Mijn elektrische fiets is goed voor de planeet

Elektrisch ondersteunde fietsen worden steeds populairder. Het moet gezegd worden dat tussen de regionale of lokale subsidies aan particulieren en bedrijven de revolutie van de elektrische fiets in het vervoer in volle gang is. Toegankelijk voor alle fysieke condities, zij doen de laatste terughoudendheid verdwijnen dankzij de positieve impact op de planeet.

Met een elektrische fiets geen deeltjes

De opwarming van de aarde is een groeiende bron van zorg voor het publiek. Broeikasgassen zijn nu bij iedereen bekend en de schadelijke effecten ervan op de planeet en op de gezondheid van levende wezens staan niet langer ter discussie.

De elektrische fiets, is een perfecte oplossing om deze uitstoot te verminderen. Hij verbruikt weinig energie en stoot geen giftige gassen uit.

Mijn fietsaccu is milieuvriendelijk en efficiënt

De batterij is het belangrijkste onderdeel van mijn elektrische fiets. Het laat de motor functioneren omdat het de boordcomputer en de motor van stroom voorziet. Het zorgt er ook voor dat de fietser zo lang mogelijk gebruik kan maken van de elektrische ondersteuning van de fiets.

Ooit waren er klachten dat batterijen niet milieuvriendelijk waren. De aan de orde gestelde kwestie had veel te maken met fabricage en recycling. Een goed gebruikte fiets en een goed onderhouden accu gaan echter 6 tot 8 jaar mee en soms zelfs langer. De recyclingsector is jong en de oplossingen worden steeds talrijker en efficiënter.

Het positieve punt bij de fabricage van Lithium-Ion-batterijen, die momenteel het populairst zijn, is de afwezigheid van lood. Als we de vervuiling kennen die dit bestanddeel in het grondwater veroorzaakt, kunnen we het alleen maar toejuichen.

Zowel batterijen als waterstof-brandstofcellen innoveren en verbeteren elke dag.

Mijn koolstofvoetafdruk is verkleind

"Vroeger vervuilde ik alleen in mijn auto of op transport. Ik was niet moe toen ik op mijn bestemming aankwam, maar ik sportte niet, mijn koolstofvoetafdruk was te groot.

Sinds ik een elektrische fiets heb, doe ik weer rustig aan en weet ik dat mijn ecologische voetafdruk minimaal is."

Elektriciteit wordt geproduceerd door middel van verschillende energiebronnen. Om je ecologische voetafdruk verder te verkleinen wanneer je een elektrische fiets gebruikt, is het nuttig om inzicht te hebben in de energie die wordt gebruikt om de elektriciteit te produceren die je gebruikt.

Door de voorkeur te geven aan eNR (hernieuwbare energie) zorg je ervoor dat je koolstofvrije energie gebruikt. Groene energiebronnen zijn onder meer zonne-energie, windenergie en waterkracht.

Je hoeft je echter niet schuldig te voelen als je energie niet helemaal milieuvriendelijk is, de hoeveelheid die je nodig hebt om de batterij van je elektrische fiets op te laden is miniem in vergelijking met het gebruik dat je ervan zult maken.

Mijn elektrische fiets en ik in het verkeer

In het stadsverkeer en in de files is de elektrisch ondersteunde fiets een zegen. Gemakkelijk te besturen en snel, je kunt er mee door waar een auto niet kan komen, met de nodige voorzichtigheid natuurlijk. Hij stelt je in staat uit een benauwde situatie te komen of gemakkelijk te versnellen om in te halen, dankzij de elektrische ondersteuning.

Wat vervuiling betreft is de elektrische fiets een aanzienlijke aanwinst. Wat kom je tegen in de stad tijdens de spits? Files die de uitstoot van broeikasgassen (BKG's) bevorderen. De kers op de taart is dat parkeren geen probleem meer is.

Een ander lovenswaardig punt is dat de elektrische fiets de geluidsoverlast in de stad vermindert, in tegenstelling tot auto's.

Kortom, mijn elektrische fiets in de stad doet het verkeer vlotter verlopen, vermindert de geluidsoverlast en de luchtvervuiling.

Het is begrijpelijk waarom deze vorm van mobiliteit zachte mobiliteit wordt genoemd.

Op mijn fiets, levenskwaliteit, gezondheid, stilte en de vreugde van de natuur

Het rijden op een elektrische fiets is voor iedereen toegankelijk. Of je nu een ervaren fietser bent of een beginner, je trapt met hetzelfde gemak. Een sterk argument voor een vlotte terugkeer in de sport.

Aangezien  Belgen te sendentair zijn , is het dagelijks gebruik voor het het woon-werkverkeer, om boodschappen te doen of om de kinderen naar school te brengen, een zegen.

Wat valt er te zeggen over het ongeëvenaarde comfort tijdens het fietsen in de natuur? De stilte en de elektrische ondersteuning geven ons een gevoel van welbehagen om ver te fietsen en van de landschappen te genieten zonder een lange en constante inspanning te moeten leveren. Fietsen zonder vermoeidheid en de kilometers voorbij zien vliegen zonder vermoeidheid, wat een genot!

De elektrische fiets wordt door de regering goedgekeurd

De elektrische fiets, de meest deugdzame, biedt een mooi alternatief voor de auto of voor vervuilende vervoermiddelen.

Het is niet verwonderlijk dat de regio's en gemeenten het subsidiëren als onderdeel van hun milieubeleid.

Als je iets extra voor de planeet wilt doen, kies dan voor een refurbished fiets zoals die je bij Upway vindt! Je vindt er alle soorten elektrische fietsen, vanstadsfietsen totmountainbikes , evenalsall terrain bikes en despeedbike. Ze zijn refurbished en gegarandeerd.