Welke elektrische fiets moet ik kiezen? Onze 5 stappen gids

Ontdek wat onze experts te zeggen hebben over het kiezen van de juiste elektrische fiets voor jouw behoeften.

1. Bepaal het gebruik van jouw elektrische fiets

Om te beginnen is het belangrijkste dat je het soort activiteit definieert dat je met jouw elektrische fiets zal uitvoeren: 

De elektrische stadsfiets

Hij is perfect geschikt voor regelmatig gebruik op korte tot middellange afstandsritten. Wij bevelen je het aan voor jouw pendelen van en naar het werk. Hij is ook praktisch, want op je kunt er een mand of een kinderzitje installeren.

De elektrische all terrain bike (ATB)

Als je hem gebruikt in de stad, maar je ook langere ritten wil maken, ook over onverharde wegen, inclusief onverharde wegen, is de elektrische mountainbike voor jou geschikt.

Elektrische mountainbikes (Mountainbike)

De keuze van Mountainbike wordt aanbevolen voor sport omdat alle uitrusting is ontworpen om prestaties voorrang te geven op comfort.

De plooifiets elektrische

Perfect om te zijn vervoerd of gewoon om thuis op te slaan, is hij zeer geschikt voor gebruik op de weg over korte of middellange afstanden.

De elektrische bakfiets

Indien je meerdere kinderen wenst te vervoeren of kinderen of grotere volumesmet de bakfiets kan je zware lasten vervoeren met behoud van jouw comfort en veiligheid.

2. Controleer de maat van je elektrische fiets

Voor maximaal comfort is het belangrijk om een elektrische fiets op jouw maat te kopen.
Voor elke refurbished fiets die te koop wordt aangeboden op Upway, vermelden we de aanbevolen minimum- en maximumafmetingen in de beschrijving van elk model. Met de zithoogte- en stuurverstelling kan je de fiets dan precies aan jouw positie aanpassen.

3. Kies de batterijduur die je nodig hebt

De capaciteit van jouw batterij bepaalt hoe ver je kan rijden op een volle lading. Het is belangrijk er rekening mee te houden dat de actieradius van jouw batterij kan variëren afhankelijk van het gewicht van jouw lading (bagage, kinderen), het terrein van jouw route, de wind of de druk van jouw banden. Daarom geven fabrikanten je een indicatie van de verwachte levensduur van de batterij in gemiddelde omstandigheden. Grotere accu's zijn over het algemeen duurder, dus is het verstandig een serie te kiezen die aan jouw behoeften voldoet.

4. Bepaal de plaats van de motor en de accu

Als je motor in het stuur zit, is het misschien gemakkelijker starten, maar sommigen vinden de begeleiding minder soepel.
Voor de meeste niet-sportieve toepassingen is de motor in het crankstel gebruikelijker, omdat die progressiever is.
Een batterij op een bagagedrager is perfect geschikt voor een stadsfiets, terwijl een batterij op het frame het zwaartepunt op een lager punt plaatst en essentieel wordt voor sportief mountainbiken of koersfiets.

5. Bepaal je budget

Fabrikanten van elektrische fietsen bieden een scala van producten aan, van de laagste prijs van 500 euro tot de zeer premium van meer dan 3000 euro. Hoe vind je de weg?

Nieuwe elektrische fietsen van €500 tot €1200 

Zij komen overeen met het instapniveau van de fabrikanten. De uitrusting is eenvoudig, de batterij gaat minder lang mee, de elektronica is zichtbaar buiten het frame en het ontwerp is simplistisch. Ze zijn geschikt voor licht gebruik over korte afstanden, vooral in de stad, maar zijn minder robuust op lange termijn of bij gebruik over lange afstanden.

Nieuwe elektrische fietsen van €1.200 tot €1.800 

In het middensegment neemt de keuze en kwaliteit van elektrische fietsen toe. De uitrusting is duurzamer en de afwerkingen verfijnder. U vindt een breder scala aan keuzes, van elegante stadsfietsen tot veelzijdige ATB .

Nieuwe elektrische fietsen van €1800 tot €2500

je betreed de premium gamma's. je toegang tot de meest betrouwbare historische merken, de levensduur van de batterij is langer, de motor je begeleidt op een meer gevoelige en comfortabele manier.

Nieuwe e-bikes van meer dan €2500

Deze fietsen zijn bijzonder high-end, geschikt voor specifiek en technisch sportgebruik of voor premium positionering, bijvoorbeeld door hun design. 

 

Heb je meer informatie nodig? Bezoek deze pagina.