Welke elektrische fiets kiezen: de beste Belgische merken

elektrische fiets Als we denken aan elektrische fietsen in Europa, denken we vaak aan Nederland... Maar België is ook nauw verbonden met de fietswereld en is de thuisbasis van een aantal even hoogwaardige merken! Wist je zelfs dat België de wereldleider is wat betreft het gebruik van elektrische fietsen?

Een Belgische elektrische fiets kopen betekent actief deelnemen aan de lokale economie. elektrische fiets Upway Daarom hier een overzicht van de beste Belgische merken van , verkrijgbaar tegen lage prijzen in gereviseerde versies van . 

Achielle: de "Handmade In Belgium" elektrische fiets

Jaar van oprichting : 1946.
Elektrisch assortiment : stadsfiets en bakfiets.

Het merk Achielle, Belgische fietsen en elektrische fietsen, is een groot familieavontuur. Het is de vrucht van de passie van een hele familie voor fietsen en de productie ervan. Het bedrijf is gevestigd in Pittem, in het Vlaamse Gewest van België. Het maakt al sinds 1946 zijn eigen frames en put daarbij uit drie generaties ervaring en knowhow. Om dit te bereiken combineert het bedrijf traditioneel handwerk met voortdurende investeringen in zijn machines. Sinds 2007 bouwt Achielle zijn eigen fietsen in een chique, vintage stijl. De elektrische fietsen zijn uitgerust met motoren van topkwaliteit, inclusief het Shimano Steps systeem. 

Achielle bouwt ook zoveel mogelijk Europese onderdelen in zijn fietsen en selecteert ze van de beste merken (Brooks, Lepper, Van Schothorst, Rigida, Hebie, Steco, AXA basta, Humpert, Thun, Spanninga, Mach1...). Ze zijn volledig aanpasbaar en worden op bestelling gemaakt in de ateliers van de fabrikant in België. elektrische fiets Achielle fietsen zijn ontworpen voor stadsgebruik, met een onnavolgbare retro-uitstraling. 

Het bedrijf heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder het label "Handmade In Belgium".Handgemaakt In België" label, de prijs "Creatief Bedrijf van het Jaar" in 2011, de prijs "Ambachtsman van het Jaar" in 2012, en de "Trends Business Tour" in 2014.

L'Avenir: de oudste fietsenmaker van België!

Jaar van oprichting : 1898
Elektrisch assortimentplooifiets: stadsfiets, , ATB

L'Avenir is de oudste fietsenfabrikant van België en ook een van de oudste familiebedrijven van het land! Het merk werd in 1898 opgericht in de buurt van Lierre, in de provincie Antwerpen. Het is ook een pionier op het gebied van elektrische fietsen: in 1999 ontwierp het de "Prescoot": de eerste elektrische fiets in de collectie. Vanaf elektrische fiets In 2010 maakte L'Avenir van het ontwerp de steunpilaar van zijn hele bedrijf. 

De producten zijn voornamelijk ontworpen voor gebruik in de stad en voorsteden, met elektrische stadsfietsen, elektrische mountainbikes en elektrische vouwfietsen. elektrische fiets Ze zijn gericht op mensen die ze gebruiken om zich dagelijks te verplaatsen, maar ook op iedereen die ze op een iets sportievere manier wil gebruiken. De Belgische ontwerper biedt ook een reeks verschillende standen op zijn fietsen, om je al het comfort te geven dat je nodig hebt als je onderweg bent. Het heeft er ook voor gekozen om samen te werken met Shimano, van wie het al zijn aandrijfsystemen betrekt. 

L'Avenir is een klein bedrijf met een team van 14 mensen die zichzelf zien als een echte familie. De fietsen worden alleen verkocht in speciaalzaken, voornamelijk in het noorden van België. 

elektrische fiets Cowboy: België heeft veel connecties

Jaar van creatie : 2017.
Elektrisch assortimentATB: stadsfietsen en .

