De 10 beste elektrische Mountainbike van 2023

Een van de beste Mountainbike electric 2023 met uitzicht op de bergen.

De Mountainbike elektrische fietsen (of VTTAE, elektrisch ondersteunde mountainbikes) zijn perfect voor ontspannende ritten of intensieve sportieve uitstapjes op steil terrein. Ze zijn gemakkelijk te besturen, robuust en relatief licht. Als je een Mountainbike elektrische fiets koopt, open je nieuwe horizonten op het gebied van prestaties en kun je plekken verkennen waar je met een conventionele fiets niet kunt komen. Voor beginners biedt de VTTAE gemakkelijke toegang tot een discipline die tot nu toe was voorbehouden aan de zwaarste rijders. Wat zijn de best presterende elektrische fietsen? Wat is de voordeligste elektrische fiets Mountainbike ? Geveerd of semi-stijf, hier is onze selectie van de beste Mountainbike elektrische van 2023.

Mountainbike elektrische BH Xtep Lynx Carbon Pro

Deze premium BH Xtep Lynx Carbon Pro elektrische ondersteuning Mountainbike is ideaal voor toertochten of enduro.


Hij heeft een 720 Wh batterij met hoge capaciteit, die een grote actieradius garandeert (meer dan 150 km!). Hij biedt drie ondersteuningsniveaus en wordt aangedreven door een krachtige Shimano EP8-motor die een maximumsnelheid van 130 tpm en een koppel van 85 Nm kan bereiken.

Het carbon frame weegt slechts 2,2 kg en is daarmee een van de lichtste e-Enduro frames op de markt. Voor de puristen: deze Mountainbike elektrische fiets heeft geen zichtbare kabels, in lijn met de wens van het merk BH om een goed presterende, goed uitziende e-Mountainbike te maken.

Mountainbike elektrische Trek Powerfly FS

Trek's Powerfly FS is een volledig geveerde Mountainbike voor trailrijders in het ruigste terrein.


De zachte vering absorbeert schokken en zorgt voor optimaal comfort. Dankzij de duurzame accu van 625 Wh kun je rijden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je zonder stroom komt te zitten. Deze veelzijdige elektrische fiets wordt aangedreven door een krachtige 250W Bosch Performance CX motor met 85Nm koppel. Qua transmissie heeft het Shimano systeem 10 versnellingen.


Het is een goede investering als je op zoek bent naar een comfortabele fiets met hoge prestaties die snel is op steile hellingen. De Trek Powerfly FS wordt beschouwd als een van de beste elektrische fietsen op de markt. Hij heeft zelfs de Best in Test award van E-mountain Bike Magazine gewonnen.

Mountainbike elektrische Sunn Flash S1

De Sunn Flash S1 is een semi-stijve Mountainbike elektrisch ondersteunde fiets die perfect is voor iedereen! Hij is perfect voor lange tochten over trails en in de bergen. Hij is gemaakt in Frankrijk en wordt aangedreven door een Shimano E-7000 motor met een koppel van 60 Nm. Hij wordt aangedreven door een geïntegreerde 500 Wh batterij, met een bereik tot 100 km.


Qua design is het frame perfect afgewerkt, vooral dankzij de glanzende metallic lak. 


Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Mountainbike elektrische Cube Reaction Hybrid Pro 500 All Road

De Cube Reaction Hybrid Pro 500 elektrisch ondersteunde Mountainbike combineert dynamiek, rijprecisie en robuustheid.


Deze Cube elektrische fiets is uitgerust met een geïntegreerde 4e generatie Bosch CX-aandrijving, waarmee je de meest extreme tochten aankunt. Sensatie gegarandeerd!


Dankzij de balhoofdbuis van 1,5 inch kun je nauwkeurig en prettig sturen. Alle kabels van dit model zijn geïntegreerd in het frame, waardoor het een gestroomlijnd ontwerp heeft en minder onderhoud vergt. Het All Road model heeft ook geïntegreerde spatborden, een kickstand en een geïntegreerd verlichtingssysteem.


De 625 Wh Bosch PowerTube 500 accu zorgt voor een ruime actieradius. De Cube Reaction Hybrid Pro 500 heeft ook een X-Fusion luchtvering voorvork, uitgerust met een eenvoudig verstelbaar stuurvergrendelingssysteem, en een Boost as aan de voorkant. Het resultaat? Optimale absorptie van oneffenheden voor een ongeëvenaarde rijkwaliteit.


Rijd met vertrouwen: kan je kan rekenen op de grip van 2,6 inch Schwalbe banden. Het hydraulische remsysteem van Shimano garandeert controle onder alle omstandigheden. De concurrentie heeft wel wat beters te doen!

Mountainbike elektrische Haibike ALLMTN 7

De ALLMTN 7 ATV van Haibike heeft de Design & Innovation en Red Dot Design awards voor 2021 gewonnen.


Dit premium wedstrijdmodel is een must-have. Zonder twijfel een van de beste elektrische Mountainbike fietsen!


Robuust en lichtgewicht, volledig gemaakt van carbon en voorzien van de nieuwe Yamaha PW-XZ motor met 80Nm koppel. Dat is veel koppel! De 600W Yamaha InTube accu biedt voldoende actieradius om aan je sportieve wensen te voldoen.


