De snelste elektrische fietsen op de markt

Vrouw op haar speedbike: een zeer snelle elektrische fiets.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat je op de Belgische wegen een elektrische fiets tegenkomt met een snelheid van bijna 100 km/u, en toch...


Steeds meer merken ontwikkelen fietsen voor sensatiezoekers, met topsnelheden tot 80 km/u zonder dat de berijder zich hoeft in te spannen. Hoewel de term 'fiets' twijfelachtig is voor deze monsters van de weg, worden ze vaak als zodanig op de markt gebracht om een breder publiek aan te spreken.


Aan de andere kant moet je niet vergeten dat een elektrisch ondersteunde fiets niet harder dan 25 km/u mag rijden om wettelijk te zijn toegestaan. Boven die snelheid vallen ze in de categorie bromfietsen. Dit zijn wat bekend staat als snelheidsfietsen. Snelle elektrische fietsen die snelheden tot 45 km/u kunnen halen.


Adrenalinejunkies, gehaaste forenzen en verzamelaars van snelle fietsen komen hier allemaal aan hun trekken.


Zijn elektrische fietsen echt zo snel?

Ja, dat kunnen ze! Ze zorgen ervoor dat je veel sneller snelheid kunt maken dan wanneer je op een gewone fiets trapt. Ze hebben echter een maximumsnelheid waarop ze je niet meer helpen.


kan je Met elektrisch ondersteunde fietsen kun je snelheden tot 25 km/u bereiken, terwijl je metspeedbikes snelheden tot 45 km/u kunt bereiken.


Er is echter nog een andere categorie elektrische fietsen die met gemak de 45 km/u kunnen overschrijden. Deze machines hebben weinig te maken met 'fietsen' in de strikte zin van het woord, maar worden nog steeds als ebikes beschouwd. Tot slot zijn er nog fietsen die ontworpen zijn om snelheidsrecords te breken en je een kick te geven...


Zonder verder oponthoud, hier zijn de snelste elektrische fietsen op de markt en de snelheidsfietsen die je in de gaten moet houden als je van snelheid houdt!


Delfast Top 3.0: De snelste elektrische fiets op de markt

De Delfast Top 3.0 is een machine die de grenzen tussen motor en elektrische fiets doet vervagen. Het ontwerp doet meer denken aan een futuristische crossmotor dan aan een fiets, maar het merk lijkt vastbesloten om dit model op de markt te brengen als een volwaardige elektrische fiets.


Met een topsnelheid van 80 km/uur is de Top 3.0 waarschijnlijk de snelste elektrische fiets die te koop is. Andere modellen hebben nog indrukwekkendere snelheidsrecords, maar dat zijn meestal prototypes die niet te koop zijn.


De motor is voor iedereen verkrijgbaar voor het bescheiden bedrag van € 6.199 op de website van de fabrikant. Als je geïnteresseerd bent en je zorgen maakt over het juridische aspect, zegt het merk dat de fiets wordt geleverd in een versie die voldoet aan de wetgeving, maar dat je de optie hebt om de 'Unlimited modus' te activeren, zodat de motor zijn volle vermogen van 3000 W (!) levert. De realiteit op de grond is heel anders: met een ontwerp als dit lijkt het risico om gecontroleerd te worden bij het gebruik van fietspaden erg groot.


Het gebruik van deze oversized machine lijkt dan ook meer voorbehouden aan vrijetijdsritten op open paden.


Als je op zoek bent naar snelheid maar er toch als een fietser uit wilt zien, dan zijn speedbikesde juiste keuze...


Speedbikes: krachtige, snelle fietsen

Het is moeilijk om speedbikes te negeren als we het hebben over de snelste elektrische fietsen.


Wat zijn de kenmerken van speedbikes?

Speedbikes zijn een bepaalde categorie fietsen die de fietser ondersteunen bij snelheden tot 45 km/u met behulp van een krachtigere motor, meestal 500 W. Vanwege hun hogere snelheid moeten ze worden geregistreerd en gecategoriseerd als lichte bromfietsen.


De motorondersteuning wordt automatisch ingeschakeld als je begint te trappen. Er is geen gaspedaal. Hoe hard je ook trapt, de motor draait op volle toeren. elektrische fiets Net als bij de speedbike kan de berijder het ondersteuningsniveau verhogen of verlagen door een modus op de console te selecteren. Merk echter op dat despeedbike vooruit kan blijven gaan, zelfs als de berijder stopt met trappen. Heel praktisch!


Ze worden vaak gebruikt om lange afstanden af te leggen en kunnen worden gebruikt op wegen, voetpaden of privéterreinen. Vanwege hun trapondersteuning kunnen ze echter niet worden gebruikt op fietspaden, laat staan op trottoirs.