Cowboy Cowboy is een jong Belgisch merk van elektrische fietsen gevestigd in Brussel. Het heeft winkels in Brussel, Parijs en Berlijn. elektrische fiets Het heeft de ambitie om het gebruik van elektrische fietsen in heel Europa te democratiseren, maar ook in de Verenigde Staten. Het merk heeft enkele miljoenen euro's opgehaald om zijn ultramoderne connected elektrische fietsen te ontwikkelen. De fietsen zien er zeer gestroomlijnd uit. De Cowboy 4 en Cowboy 4 ST modellen hebben zelfs de Red Dot Product Design Best Of The Best award gewonnen.Red Dot Product Design Best Of The Best 2021"Prijs voor uitmuntend ontwerp.

 

elektrische fiets De Cowboy fietsen hebben een sober maar geraffineerd uiterlijk, met remkabels die volledig in het stuur zijn geïntegreerd, handvatten van een materiaal dat aan banden doet denken en een minimalistisch ontwerp voor de remmen, pedalen en uitvaleinden aan de achterkant van het frame. De fabrikant laat niets aan het toeval over! 

Cowboy heeft zijn eigen applicatie ontwikkeld, die gemakkelijke en directe toegang biedt tot een breed scala aan informatie: batterijniveau, luchtkwaliteit, weerstation, intuïtieve toegang tot je favoriete en recente bestemmingen, fitnessstatistieken, enz. je Dankzij de geïntegreerde cockpit op de Belgische Cowboy elektrische fietsen kun je je smartphone in alle veiligheid aan de stuurpen bevestigen. elektrische fiets De Cowboy is ook uitgerust met een diefstaldetectiesysteem en sensoren verborgen in het frame van de fiets om vallen te detecteren. Bij een ongeval neemt de applicatie onmiddellijk contact op met de mensen die in noodgevallen bereikt moeten worden.

Ellio: snelheidsfietsen in Belgische stijl

Jaar van creatie : 2017.
Elektrisch assortiment : snelle fiets

Het merk Ellio electric bike is gevestigd in België in Kampenhout, vlakbij Leuven, in het Vlaamse Gewest. elektrische fiets De missie van de twee oprichters, Tomas Keppens en Jorrit Heidbuchel, is om de beste speedbike op de markt te ontwikkelen en zo de mobiliteit van morgen vorm te geven. speed pedelec Ellio is gespecialiseerd in het ontwerpen van speedbikes (of ). In tegenstelling tot traditionele elektrische fietsen, die niet sneller gaan dan 25 km/u, kunnen deze 45 km/u halen.

Ellio heeft elektrische fietsen ontworpen die automobilisten zullen aanspreken en hen zullen aanmoedigen om hun auto op te geven. elektrische fiets De 100% in België geproduceerde fietsen zijn uitgerust met een energieterugwinningssysteem tijdens het remmen, een continu variabele transmissie (CVT), lekvrije banden en twee 20-inch aandrijfwielen (twee motoren)! Met deze Belgische speedbikes kun je zelf kiezen welk type zitvlak je verkiest: de sportieve configuratie heeft een recht stuur en een lage stuurpen, wat een sportieve, leunende houding geeft. De comfortabele configuratie heeft een gebogen stuur en een hoge stuurpen, voor een meer rechtopstaande, comfortabele positie voor alledaagse ritten.

Ellio is een voorloper in de fietsindustrie. speed pedelec elektrische fiets De transmissies op de fietsen zijn zo innovatief dat de fietsen geen versnellingen hebben. Het rijden is dus heel natuurlijk: het schakelen is onmerkbaar en de kracht is constant, zonder dat je ergens over na hoeft te denken. 

Granville: ebikes van Nederlandse kwaliteit in België

Jaar van oprichting : 1928
Elektrisch assortimentATB: stadsfietsen en .

