Welke elektrische fiets moet je kiezen? Ons advies!

Toekomstige fietser bezig met het kiezen van een elektrische fiets.

Om de juiste je elektrische fiets te kiezen, moet je je eerst afvragen waarom je er een wilt kopen elektrische fiets. Het antwoord op deze vraag zal je al helpen om het juiste type elektrische fiets te kiezen. Ten tweede zal je budget onvermijdelijk een belangrijk criterium zijn om rekening mee te houden. Ten slotte, als je eenmaal een model hebt gekozen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste maat kiest. je In dit artikel vind je al het advies Upway dat je nodig hebt om je volgende elektrische ondersteunde fiets te kopen.

1. Bepaal het gebruik van je elektrische fiets

Om te beginnen is het belangrijkste om te bepalen wat voor soort activiteit je gaat doen met je elektrische fiets. Dit is het criterium dat het meest van invloed zal zijn op je je aankoop.

De elektrische stadsfiets

De stadsfiets is perfect geschikt voor regelmatig gebruik voor korte of middellange afstanden. We raden hem vooral aan voor woon-werkverkeer. Er is ook ruimte voor een mand of kinderzitje. In één woord: praktisch!

De elektrische all terrain bike (ATB)

Als je hem in de stad gebruikt, maar in het weekend ook langere tochten wilt maken, ook over onverharde wegen, dan is de elektrische mountainbike iets voor jou. Dit type elektrische fiets is zeer veelzijdig.

Elektrische mountainbikes (Mountainbike)

De keuze van Mountainbike elektrische wordt aanbevolen voor off-road sporten. Bij deze modellen is alles ontworpen met het oog op prestaties. Frame, vork, elektrische onderdelen, trappositie... Deze fietsen zijn ontworpen om snel te gaan, heel snel!

De plooifiets elektrische

De plooifiets elektrische fiets is perfect om te vervoeren of gewoon thuis op te bergen en is ideaal voor gebruik op de weg voor korte en middellange afstanden. Het is je de ideale partner als je bijvoorbeeld een deel van je reis naar je met het openbaar vervoer aflegt. Er zijn veel subsidies beschikbaar voor de aanschaf van dit type ondersteunde fiets.

De elektrische bakfiets

Als je meerdere kinderen of grotere volumes wilt vervoeren, is de bakfiets zware ladingen vervoeren met behoud van je comfort en je veiligheid. Ideaal voor ouders, bezorgers en iedereen die gewend is om met een lading te reizen.

2. Controleer de maat van je elektrische fiets

Voor maximaal comfort is het belangrijk om een elektrische fiets je .


Voor elke fiets refurbished te koop op Upway, geven we de minimum en maximum aanbevolen maten aan in de beschrijving van elk model. Met de zadel- en stuurhoogteverstelling kun je de fiets dan precies aanpassen aan je .

3. Kies de levensduur van de batterij die je nodig hebt

De capaciteit van je accu bepaalt de afstand die je kunt afleggen met een volle lading. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het bereik van je batterij kan variëren afhankelijk van het gewicht van je lading (bagage, kinderen), het terrein van je route, de wind of de druk van je banden. Daarom geven fabrikanten een indicatie van de verwachte actieradius in gemiddelde omstandigheden.


Het is duidelijk dat hoe groter de capaciteit, hoe duurder de batterij. Het is dus een goed idee om een actieradius te kiezen die bij je behoeften past. Het bereik van elektrische fietsen is een onderwerp op zich.

4. Identificeer de locatie van de motor en accu

Wanneer de je motor zich in het wiel bevindt, kan deze gemakkelijker starten, maar de ondersteuning zal minder soepel en minder lineair zijn. Dus zelfs voor niet-sportief gebruik wordt de crankstelmotor steeds meer de norm op ondersteunde fietsen, omdat deze progressiever is.


Er zijn twee accuopties: op de bagagedrager of op het frame. Een accu op de bagagedrager is perfect geschikt voor een stadsfiets, hoewel deze fietsen ook accu's op het frame hebben.


Een accu op het frame betekent dat het zwaartepunt iets lager ligt. Dit is essentieel voor sportieve activiteiten, zoals mountainbiken Mountainbike. Dit maakt de fiets responsiever, gemakkelijker te besturen en wendbaarder. Bij elektrische racefietsen is de batterij soms in het frame geïntegreerd om de aerodynamica te verbeteren.

5. Bepaal je budget

Fabrikanten van elektrische fietsen bieden assortimenten van €500 tot de zeer premium meer dan €3000. Het ontwerp, de kwaliteit van de elektrische onderdelen, de verfijning van de materialen en het merk hebben allemaal invloed op de prijs. Dus hoe beslis je?

Nieuwe elektrische fietsen van €500 tot €1200

Dit zijn deinstapmodellen van de fabrikanten. Hun uitrusting is eenvoudig, de levensduur van de batterij is kort, de elektronica is zichtbaar buiten het frame en het ontwerp is simplistisch en soms een beetje verouderd.


Ze zijn geschikt voor licht gebruik over korte afstanden, vooral in de stad, maar zijn minder robuust op de lange termijn of bij gebruik over lange afstanden. Hoewel ze betaalbaar zijn, zijn het niet noodzakelijk goede investeringen, omdat ze snel zullen afschrijven.

Nieuwe elektrische fietsen van €1.200 tot €1.800

In het middensegment neemt de keuze en kwaliteit van elektrische fietsen toe. De uitrusting is duurzamer en de afwerking verfijnder. Je vindt een ruimere keuze, van elegante stadsfietsen tot veelzijdige ATB fietsen.

Nieuwe elektrische fietsen van €1800 tot €2500

Je stapt in de topklasse. Je krijgt toegang tot de meest betrouwbare historische merken, met een langere levensduur van de batterij en een meer responsieve, comfortabele motor. Met deze fietsen heb je toegang tot up-to-date apparatuur van topkwaliteit.

Nieuwe e-bikes van meer dan €2500

Deze gemotoriseerde fietsen maken deel uit van het premium assortiment, aangepast aan een specifiek sportief gebruik (VTTAE, racefiets electric, gravel) of aan een premium positionering door bijvoorbeeld hun design. Ze zijn over het algemeen uitgerust met de nieuwste onderdelen. Elektrische componenten en kabels zijn geïntegreerd en vrijwel onzichtbaar.


Meestal zijn het de giganten op de fietsmarkt die fietsen van deze kwaliteit aanbieden.

We hopen dat dit artikel je zal helpen om DE elektrische ondersteuningsfiets te vinden die je nodig hebt. Als je echter meer informatie nodig hebt over hoe je je elektrische fiets kiest, aarzel dan niet om onze speciale pagina te raadplegen.