De 10 beste elektrische vouwfietsen van 2024

De opvouwbare elektrische fiets is erg praktisch als je vaak met het openbaar vervoer reist en je tweewieler bij je hebt, maar ook als je je tweewieler moet opbergen op krappe plekken (kofferbak, kleine flat, overloop, enz.). Hier is onze selectie van de 10 beste opvouwbare elektrische fietsen. Je kunt ze tegen een gereduceerde prijs in gereviseerde versies krijgen bij Upway.

Fietser met zijn opvouwbare elektrische fiets.

Ahooga opvouwbare elektrische fiets: ultralichtgewicht

Met slechts 16 kg op de weegschaal (voor het Active 24 V-model, inclusief motor en accu) is de opvouwbare elektrische fiets van Ahooga elektrische fiets momenteel een van de lichtste op de markt! Het duurt slechts een handvol seconden om hem gedeeltelijk op te vouwen en mee te nemen in het openbaar vervoer. Het duurt slechts 10 seconden om hem helemaal op te vouwen.


Deze opvouwbare elektrische fiets is verkrijgbaar in 215 kleuren en zal je dagelijkse woon-werkverkeer zeker opvrolijken! Het 24 V-model heeft een 168 Wh-accu die tot 50 km aflegt en 35 Nm koppel levert. Deze opvouwbare ebike is ideaal voor ritten door de stad.

Brompton Electric C Line: ontworpen door de pioniers van de plooifiets

Wat kun je beter kopen dan Brompton, het Britse fietsenmerk dat pionierde met de productie van vouwfietsen? De Brompton Electric C Line is de meest compacte elektrische vouwfiets ter wereld! Hij profiteert van het vouwsysteem dat het merk zelf in 1975 heeft uitgevonden. Het is een origineel 3-delig vouwsysteem dat je elektrische vouwfiets in minder dan 20 seconden omtovert tot een klein formaat, dankzij de kleine 16-inch wielen.

Het biedt een serie robuuste fietsen met 6 en 12 versnellingen, sommige met de optie van rollerframe wielen voor gemakkelijk transport. Hij is uitgerust met een voornaafmotor en een 300 Wh batterij (oplaadbaar in 4 uur, of 2 uur met de SuperFast lader) die tot 70 km kan afleggen. De Brompton Electric C Line biedt 3 rijmodi en is uitgerust met een intelligente koppelsensor om op de juiste momenten hulp te bieden.

Eovolt Afternoon: het 20-inch opvouwbare alternatief

Eovolt, een Frans merk dat in 2018 werd geboren in Genas (Rhône), heeft zijn reputatie opgebouwd op zijn specialiteit: opvouwbare, comfortabele elektrische fietsen met een groot bereik die lokaal worden geassembleerd.


Met zijn grote wielen met een diameter van 20 inch biedt de Eovolt Afternoon opvouwbare elektrische fiets een uitstekende stabiliteit en een comfortabele rit vergeleken met een conventionele 16 inch fiets. Ondanks de grotere wielen heeft hij een"Fold & Go" vouwsysteem dat slechts 10 seconden duurt om op te zetten. elektrische fiets Opgevouwen is de French ongeveer net zo groot als een koffer met grote wielen, een voordeel als je hem in de trein of in de kofferbak van een auto wilt vervoeren.

Tern Vektron: de premium vouwfiets voor stedelijke reizen

De Tern Vektron is een opvouwbare elektrische fiets die de afgelopen jaren voortdurend is verbeterd door het merk. Hij wordt regelmatig verkozen tot een van de beste op de markt en staat zelfs in de top 10 van het prestigieuze Duitse tijdschrift Focus Mobility. Je hebt slechts 10 seconden nodig om hem op te vouwen en overal mee naartoe te nemen. Het is een zeer comfortabele vouwfiets, met een bagagedrager achterop waaraan je zelfs een kinderzitje kunt bevestigen, zonder dat je een adapter nodig hebt.


De Tern Vektron is geschikt voor mensen tussen de 1,47 m en 1,95 m lang, met hetzelfde comfortniveau. Hij heeft een Bosch Active Line motor die goed genoeg is voor vlakke ritten, of zelfs een Performance Line motor als je regelmatig met lading of op hellingen rijdt. Zijn afneembare Bosch PowerPack 500 Wh accu is meer dan voldoende voor een week vélotaften en legt tot 130 km af.