In de stad ga je met een speedbike vaak met dezelfde snelheid, of zelfs sneller, dan auto's en andere voertuigen. In Brussel in 2022 lag de gemiddelde snelheid van het stadsverkeer rond de 25 km/u.


Maar vergis je niet, dit zijn geen snelheden om lichtvaardig mee om te gaan. elektrische fiets kan je Het is dan ook niet verwonderlijk dat de regelgeving veel strenger is dan voor elektrische fietsen. Raadpleeg ons artikel over de verschillendesnelheden van elektrische fietsen voor meer informatie.

Wetgeving

Snorfietsen moeten zijn voorzien van spiegels, een claxon en verlichting om aan de classificatie te voldoen. Het is verplicht om een goedgekeurde bromfiets- of fietshelm te dragen (die de slapen en het achterhoofd moet beschermen). Een gewone fietshelm is niet voldoende. Motorfiets goedgekeurde beschermende handschoenen zijn ook verplicht.


Er zijn enkele bromfietshelmen op de markt die goed beoordeeld worden en die lijken op traditionele fietshelmen. Het is echter belangrijk om iets te hebben dat bestand is tegen een botsing met 45 km/u, mocht het ergste gebeuren.


Bepaalde specifieke voorschriften :

 • De maximumsnelheid is 45 km/u
 • Je moet een verzekering afsluiten en je registreren
 • Je hebt een bromfietsrijbewijs nodig
 • Je moet minstens 16 jaar oud zijn

je F ietsen met 3 snelheden om het dagelijks leven een boost te geven 

kan je Upway vind ze allemaal op ! 😉

Stromer ST5

refurbished UpwayGebruikte Stromer ST5 speedbike van .

Specificaties

Motor


Batterij


Autonomie


Oplaadtijd


Max. snelheid


Prijzen


850W SYNO Sport motor


48V / 934Wh batterij


180 km


5h30


45 km/u


9 828€


Waarom we ervan houden: Dit is een van de vlaggenschipmodellen in het Zwitserse Stromer-assortiment! Het merk beschrijft hem als"krachtig, dynamisch en zeer aantrekkelijk dankzij het onberispelijke ontwerp". Hij is geschikt voor dagelijks gebruik, op de weg en in stedelijke omgevingen.


De voordelen:

 • Automatisch vergrendelen/ontgrendelen via Bluetooth
 • Sportmodus
 • Een hoog uitrustingsniveau

Nadelen:

 • Dashboard iets te laag (je verliest het zicht op de weg)

De Stromer ST5 is zeer efficiënt, heeft veel koppel, is dynamisch en heeft een accu met een groot bereik. kan je Met deze speedbike kun je tussen de 60 en 180 kilometer afleggen.


Hij heeft alle praktische accessoires voor in de stad: een dagrijlichtsysteem, spatborden, koplampen en een Supernova M99-lamp.


kan je je Hij is ook superverbonden, lokaliseert de fiets met GPS en vergrendelt en ontgrendelt hem door de smartphone via Bluetooth te verbinden. Het in het frame geïntegreerde touchscreen geeft informatie weer zoals snelheid en actieradius.

Fuell Flluid-1S

refurbished UpwayGebruikte Fuell Flluid-1S speedbike van .

Specificaties

Motor


Batterij


Autonomie


Oplaadtijd


Max. snelheid


Prijzen


Bofeili 500W tussenliggende aandrijfmotor


48V / 1008Wh batterij


200 km


5 uur


45 km/u


5 495€


Waarom wij hem geweldig vinden: Het is een fiets die perfect is voor in de stad en op het platteland. Hij is stil en elegant en combineert prestaties en stevigheid. Met een actieradius van 200 km is hij zeker een van de beste op de markt.


De voordelen:


 • 2 verwijderbare en verwisselbare batterijen
 • Stille koolstof riemaandrijving
 • Minimaal onderhoud

Nadelen:

 • Gewicht: meer dan 30 kg
 • Gebrek aan wendbaarheid bij lage snelheden

De Fuell Flluid-1 heeft 500W vermogen en 100Nm koppel, waarmee hij de krachtigste motoren van Brose, Bosch en Shimano overtreft.


De intern vertande naaf heeft 8 versnellingen en vereist minimaal onderhoud. Het scherm is beveiligd met een PIN-code en wordt geleverd met een ringslot aan het frame.


Kalkhoff Endeavour 7.B Excite

refurbished UpwayGebruikte Kalkhoff Endeavour 7.B Excite speedbike van .

Specificaties

Motor


Batterij


Autonomie


Oplaadtijd


Max. snelheid


Prijzen


Bosch Performance Line Speed 350W motor


V / 625Wh batterij


100 km


-


45 km/u


5 499€


Waarom we er zo van houden: Je reizen worden avonturen! Snel en veelzijdig, hij zal zeker forenzen overtuigen. Ideaal voor korte en lange afstanden, dag en nacht!