Voor betere tractie zorgen de wielen met verschillende maten voor optimale tractie op heuvels, maar ook voor veel flexibiliteit in afdalingen. Ideaal voor enduro liefhebbers. De rest van de uitrusting is ook van topkwaliteit, met een hydraulische FOX Kashima-voorvork met 160 mm veerweg en Shimano Deore XT derailleurs en remmen.


Absoluut een elektrische fiets die is ontworpen om je de beste prestaties te geven!

Mountainbike elektrische Trek Rail 2022

Trek heeft gebruik gemaakt van de nieuwste Nieuw binnen Bosch om haar assortiment Mountainbike volledig geveerde elektrisch ondersteunde fietsen te vernieuwen.


De nieuwe versie van Trek Rail betreft de premium 9.8 en 9.9 modellen, die profiteren van een vernieuwd OCLV carbon chassis. Qua vering hoeft deze Mountainbike elektrische All-Mountain zich nergens voor te schamen, met 150 mm veerweg achter en 160 mm veerweg voor.


Met deze Rail laat het Amerikaanse merk Trek duidelijk zien dat het een 100% verbonden ATV wil. Je kunt gemakkelijk alle gegevens van je ritten opvragen via de applicatie en systeemupdates uitvoeren. Dit model heeft ook een 750 Wh batterij in plaats van de traditionele 625 Wh voor meer autonomie. Het bedieningspaneel is ook opnieuw ontworpen met de toevoeging van een LED-paneel.

Mountainbike elektrische Cannondale Habit Neo 2

Deze Mountainbike elektrische fiets is een zeer veelzijdig model met dubbele vering, ontworpen voor All Mountain/Enduro rijden.

Met 130 mm veerweg achter en 140 mm op de hydraulische voorvork kun je door het ruigste terrein scheuren.


Wat maakt deze Cannondale fiets speciaal? Vering aangepast aan de maat je , zodat elke rijder kan profiteren van toptractie, comfort en controle.

Op elektrisch gebied is deze VTTAE uitgerust met een krachtige Bosch Performance Line CX 250 W motor en een Bosch PowerTube 625 Wh accu. Zijn grote 29-inch wielen, brede stuur, korte stuurpen en telescopische zadelpen geven je echt prestatiepotentieel.

Mountainbike elektrische Cube Stereo Hybrid 120 Pro 625

De Cube Stereo Hybrid 120 Pro biedt ongelooflijk comfort dankzij het uitstekende absorptievermogen van de RockShox voor- en achtervering. Dit volledig geveerde model is uitgerust met een Bosch Performance Line CX-aandrijving van de vierde generatie en een 625W Bosch accu.


Voor de aandrijving heeft Cube gekozen voor Shimano Deore single-plate met 12 versnellingen. Zo kun je met gemak de ruigste trails aan.


Voor krachtig remmen heeft Cube gekozen voor hydraulische schijfremmen met vier zuigers en oversized schijven voor en achter. De 2,6 inch Schwalbe banden op dit model bieden goede grip, zodat je onder alle omstandigheden controle hebt.


Deze technische bekwaamheid wordt aangevuld door een elegant, maar bovenal ingenieus ontwerp... Het Modular Battery System houdt de batterij van deze VTTAE uit het zicht, maar ook uit het water en stof. Ze zijn goed op Cube !

Mountainbike elektrische Decathlon Rockrider E-ST 520

De Decathlon Rockrider E-ST 520 biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze semi-stijve elektrische fiets heeft een BROSE T aluminium centraal aandrijfsysteem met drie elektrische ondersteuningsstanden en een krachtig koppel van 70 Nm.


Hij reageert snel en is veelzijdig, verkocht met een verwijderbare 420 Wh batterij die eenvoudig kan worden vervangen door batterijen van hogere kwaliteit voor meer autonomie.


Door zijn geometrie en vrij rechtopstaande positie is deze VTTAE zeer wendbaar. Deze Mountainbike elektrische fiets is ook uitgerust met Tektro hydraulische schijfremmen, een enkele aandrijving, tubeless velgen en Hutchinson Cougar banden.


Samenvattend: de Rockrider E-ST 520 is een betrouwbaar model, erg aantrekkelijk en bovenal verkrijgbaar voor een lage prijs!

Mountainbike elektrische Ezo Shaker

We blijven bij elektrische fietsen op instapniveau met de Ezo Shaker.


Hij is veelzijdig en combineert controle en comfort dankzij de halfstijve geometrie van het frame, de voorvering en het Bassano-zadel, dat is ontworpen om trillingen te filteren.


De brede 27,5-inch wielen bieden een uitstekende stabiliteit. Deze wielmaat, zeer gebruikelijk op Mountainbike, heeft het voordeel dat het een goed behoud van snelheid garandeert om het herlanceren te vergemakkelijken. Deze Mountainbike elektrische EZO Shaker is ook uitgerust met een Shimano Altus 9-speed transmissie en krachtige hydraulische remmen voor en achter.


Een stille 250W Bafang motor in de achternaaf maakt het pakket compleet. De geïntegreerde Samsung 500 Wh batterij biedt een actieradius van ongeveer 100 km.