Flyer Upstreet 2: de Zwitserse elektrische vouwvlieger

Het opvouwen kan net zo praktisch zijn als de Flyer Upstreet 2, dankzij de bagagedrager voor een mand of twee fietstassen. Hij kan ook stabiel staan met een dubbele standaard en je beschermen tegen spatwater als je in de regen rijdt dankzij de spatborden. De zithouding is ook perfect, dankzij de verstelbare stuurpen en het comfortabele zadel, dat bovendien geveerd is voor extra comfort over lange afstanden.


Met zijn 500 Wh accu heeft de Flyer Upstreet 2 opvouwbare elektrische fiets een actieradius van tussen de 60 en 100 km. Deze premium elektrische fiets maakt gebruik van de befaamde Bosch Performance Line middenmotor voor een moeiteloze rit, hydraulische schijfremmen en brede Schwalbe banden. En last but not least zijn we dol op de Nexus transmissie met 5 versnellingen, die je kunt schakelen als je stilstaat, in tegenstelling tot een conventionele derailleur.

Deutsch Qualität voor vouwfietsen: Bergamont Paul-E

Net als Flyer herbergt de Bergamont Paul-E een grote accu in het frame, zonder dat deze moeilijk opvouwbaar is. Hij wordt aangedreven door een Shimano 40Nm middenmotor en is bedoeld voor stadsbewoners die op elk moment 7 versnellingen willen schakelen via de Nexus naafversnelling. De comfortabele hydraulische schijfremmen, uitgebreide uitrusting en afwerking maken de Bergamont Paul-E tot een premium opvouwbare elektrische fiets.

O2feel iPeps 5 elektrische vouwfiets: perfect voor in de stad

De opvouwbare elektrische fiets O2feel iPeps 5 is de perfecte bondgenoot voor stadsbewoners. Deze elektrische fiets is uitgerust met de iPowerFit accu die is geïntegreerd in de zadelbuis, met een bereik tot 100 km, dat kan worden verdubbeld met de aanschaf van een tweede accu, dankzij het iPowerFit Duo systeem. De motor is een Shimano E5000 met een koppel van 40 Nm en bevindt zich in de trapas.


De O2feel iPeps 5 biedt keuze uit 6 ondersteuningsstanden. Dankzij de Nexus derailleur met 7 versnellingen kun je zelfs bij stilstand schakelen, zonder risico op ontsporen. Een ander pluspunt is zijn verfijnde uiterlijk. Hij is mooi afgewerkt en je kunt er gemakkelijk overheen stappen dankzij het lage, U-vormige frame.

Goedkope opvouwbare elektrische fiets: Btwin E Fold 500

De opvouwbare elektrische fiets van Decathlon staat op 20-inch wielen en is ontworpen om veilig in de stadsjungle te rijden. De Btwin E Fold 500 is een stadsfiets die klaar is om vaak te stoppen dankzij de kickstand, om in weer en wind te rijden dankzij de spatborden en de bagagedrager om boodschappen mee te nemen.


De Btwin E Fold 500 is een van de meest betaalbare elektrische vouwfietsen op de markt (iets meer dan € 1.000 nieuw), met een slank frame en elegant lakwerk. Hij is comfortabel voor alle maten, dankzij de verstelbare stuurpen en het brede zadel. De achterste cantilever batterij is eenvoudig te verwijderen en biedt 252 Wh aan capaciteit, wat volgens Decathlon een actieradius geeft van 30-50 km.

De 20-inch opvouwbare easy-step elektrische fiets: Pegasus E7T Easy Step

Om fysieke redenen, of om zo praktisch mogelijk te zijn in het dagelijks leven, ben je op zoek naar een fiets met een laag frame, zodat je er gemakkelijker op kunt stappen. De opvouwbare elektrische fiets Pegasus E7T Easy Step elektrische vouwfiets is precies wat je zoekt, met zijn moderne, elegante structuur en 115 kg laadvermogen. Deze constructie wordt mogelijk gemaakt door de 20-inch wielen en de op het zadel gemonteerde accu, met een capaciteit van 375 Wh voor minimaal 40 km per lading.

GoCycle, de lichtgewicht, high-tech elektrische vouwfiets

Met zijn slanke aluminium frame waarin carbon is verwerkt, is de GocycleG4 het neusje van de zalm op het gebied van technologie. Zijn 20-inch spaakwielen geven hem een sportieve look en de 70Nm voormotor is net zo sterk als zijn verenkleed. De Britse elektrische vouwfiets verbergt zijn riemaandrijving achter een elegante magnesium behuizing en is uitgerust met spatborden en een zeer stabiele dubbele middenstandaard.