De voordelen:


 • Tal van faciliteiten
 • Kwaliteitscomponenten
 • Zeer goede handling

Nadelen:

 • Gebrek aan autonomie

De motor biedt verschillende ondersteuningsmodi, een topsnelheid van 45 km/u en wordt aangestuurd door de intelligente Kiox-console, die gepersonaliseerde navigatie biedt.


De Kalkhoff Endeavour 7.B Excite is een fantastische fiets! Hij heeft een dynamisch, sportief aluminium frame. Aan accessoires geen gebrek, zoals aluminium spatborden, een kickstand, een Racktime bagagedrager, een nummerplaat en een achteruitkijkspiegel.


De achterlichten fungeren als remlichten, terwijl de Supernova M99 Mini Pro koplampen kunnen worden gebruikt in grootlicht- of dimlichtmodus.


Het verschil tussen elektrisch ondersteunde fietsen en speedbikes

Maximale snelheid en assistentie 

Het grootste verschil zit hem in de voortstuwingsmethoden.


E-bikes worden over het algemeen verdeeld in twee verschillende categorieën op basis van hun maximumsnelheid. elektrische fiets Een E-bike heeft een maximaal toegestane snelheid van 25 km/u, terwijl eenspeedbike 45 km/u kan bereiken - en zelfs overschrijden.


De speedbike blijft vooruitgaan, zelfs als de fietser stopt met trappen. Dit is niet het geval bij een elektrisch ondersteunde fiets. De intelligente motor stopt en start terwijl je trapt. Wat betekent dat? De motor wordt ingeschakeld wanneer je trapt en stopt automatisch wanneer je stopt met trappen of de 25 km/u overschrijdt (zoals wettelijk vereist). Dit staat bekend als"ondersteund trappen".


Autonomie

Zoals we eerder zagen, kunnen speedbikes gebruikt worden zonder dat de berijder trapt. Omdat de motor continu draait, heeft deze de neiging om veel druk uit te oefenen op de accu, waardoor de actieradius (niet verrassend) afneemt.


elektrische fietsBij wordt het vermogen dat de motor levert gekoppeld aan de inspanning van de fietser. Op deze manierbelast de motor de accu minder en wordt de autonomie van de accu gespaard.


Neem dezelfde 500W accu! Op een speedbike is hij na 40-50 km leeg, terwijl hij op een elektrische fiets 60-70 km meegaat.

Zeer snelle fietser op zijn tweedehands speedbike.

Toegestane routes

elektrische fiets Een speedbike wordt beschouwd als een bromfiets, wat betekent dat hij sneller kan dan de maximaal toegestane snelheid voor een bromfiets, namelijk 25 km/u. In de verkeersregels worden ze "bromfietsen van klasse P" genoemd. Daarom moeten ze vaak dezelfde regels volgen als bromfietsen.


De snelheidsfietsen mogen daarom niet rijden in voetgangerszones waar fietsers toegang toe hebben.


Op wegen waar de maximumsnelheid hoger is dan 50 km/u zijn de snelfietsen het fietspad gebruiken. Maar op wegen waar de maximumsnelheid lager is dan 50 km/u mogen ze zowel het fietspad als de rijbaan gebruiken.

Verzekering

Speedbikes worden beschouwd als bromfietsen. je Dit betekent dat je een verzekering moet afsluiten - een familiale verzekering voor schade aan derden en/of een particuliere ongevallenverzekering, die je eigen invaliditeit dekt na een ongeval. je Let op: sommige gezinsverzekeringen sluiten speedbikes uit, dus controleer goed of schade aan derden is meeverzekerd.


kan je Sluit ook andere verzekeringen af, zoals voor breuk en diefstal.


elektrische fiets Daardoor moeten snelle e-bikes net als motoren worden geregistreerd, terwijl fietsen niet geregistreerd hoeven te worden.


Veiligheidsuitrusting

elektrische fietsD e veiligheidsuitrusting verschilt (enigszins) tussen een speedbike en een . Alle speedbikers moeten een goedgekeurde helm dragen. elektrische fiets Bij , is het verplicht voor kinderen onder de 12 jaar. Het wordt echter sterk aanbevolen voor tieners en volwassenen.


Andere verplichte accessoires: verlichting, claxon, remsysteem en visuele signalering.

elektrische fiets Waarom zou je een snelle kopen?

Of je nu snel van punt A naar punt B wilt, of je zo min mogelijk wilt inspannen tijdens het reizen, er zijn veel redenen waarom je voor een snelle elektrische fiets zou kunnen kiezen.


