Welke elektrische fiets moet je kiezen? Ons advies!

Toekomstige fietser midden in de keuze voor een elektrische fiets.

je elektrische fietsOm de juiste elektrische fiets te kiezen, moet je je eerst afvragen waarom je er een wilt kopen. Het antwoord op deze vraag zal je al helpen om het juiste type elektrische fiets te kiezen. je Ten tweede is het budget onvermijdelijk een belangrijk criterium om rekening mee te houden. Tot slot, als je eenmaal een model hebt gekozen, moet je ervoor zorgen dat jede juiste maat kiest. Upway je In dit artikel vind je al het advies dat je nodig hebt om je volgende elektrische ondersteunde fiets te kopen.

1. je Bepaal het gebruik van de elektrische fiets

je Om te beginnen is het belangrijkste om te bepalen wat voor soort activiteit je met de elektrische fiets gaat doen. je Dit is het criterium dat je aankoop het meest zal beïnvloeden.

Elektrische stadsfietsen

De stadsfiets is perfect geschikt voor regelmatig gebruik voor korte of middellange afstanden. We raden hem vooral aan voor woon-werkverkeer. Er is ook ruimte voor een mand of kinderzitje. In één woord: praktisch!

De elektrische all terrain bike (ATB)

Als je hem in de stad gebruikt, maar in het weekend ook langere tochten wilt maken, ook over onverharde wegen, dan is de elektrische mountainbike iets voor jou. Dit type elektrische fiets is extreem veelzijdig.

MountainbikeElektrische mountainbikes ( )

De keuze van Mountainbike elektrische wordt aanbevolen voor off-road sporten. Bij deze modellen is alles ontworpen met het oog op prestaties. Frame, vork, elektrische onderdelen, trappositie... Deze fietsen zijn ontworpen om snel te gaan, heel snel!

plooifiets De elektrische

plooifiets De elektrische fiets is perfect om te vervoeren of gewoon thuis op te bergen en is ideaal voor korte en middellange afstanden onderweg. je je Het is de ideale partner als je bijvoorbeeld een deel van je reis met het openbaar vervoer maakt. Er zijn veel subsidies beschikbaar voor de aanschaf van dit type ondersteunde fiets.

Elektrische bakfietsen

Als je meerdere kinderen of grotere volumes wilt vervoeren, is de bakfietsje je zware ladingen vervoeren met behoud van comfort en veiligheid. Hij is ideaal voor ouders, bezorgers en iedereen die gewend is om met een lading te reizen.

2. Controleer de maat van je elektrische fiets

Voor maximaal comfort is het belangrijk om een je elektrische fiets.


refurbished UpwayVoor elke fiets die te koop is op , geven we de aanbevolen minimum- en maximummaten op in de beschrijving van elk model. je Met de zadel- en stuurhoogteverstelling kun je de fiets dan precies afstemmen op .

3. Kies de levensduur van de batterij die je nodig hebt

je De capaciteit van de accu bepaalt de afstand die je met een volle lading kunt afleggen. je je je Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de actieradius van de batterij kan variërenafhankelijk van het gewicht van de lading (bagage, kinderen), het terrein van de route, de wind of de druk van je banden. Daarom geven fabrikanten een indicatie van de verwachte actieradius in gemiddelde omstandigheden.


Het is duidelijk dat hoe groter de capaciteit, hoe duurder de batterij. Het is dus een goed idee om een actieradius te kiezen die past bij je behoeften. De actieradius van elektrische fietsen is een onderwerp op zich.

4. Identificeer de locatie van de motor en accu

je Als de motorzich in het wiel bevindt, kan hij gemakkelijker starten, maar de ondersteuning zal minder soepel en minder lineair zijn. Dus zelfs voor niet-sportief gebruik neigt de crankstelmotor de norm te worden op ondersteunde fietsen, omdat hij progressiever is.


Er zijn twee accuopties: op de bagagedrager of op het frame. Een accu op een bagagedrager is perfect geschikt voor een stadsfiets, hoewel deze fietsen ook accu's op het frame hebben.


Een accu op het frame betekent dat het zwaartepunt iets lager ligt. Mountainbike Dit is essentieel voor sportieve activiteiten, zoals mountainbiken. Deze eigenschap maakt de fiets responsiever, gemakkelijker te hanteren en wendbaarder. Bij elektrische racefietsen is de batterij soms in het frame geïntegreerd om de aerodynamica te verbeteren.

5. Bepaal je budget

premium Fabrikanten van elektrische fietsen bieden assortimenten van €500 totmeerdan €3000. Het ontwerp, de kwaliteit van de elektrische onderdelen, de verfijning van de materialen en het merk hebben allemaal invloed op de prijs. Dus hoe beslis je?

Nieuwe elektrische fietsen van €500 tot €1.200

Dit zijn deinstapmodellen van de fabrikanten. Hun uitrusting is eenvoudig, de levensduur van de batterij is kort, de elektronica is zichtbaar buiten het frame en het ontwerp is simplistisch en soms een beetje verouderd.


Ze zijn geschikt voor licht gebruik over korte afstanden, vooral in de stad, maar op de lange termijn of bij gebruik over lange afstanden zijn ze minder robuust. Hoewel ze betaalbaar zijn, zijn het niet per se goede investeringen, omdat ze snel zullen afschrijven.

Nieuwe elektrische fietsen van € 1.200 tot € 1.800

In het middensegment neemt de keuze en kwaliteit van elektrische fietsen toe. De uitrusting is duurzamer en de afwerkingen verfijnder. ATB Je vindt een ruimere keuze, van elegante stadsfietsen tot veelzijdige fietsen.

Nieuwe elektrische fietsen van € 1.800 tot € 2.500

Je stapt in de topklasse. Je krijgt toegang tot de meest betrouwbare historische merken, met een langere levensduur van de accu en een beter reagerende, comfortabele motor. Met deze fietsen heb je toegang tot up-to-date apparatuur van topkwaliteit.

Nieuwe elektrische fietsen van meer dan € 2.500

premium racefiets Deze gemotoriseerde fietsen maken deel uit van het assortiment, aangepast aan een specifiek sportief gebruik (VTTAE, elektrisch, gravel) of aan een premium positionering door bijvoorbeeld hun ontwerp. Ze zijn over het algemeen uitgerust met de nieuwste onderdelen. Elektrische componenten en kabels zijn geïntegreerd en vrijwel onzichtbaar.


Meestal zijn het de giganten op de fietsmarkt die fietsen van deze kwaliteit aanbieden.

We hopen dat dit artikel je helpt om DE elektrische ondersteuningsfiets te vinden die je nodig hebt. je Als je echter meer informatie nodig hebt over hoe je een elektrische fiets kiest, aarzel dan niet om onze specialepagina te raadplegen.