voor een ongeëvenaarde rijkwaliteit.


kan je Rijd met vertrouwen: je kunt rekenen op de grip van 2,6 inch Schwalbe banden. Het hydraulische remsysteem van Shimano garandeert controle onder alle omstandigheden. De concurrentie heeft wel wat beters te doen!

Mountainbike elektrische Haibike ALLMTN 7

De ALLMTN 7 ATV van Haibike heeft de Design & Innovation en Red Dot Design awards voor 2021 gewonnen.


premium Dit wedstrijdgerichte model is een must-have. Mountainbike Zonder twijfel een van de beste elektrische fietsen die er zijn!


Robuust en lichtgewicht, volledig gemaakt van carbon en voorzien van de nieuwe Yamaha PW-XZ motor met 80Nm koppel. Dat is veel koppel! De 600W Yamaha InTube accu biedt voldoende actieradius om aan je sportieve wensen te voldoen.


Voor betere tractie zorgen de wielen met verschillende maten voor optimale tractie op heuvels, maar ook voor veel flexibiliteit in afdalingen. Ideaal voor enduro liefhebbers. De rest van de uitrusting is ook van topkwaliteit, met een hydraulische FOX Kashima voorvork met 160 mm veerweg en Shimano Deore XT derailleurs en remmen.


Absoluut een elektrische fiets die is ontworpen om je de beste prestaties te geven!

Mountainbike Elektrische Trek Rail 2022

TrekNieuw binnen Mountainbike heeft gebruik gemaakt van de nieuwste Bosch om haar assortiment volledig geveerde elektrisch ondersteunde fietsen te vernieuwen.


premium De nieuwe versie van Trek Rail betreft de 9.8 en 9.9 modellen, die profiteren van een vernieuwd OCLV carbon chassis. Mountainbike Qua vering hoeft deze elektrische All-Mountain zich nergens voor te schamen, met 150 mm veerweg achter en 160 mm veerweg voor.


Met deze Rail geeft het Amerikaanse merk Trek duidelijk uiting aan zijn wens voor een 100% connected ATV. Je kunt gemakkelijk alle gegevens van je ritten opvragen via de applicatie en systeemupdates uitvoeren. Dit model heeft ook een 750 Wh batterij in plaats van de traditionele 625 Wh voor meer autonomie. Het bedieningspaneel is ook opnieuw ontworpen met de toevoeging van een LED-paneel.

Mountainbike elektrische Cannondale Habit Neo 2

Mountainbike Deze elektrische fietsis een geweldig veelzijdig model met dubbele vering, ontworpen voor All Mountain/Enduro rijden.

Met 130 mm veerweg achter en 140 mm op de hydraulische voorvork kun je door het ruigste terrein rijden.


Wat maakt deze Cannondale fiets speciaal? je Vering aangepast aan de maat, zodat elke rijder kan profiteren van toptractie, comfort en controle.

Op elektrisch gebied is deze VTTAE uitgerust met een krachtige Bosch Performance Line CX 250 W motor en een Bosch PowerTube 625 Wh accu. Zijn grote 29-inch wielen, brede stuur, korte stuurpen en telescopische zadelpen geven je echt prestatiepotentieel.

Mountainbike Cube elektrische Stereo Hybrid 120 Pro 625

De Cube Stereo Hybrid 120 Pro biedt ongelooflijk comfort dankzij het uitstekende absorptievermogen van de RockShox voor- en achtervering. Dit volledig geveerde model is uitgerust met een Bosch Performance Line CX aandrijving van de vierde generatie en een 625W Bosch accu.


Cube Voor de aandrijving is gekozen voor Shimano Deore single-plate met 12 versnellingen. Zo kun je met gemak de ruigste trails aan.


Cube Voor krachtig remmen is gekozen voor hydraulische schijfremmen met vier zuigers en oversized schijven voor en achter. De 2,6 inch Schwalbe banden op dit model bieden goede grip, zodat je onder alle omstandigheden controle hebt.


Deze technische bekwaamheid wordt aangevuld door een elegant, maar bovenal ingenieus ontwerp... Het Modular Battery System houdt de batterij van deze VTTAE uit het zicht, maar ook uit het water en stof. Cube Ze zijn er goed in!

Mountainbike elektrische Decathlon Rockrider E-ST 520

De Decathlon Rockrider E-ST 520 biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze semi-stijve elektrische fiets is uitgerust met een BROSE T aluminium centrale aandrijving met drie elektrische ondersteuningsstanden en een krachtig koppel van 70 Nm.


verkocht Hij reageert snel en is veelzijdig, met een verwijderbare 420 Wh batterij die gemakkelijk kan worden vervangen door batterijen van hogere kwaliteit voor meer autonomie.


Door zijn geometrie en vrij rechtopstaande positie is deze VTTAE zeer wendbaar. Mountainbike Deze elektrische fiets is ook uitgerust met Tektro hydraulische schijfremmen, een enkele aandrijflijn, tubeless velgen en Hutchinson Cougar banden.


Samenvattend: de Rockrider E-ST 520 is een betrouwbaar model, erg aantrekkelijk en bovenal verkrijgbaar voor een lage prijs!

Mountainbike elektrische Ezo Shaker

We blijven bij elektrische fietsen op instapniveau met de Ezo Shaker.


Hij is veelzijdig en combineert controle en comfort dankzij de halfstijve geometrie van het frame, de voorvering en het Bassano-zadel, dat is ontworpen om trillingen weg te filteren.


De brede 27,5 inch wielen bieden een uitstekende stabiliteit. Mountainbike Deze wielmaat, die heel gebruikelijk is op wielen, heeft het voordeel dat het een goed snelheidsbehoud garandeert om het herlanceren te vergemakkelijken. Mountainbike Deze elektrische EZO Shaker is ook uitgerust met een Shimano Altus transmissie met 9 versnellingen en krachtige hydraulische remmen voor en achter.


Een stille 250W Bafang motor in de achternaaf maakt het pakket compleet. De geïntegreerde Samsung 500 Wh batterij biedt een actieradius van ongeveer 100 km.