Het is onmogelijk om over Belgische fietsen te praten zonder het te hebben over Granville ! Dit merk, gevestigd in België, op een paar kilometer van Brussel, is een van de marktleiders op het gebied van elektrische fietsen. elektrische fiets Opgericht in 1928 als fabrikant van traditionele fietsen, biedt het Nederlandse kwaliteitsfietsen met een onberispelijke afwerking, ontworpen voor gebruik in de stad. Ze staan bekend om hun robuustheid, betrouwbaarheid en kracht.

elektrische fietsOm zijn elektrische fietsen uit te rusten, heeft Granville samengewerkt met bekende merken zoals Bosch, de referentie op het gebied van technologie en motorontwikkeling voor , en Promovec, een Deens bedrijf waarvan de motoren prestaties, moderniteit en kwaliteit combineren. 

ATB Granville biedt elektrische stadsfietsen en , met drie series om uit te kiezen: E-Urban, E-Summerside en E-Excellence. Naast hun uitstekende kwaliteit onderscheiden ze zich van de concurrentie door hun elegante, retro design. elektrische fiets Deze Belgische s hebben een unieke stijl waardoor ze onmiddellijk herkenbaar zijn en een echt handelsmerk zijn geworden. Ze hebben ook praktische accessoires zoals een bagagerek en spatborden. 

Oxford: de duurzame Belgische elektrische fiets 

Jaar van oprichting : 1925.
Elektrisch assortimentplooifiets: stadsfiets, , bakfiets, speedbike.

De naam doet het niet vermoeden, maar Oxford is een van de oudste fietsmerken van België! Opgericht in 1925, is het perfect met zijn tijd meegegaan en ontwerpt het nu verschillende modellen elektrische fietsen. Het credo is om robuuste, duurzame fietsen te bouwen die bestand zijn tegen alle omstandigheden... "zelfs slecht weer en Belgische wegen"! Oxford assembleert zijn fietsen in Sint-Niklaas, in de Vlaamse regio, en kiest voor onderdelen die aan de top van de nieuwste technologische ontwikkelingen staan.

Het Belgische merk biedt sinds 2007 elektrische fietsen aan. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid. Het omvat nu stadsfietsen, bakfietsen, vouwfietsen en sinds 2018 ook speedbikes. elektrische fiets De meeste Oxford fietsen zijn uitgerust met een Bafang, Bosch of Shimano middenmotor. elektrische fiets De fabrikant zet zich ook in voor het milieu en ontwerpt zijn fietsen op een milieuvriendelijke manier: hij gebruikt geen giftige oplosmiddelen in de verf op zijn fietsen en gebruikt zonnepanelen om in zijn energiebehoefte te voorzien. 

Oxford is dus duidelijk een Belgisch elektrisch fietsmerk dat de vinger aan de pols houdt... ook al is het bijna een eeuw oud!

elektrische fiets Ridley: innovatie in het hart van België

Jaar van creatie : 1997.
Elektrisch assortimentracefiets: .

Het Belgische fietsenmerk Ridley komt uit Balen, een stad in de buurt van Antwerpen in Vlaanderen. Het werd in 1997 opgericht door wielerliefhebber Joachim Aerts. Vanaf het begin heeft de fabrikant veel geïnvesteerd in innovatie. Nieuw binnen Het bedrijf heeft verschillende producten ontwikkeld, waaronder een revolutionaire voorvork die de turbulentie op steile wegen gebruikt om de rijsnelheid te verhogen. Het bedrijf heeft ook F-Brake remmen ontwikkeld, volledig geïntegreerd in de vork, die een aerodynamisch voordeel van 2% bieden en het totale gewicht van de fiets verlagen. 

Ridley heeft de elektrische fietsmarkt betreden met de Kanzo-E: een e-gravel bike die een uitzonderlijke, stabiele rijervaring biedt op alle terreinen. elektrische fiets Het merk beschrijft hem als ideaal om overal te komen, ook om door het verkeer te slingeren en lange tochten te maken. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten en past zowel mannen als vrouwen. Om dit mogelijk te maken heeft Ridley de "Ridley Configuratorje "Deze fietsconfigurator voert een posturale studie uit om je te helpen een fiets samen te stellen die volledig is aangepast aan . In de loop der jaren is het Belgische elektrische fietsenmerk Ridley altijd voorop blijven lopen op het gebied van technologie, door voortdurend nieuwe innovaties te ontwikkelen voor elk van zijn nieuwe modellen.