Weten of het de moeite waard is om te kopen 

 • Je houdt van snel fietsen Een van de meest voor de hand liggende redenen om voor een snelle elektrische fiets te kiezen is dat je van snelheid houdt. Met een maximumsnelheid van 45 km/u kun je gemakkelijk door de stad rijden. Het is een groen alternatief voor scooters en 50cc fietsen.
 • Beter rijgedrag Een neveneffect van snelle elektrische fietsen is dat ze zwaarder zijn. Dit komt door de kracht van de motor en de accu. Aan de andere kant zijn ze gemakkelijker te besturen. Dat is echt een pluspunt als je graag uitdagendere routes neemt.
 • Je bent een forensje je Als je huis minstens 10 km van je werk is, wil je geen tijd verliezen. je Een snelle fiets kan je een paar minuten besparen op . Het is het allemaal waard!

Waarom is een speedbike misschien niets voor jou? 

 • Administratieve vereisten: zoals hierboven vermeld, heb je minimaal nodig: een bromfietsrijbewijs, registratie, verzekering en een goedgekeurde helm.
 • Vermogen: je voelt je niet per se op je gemak met een elektrische fiets die te krachtig is. elektrische fiets Ook ben je misschien een beginnende fietser. Of misschien maak je je zorgen over een fiets die je niet onder controle kunt houden bij hoge snelheden. elektrische fiets Wat de reden ook is, je kunt beter kiezen voor een .
 • je Gebruiksfrequentie : gebruik je de elektrische fiets niet regelmatig? Dan heb je niet de snelste elektrische fiets nodig. Vooral omdat je voor deze machines een bepaald bedrag moet betalen.
 • elektrische fietsPrijs: over het algemeen zijn speedbikes veel duurder in aanschaf dan fietsen, en je moet er ook nog de verplichte uitrusting en maandelijkse verzekering bij optellen.

Hoe beïnvloedt het motorvermogen de snelheid? 

Het is geen verrassing dat de snelheid van een elektrische fiets afhangt van de motor. Als alles gelijk blijft, kun je met een krachtigere motor hogere snelheden bereiken.


De relatie tussen elektrisch vermogen en snelheid is echter niet lineair. Dit komt deels door wrijving, windweerstand en grip.


Hieronder vind je een overzicht van de prestaties van elektrische fietsmotoren met verschillende vermogens op vlak terrein:

 • Een 250W motor bereikt een maximumsnelheid van 25 km/u ;
 • Een 350W motor bereikt een maximumsnelheid van 35 km/u ;
 • Een 500W motor bereikt een maximumsnelheid van 40 km/u ;
 • Een 750W motor bereikt een maximumsnelheid van 45 km/u ;
 • Een 1000W motor bereikt een maximumsnelheid van 55 km/u.


refurbishedFietser op zijn speedbike .

Wat je moet zoeken in een snelle elektrische fiets 

Als je een speedbike gaat kopen, moet je niet alleen kijken naar de best presterende modellen. je je Er zijn veel andere factoren die je beslissing moeten beïnvloeden, zoals hoe je de fiets wilt gaan gebruiken en je budget.


De criteria zijn als volgt:


 • Waar voor je geld: de prijs van elektrische fietsen varieert aanzienlijk. elektrische fiets De snelle fietsen, met hun krachtigere motoren, zitten vaak aan de bovenkant van de prijsklasse. De prijzen liggen meestal boven de €5.000.
 • Motorefficiëntie: vergelijk het vermogen, de efficiëntie en de soepelheid van de motoren.
 • Batterijefficiëntie: batterijen moeten worden vergeleken op het gebied van efficiëntie, vermogen en laadsnelheid.
 • Algemene prestaties: Hoe presteren de fietsen op beklimmingen en afdalingen? Handelen ze goed? Hoe is de vering? Wat is hun gewichtscapaciteit?
 • Reputatie: Hoe verhoudt het merk zich tot zijn concurrenten? Staat het bekend om de productie van robuuste fietsen met hoge prestaties? Biedt het een goede garantie? 

FAQ van de snelste elektrische fietsen 

Wat is de snelste elektrische fiets ter wereld?

kan je Het is moeilijk om een precies antwoord te geven! vind de CAB Recon, een elektrische fiets die in slechts een paar seconden een topsnelheid van 100 km/u kan bereiken.


De Delfast Top 3.0 hoeft zich nergens voor te schamen. Hij heeft een topsnelheid van 80 km/u. Dit is het resultaat van het gebruik van een 3.000W elektromotor, aangedreven door een accu met hoge capaciteit.


Deze speedbikes vervagen de grens tussen elektrische motoren en echte elektrische fietsen.

Welke helm voor een speedbike

Je moet kiezen voor helmen met ECE2205-goedkeuring. Bijvoorbeeld: de Cratoni Vigor of de Kali Java. Deze helmen zijn geschikt voor motoren en bromfietsen.


Hoe registreer ik een speedbike

Het is zo gemakkelijk! Je hoeft alleen maar een formulier in te vullen om een registratiebewijs aan te vragen.