Ahooga: lichte, praktische Belgische ebikes voor in de stad

Jaar van creatie : 2015.
Elektrisch assortimentplooifiets: stadsfiets, , speedbike.

Ahooga is een Belgisch merk van elektrische fietsen. Het werd in 2015 opgericht door drie vrienden die steden gelukkiger wilden maken door mensen te bekeren tot het gebruik van praktische en stijlvolle elektrische fietsen. Vooral de onomatopee "Ahooga" symboliseert opwinding! elektrische fiets Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Elsene en de fietsen worden gebouwd door Belgische ingenieurs en gedeeltelijk geassembleerd in de werkplaats in Brussel.

Ahooga ontwerpt ultralichte hybride elektrische fietsen die met of zonder elektrische ondersteuning kunnen worden bereden. Het opvouwbare model is de lichtste elektrische fiets: het 24V model weegt slechts 13 kg, inclusief motor en accu! Alle modellen van de fabrikant zijn ontworpen om praktisch te zijn: je vindt in hun assortiment compacte elektrische fietsen die ook opgevouwen kunnen worden. je elektrische fiets Ahooga biedt je ook de kans om je te onderscheiden van de massa en een echte persoonlijkheid uit te stralen door te kiezen voor een van de 215 beschikbare kleuren!

Het Belgische merk maakt ook een volledig modulair model, dat gemakkelijk kan worden omgebouwd van een elektrische stadsfiets naar een bakfiets, ideaal om met je kinderen te reizen of kleine goederen te vervoeren. Tot slot ontwerpt Ahooga ook een speedbike die je tot 45 km/u brengt zonder dat je je in het zweet hoeft te werken. elektrische fiets Er is vast en zeker een Ahooga die voldoet aan jouw stedelijke mobiliteitsbehoeften!

Belgocycle: Belgische elektrische fietsen voor alle budgetten

Jaar van creatie : 2014
Elektrisch assortimentATB plooifiets: stadsfiets, , , snelheidsfiets.

Belgocycle biedt een assortiment comfortabele elektrische fietsen van topkwaliteit met een Belgisch design. elektrische fiets De fietsen van het merk zijn ontworpen in België, in samenwerking met Bizbike (experts in elektrische fietsen en fietsmobiliteit). Ze worden geassembleerd in Cruyshautem, Oost-Vlaanderen. Alle Belgocycle ebikes zijn uitgerust met een intelligente 36V, 13Ah of 486Wh batterij, voor een bereik van 50 tot 100km. Ze zijn ontworpen voor hoofdzakelijk stedelijk gebruik.

elektrische fiets Belgocycle Fun Belgocycle Traveller ATB premium Het Belgische merk richt zich op drie series: de , een instapmodel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, de , een fiets die gericht is op rijcomfort, en de Belgocycle Max, de elektrische fiets van het merk. Deze laatste heeft een gesmeed frame, zonder zichtbare lasnaden. Al deze modellen hebben een Bafang motor van verschillend vermogen, evenals een Shimano transmissiesysteem van verschillend raffinement. Belgocycle past zich aan verschillende budgetten aan, zodat iedereen op een elektrische fiets uit de voeten kan. Ze zijn ook verstelbaar wat betreft zadel en stuur, dus ze kunnen gebruikt worden door alle fietsers tussen de 1,60 en 1,95 meter lang. 

elektrische fiets je De fabrikant is ook bezig met het ontwerpen van een opvouwbare , die gemakkelijk te vervoeren is in de auto of in het openbaar vervoer. speed pedelec Tot slot zal het in 2022 zijn eerste model lanceren, om je dagelijkse reizen gemakkelijker te maken.

elektrische fiets verkocht Veloci: de populairste in België

Jaar van creatie : 2014
Elektrisch assortiment : stadsfietsen, vouwfietsen.

Elektrische fietsen Veloci elektrische fietsen zijn naar verluidt de best verkochte elektrische fietsen in België! Veloci beschrijft ze als "de kwintessens van elegant, tijdloos Belgisch design". elektrische fiets De fabrikant is gevestigd in Kruisem, Oost-Vlaanderen, en produceert topfietsen. Er wordt geïnvesteerd in kwaliteit, zowel voor elektronische als niet-elektrische onderdelen. Alle Veloci e-bikes in België zijn bijvoorbeeld uitgerust met een Bafang motor, een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit.

Om deze hoge standaard te handhaven, biedt Veloci slechts een beperkt assortiment stadsfietsen en vouwfietsen aan, verkrijgbaar in één kleur. elektrische fiets Het bedrijf kiest er ook bewust voor om niet de nieuwste innovaties in het assortiment op te nemen, maar alleen technologieën die tot in detail zijn beproefd en getest, zodat de producten extreem duurzaam zijn. 

Veloci elektrische fietsen zijn uitgerust met een centrale motor en een accu waarmee je tot 120 kilometer kunt afleggen, afhankelijk van het model. Ze zijn uiterst compact en vooral zuinig in gebruik. Het doel van Veloci is om elke reis zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. elektrische fiets je Dankzij hun open frame kunnen deze fietsen door zowel mannen als vrouwen gebruikt worden, ongeacht wat ze aan hebben. 

Venilu: De best presterende Belgische ebikes op de markt

Jaar van creatie : 2017.
Elektrisch assortiment : ATB plooifiets, .

Venilu is een Belgisch merk van elektrische fietsen dat in 2017 werd opgericht met de ambitie om stedelijke mobiliteit op een milieuvriendelijke manier te vereenvoudigen. elektrische fiets De fabrikant is gevestigd in Nijvel, in de provincie Waals-Brabant, en ontwerpt en assembleert zijn fietsen in België. elektrische fiets Het biedt drie verschillende assortimenten elektrische fietsen: de Citana-reeks, met ultracomfortabele elektrische fietsen voor alle terreinen, ontworpen voor lange ritten en stedentrips; de Urbana-reeks, met een van de lichtste opvouwbare elektrische fietsen op de markt; en de Vida-reeks, met compacte opvouwbare fietsen met een innovatief ontwerp.

Venilu ebikes zijn ook goed uitgerust en perfect ontworpen voor al je dagelijkse behoeften. Ze hebben een anti-diefstalzadel, een bagagedrager en inklapbare pedalen om ze gemakkelijk op te bergen. Deze Belgische elektrische fietsen zullen je beste bondgenoten zijn op al je ritten in de stad of op het platteland!

Minerva: Belgische fietservaring ten dienste van elektrische fietsen

Jaar van oprichting : 1963.
Elektrisch assortimentplooifiets: stadsfiets, , Mountainbike

Het fietsenmerk Minerva, nu gevestigd in het West-Vlaamse Ieper, werd geboren in 1963. In dat jaar opende Daniël Carpentier, een jonge Belgische fietser met een passie voor fietsen, zijn eigen fietsenwinkel. In de loop der jaren groeide het bedrijf en werd het Minerva BT SA. Vandaag de dag exporteert het bedrijf zijn fietsen naar vijftien landen, waaronder Minerva fietsen. Dit merk alleen al staat voor pure Belgische kwaliteit. Met 80 jaar ervaring biedt de fabrikant een ruime keuze aan fietsen met een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Minerva heeft ook een aantal gerenommeerde partners, waaronder Michelin, Shimano, AXA, Selle Royal en Herrmans.

Minerva biedt een breed assortiment elektrische fietsen, voornamelijk voor gebruik in de stad. elektrische fiets Het assortiment omvat ook vouwfietsen, die je overal mee naartoe kunt nemen, ook met het openbaar vervoer. Er zijn ook een aantal VTTAE modellen, waaronder de Minerva Alu R48 E-Mountainbike, ontworpen voor sportliefhebbers. Deze Belgische elektrische fietsen hebben een retro of meer klassieke look, voor elk wat wils.